»
کد خبر: ۶۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
صحبت‌های آقای ظریف در کمیسیون بسیار شفاف و صادقانه بود، قید هم کردند این صحبت‌ها در این جلسه بماند. انتظار هم می‌رفت نه‌تنها این صحبت‌ها نقل نشود بلکه تغییر هم پیدا نکند، چون که صحبت‌های عنوان شده از جانب ایشان با مقداری تغییر نقل شده بود.
صحبت‌های آقای ظریف در کمیسیون بسیار شفاف و صادقانه بود، قید هم کردند این صحبت‌ها در این جلسه بماند. انتظار هم می‌رفت نه‌تنها این صحبت‌ها نقل نشود بلکه تغییر هم پیدا نکند، چون که صحبت‌های عنوان شده از جانب ایشان با مقداری تغییر نقل شده بود. ما باید بین جلسات کمیسیونی و مباحثات دوستانه و بحث‌های رسمی مقداری مرزبندی قائل باشیم. یک بخشی از اختلاف هم ناشی از فضای شروع به کار دولت است و یک مقدار کمیسیون و وزارت امور خارجه باید با تعامل بیشتر درک متقابل بهتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند.

فکر می‌کنم درخصوص موضوعات حساس کشور و به‌خصوص درباره موضوعی که در دستور کار دیپلماسی ماست باید با وفاق و اتفاق نظر بیشتری عمل کرد و همکاران ما در مجلس هم باید تلاش کنند که پس از این هم، شخص وزیر بتواند با آزادی عمل و اعتماد به نفس با‌ آنها صحبت کند.

*اگر نگوییم آقای دکتر ظریف برجسته‌ترین دیپلمات کشور است قطعا یکی از برجسته‌ترین این افراد است. وی اشراف خوبی بر معادلات بین‌المللی و سازمان‌های بین‌المللی دارد و فضای عمومی مجلس و کشور هم از حضور ایشان در این جایگاه بسیار خوشحال است.

نکته مورد اشاره این است که به هر حال اولین بار است که آقای ظریف در جایگاه وزیر خارجه با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تعامل می‌کند، آن هم در خصوص یک چنین موضوع حساسی مثل بحث روابط با آمریکا. به هر حال آقای ظریف نیاز به مقداری وقت داشت تا جنس کمیسیون و مجلس و مناسبات میان نمایندگان را بشناسد و متوجه باشد که با چه ترکیبی از منش‌های سیاسی و در چه فضایی قرار است تعامل داشته باشد.

* باید در چارچوب همان بیانات مقام معظم رهبری حرکت کنیم که فرمودند تیم دولت و تیم دیپلماسی کشورمان مورد اعتماد است و باید با نگاهی مثبت به سفر نیویورک نگاه کنیم. ایشان تاکید داشتند که باید اجازه دهیم تیم دولت کار را پیش ببرند. هنوز برای اینکه روی دیپلماسی دولت قضاوت کنیم بسیار زود هنگام است.

*ما می‌خواهیم دور جدیدی از مذاکرات خارجی را آغاز کنیم و دولت هم کوشیده بود تا در این خصوص یک اتفاق نظر مشخص در داخل شکل بگیرد. این اتفاق نظر می‌تواند اولین و مهم‌ترین پیام ما به غرب باشد و موضع ما را تقویت کند. قبل از اتفاقی که افتاد به هر حال یک سری انتقادات بود که به شکل طبیعی نمی‌توان آن را به حساب عدم توافق گذاشت. اما این اتفاق می‌تواند برای غرب تصویری بسازد که قرار است با کشوری سر میز مذاکره بنشیند که با یک موضع منسجم داخلی وارد مذاکره نشده است.

 ایجاد این حس در کشورهای طرف مذاکره کار ما برای انجام بازی برد- برد را سخت خواهد کرد چراکه این احساس به وجود می‌آید که برخی در داخل می‌خواهند از این عرصه برای گروکشی سیاسی خود استفاده کنند و این هم در تمایل غرب برای حصول نتیجه تزلزل ایجاد می‌کند. به نظر می‌رسد که این وضعیت برای ما نتیجه منفی در پی خواهد داشت، به‌خصوص آنکه وضعیت اختلاف بر سر سیاست خارجی ادامه یابد.

 نکته من این است که جلسه مشترک کمیسیون با آقای ظریف با هدف ایجاد هماهنگی بیشتر بین نهادهای نظام در زمینه مسائل خارجی بوده است. وقتی خروجی این جلسه یک اختلاف جدید می‌شود این پیام را دارد که ما در توافقات داخلی هم با مشکلاتی مواجه هستیم و این نمی‌تواند وضعیت خوبی برای حضور ما در مذاکرات آتی باشد چون در طرف مقابل مذاکره تردید ایجاد می‌کند.
منبع: آرمان
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین