|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱
»
رسولی: عارف پدرخوانده حزب نيست
کد خبر: ۸۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۱
به دنبال دفاع منطقي، صادقانه و شجاعانه آقاي دكتر عارف از مرام اصلاح طلبي و كمك به تغيير فضاي بسته و امنيتي قبل از انتخابات از يك سوي و كناره گيري بهنگام و اقدام ملي و تاريخي در انصراف از رقابت هاي انتخاباتي از سوي ديگر موجب شد تا اعتبار و سرمايه قابل توجه اجتماعي و سياسي پيرامون آقاي دكتر عارف و گفتمان ايشان شكل گيرد، برخلاف رفتارهاي فردي و بعضا حذفي بخشي از اصلاح طلبان در جريان انتخابات رياست جمهوري اخير تا قبل از اين مرحله، اين اقدام تعيين كننده و اخلاقي ايشان تحسين و تقدير و نكوداشت اصلاح طلبان تحول خواهان و قاطبه دلسوزان سياسي كشور را برانگيخت و نشست ها، ملاقات ها و بيانيه هاي پي درپي تكريم كنندگان اين نقش همچنان ادامه دارد.
حسن رسولي از برنامه هاي جدي عارف براي انتخابات مجلس مي گويد. حضور و انصرافش از انتخابات رياست جمهوري كافي بود نام محمدرضا عارف به عنوان يكي از اصلي ترين چهره هاي اصلاح طلب به موازات سيد محمد خاتمي مطرح شود. او اما يك تفاوت با همشهري خود داشت و آن اينكه قدرت تعاملش با جريانات مختلف سياسي و حاكميت بيش از رييس دولت اصلاحات است.

حضورش در دو نهاد منصوب رهبري اين تعامل را به خوبي نشان مي دهد حال عارف كه سمت هاي پيشنهادي را بعد از انتخابات يك به يك رد مي كند گويا در انديشه تسخير كرسي هاي بهارستان توسط حزبي است كه در حال تاسيس آن است حزبي كه به گفته حسن رسولي، از اعضاي ارشد بنياد اميد ايرانيان به رياست محمدرضا عارف، پدرخوانده احزاب ديگر نيست.
    
آقاي عارف در كارنامه فعاليت هاي خود به جز انصراف از انتخابات رياست جمهوري سابقه انصراف در انتخابات مجلس هشتم را نيز دارند، با توجه به اينكه ايشان قصد حضور در دولت يازدهم را ندارند آيا برنامه يي براي شركت در انتخابات مجلس دهم دارند؟

آقاي دكتر عارف تا قبل از انتخابات اخير رياست جمهوري در فضاي افكار عمومي جامعه بيشتر به عنوان يك شخصيت علمي و دانشگاهي كه از سابقه اجرايي برخوردار هستند شناخته مي شدند، با قرار گرفتن دكترعارف به عنوان يك مدير منظم و پاكدست در جايگاه معاون اول رييس دولت اصلاحات ايشان در تراز چهره معروف مديريتي و سياسي شناخته شدند.

آقاي دكتر عارف در انتخابات دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي همزمان با نامزد شدن جمع كثيري از چهره هاي سياسي اصلاح طلب در سراسر كشور براي شركت در انتخابات مجلس ثبت نام كردند، متاسفانه مراجع اجرايي و نظارتي با رد صلاحيت گسترده اصلاح طلبان، زمينه كاهش انگيزه حضور در اين انتخابات را فراهم ساختند، دكترعارف درحالي كه صلاحيتش مورد تاييد قرار گرفته بود در اعتراض به اين رد صلاحيت هاي گسترده از ادامه حضور در انتخابات مذكور انصراف داد، در انتخابات مجلس نهم آقاي دكتر عارف و همراهان ايشان عزم حضور جدي در انتخابات داشتند.

 در اين مقطع متاثر از انتخابات دوره هشتم و فضاي بسته سياسي كشور جريان اصلاح طلب و چهره هاي كليدي آن تصميم به عدم حضور تشكيلاتي در انتخابات گرفتند، آقاي دكتر عارف در همراهي با چهره هاي برجسته اصلاح طبي برخلاف ميل باطني فعاليت چنداني در اين انتخابات نداشت البته به فاصله كوتاهي اصلاح طلبان پي به اشتباه خويش برده و اظهار ندامت كردند، چنانچه ما اصلاح طلبان در مجلس نهم با جديت ورود پيدا مي كرديم امروز شاهد تركيب نسبتا يكدست مجلس كنوني كه بر سر برنامه هاي اصلاح طلبانه و تحول خواهانه دولت يازدهم مانع تراشي مي كنند، نبوديم و مي توانستيم از چنين ظرفيتي استفاده كنيم، اوج سياست ورزي دكتر محمدرضا عارف را مردم ايران در انتخابات اخير رياست جمهوري تجربه كردند اين حضور هم از حيث دفاع از گفتمان اصلاح طلبي و هم از جهت كمك موثر به پيروزي آقاي دكتر روحاني نقش سرنوشت سازي را ايفا كرد.
    
زمزمه هايي مبني بر حضور ايشان در عرصه انتخابات رياست جمهوري مطرح مي شود و اينكه دكتر عارف عزم رياست مجلس آينده را دارند. . . .

تا زمان انتخابات مجلس دهم كه مقدمات آن از اسفند ماه سال آينده آغاز خواهد شد زمان زيادي باقي است و نبايد به اين رويداد مهم سياسي ورود زودهنگام داشته باشيم. پيش بيني بنده اين است كه آقاي دكتر عارف به همراه جريان اصلاحات با هدف افزايش مشاركت مردم نسبت به فعال بودن در اين عرصه به وظيفه سياسي ملي و انقلابي خويش عمل خواهد كرد. البته هستند كساني كه با ارزشمند دانستن نقش جايگاه و شخصيت علمي و فرهنگي و دانشگاهي آقاي عارف قدم گذاشتن در اين وادي را براي ايشان پرهزينه تلقي مي كنند. با وجود اين نظر خيرخواهانه فكر مي كنم دكتر عارف علاوه بر كمك فكري به دولت يازدهم كه به حمايت اصلاح طلبان و با كناره گيري ايشان اميد هاي تازه يي در ساحت كشور ايران به وجود آورده است خود را براي تاثيرگذاري در آينده مهيا كرده است.
    
بعد از انتخابات موضوع تشكيل حزب فراگير از سوي اطرافيان آقاي عارف مطرح شد آيا ايشان تصميمي براي تشكيل چنين حزبي دارند؟

به دنبال دفاع منطقي، صادقانه و شجاعانه آقاي دكتر عارف از مرام اصلاح طلبي و كمك به تغيير فضاي بسته و امنيتي قبل از انتخابات از يك سوي و كناره گيري بهنگام و اقدام ملي و تاريخي در انصراف از رقابت هاي انتخاباتي از سوي ديگر موجب شد تا اعتبار و سرمايه قابل توجه اجتماعي و سياسي پيرامون آقاي دكتر عارف و گفتمان ايشان شكل گيرد، برخلاف رفتارهاي فردي و بعضا حذفي بخشي از اصلاح طلبان در جريان انتخابات رياست جمهوري اخير تا قبل از اين مرحله، اين اقدام تعيين كننده و اخلاقي ايشان تحسين و تقدير و نكوداشت اصلاح طلبان تحول خواهان و قاطبه دلسوزان سياسي كشور را برانگيخت و نشست ها، ملاقات ها و بيانيه هاي پي درپي تكريم كنندگان اين نقش همچنان ادامه دارد. پس از اين مرحله جنبه سياسي و نقش آفريني بيشتر ايشان در عرصه سياسي مورد مطالبه و تقاضاي اصلاح طلبان قرار گرفت، بطور مشخص ملاقات كنندگان از ايشان درخواست مي كردند كه در صورت تقاضاي دولت يازدهم مبني بر همكاري با دولت ايشان استقبال كند به علاوه در حوزه مدني بر دامنه فعاليت هاي اجتماعي و سياسي خويش بيفزايد و از اين سرمايه اجتماعي تجهيز شده حداكثر بهره برداري را در راستاي منافع ملي كشور بكند، بعضا از ايشان خواسته مي شد كه با تشكيل يك حزب سياسي به اين انتظار پاسخ گويد يا اينكه بدون تاسيس حزب نقش مديريت اجرايي و انسجام بخشي جريان اصلاحات را در طول رهبري آقاي خاتمي بپذيرد، شوراي هماهنگي احزاب اصلاح طلب و ساير مراجع سياسي و شخصيت هاي تاثيرگذار نيز اين تقاضا را مطرح مي كنند، اكنون كه آقاي دكتر عارف به دولت يازدهم نپيوستند و پذيرش پيشنهاد رياست مركز مطالعات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام كه از سوي جناب آقاي هاشمي مطرح شده گويا منتفي شده است، آقاي دكتر عارف ظرفيت و وقت كافي براي ايفاي كاركرد هاي سياسي در كنار فعاليت هاي علمي و دانشگاهي خويش را در اختيار دارد، در اين راستا توسعه فعاليت هاي بنياد اميد ايرانيان به عنوان يك نهاد مدني و غيرسياسي در دستور كار قرار دارد و ايشان در اين مسير با جديت و علاقه وقت مي گذارند.
    
حزبي كه آقاي عارف و جريان منتسب به او قرار است تاسيس كنند فراگير است؟

درباره موضوع تشكيل حزب بايد بگويم اين موضوع نه به صورت حزب فراگير به گونه يي كه سهوا در افكار عمومي مطرح شد بلكه به عنوان يك حزب سياسي شناسنامه دار و مبتني بر گفتمان خردگرايانه اخلاقي و اصلاح طلبي كه در سطح كشور اثرگذار باشد طي 4 ماه گذشته در بين صاحب نظران همواره ايشان مطرح بوده است و تا اين مرحله به دليل عدم استقبال شوراي هماهنگي احزاب اصلاح طلب از پيشنهاد قبلي خويش مبني بر عهده داري مديريت انسجام بخشي احزاب و جريانات اصلاح طلب، بحث تاسيس حزب جدي تر از گذشته در دستور كار آقاي دكتر عارف است و آقاي عارف اصل تاسيس حزب را با چند ملاحظه پذيرفته اند كه ساير مراحل نهايي شدن اين نظريه در حال انجام است.
    
دكتر عارف چه ملاحظاتي را براي تشكيل حزب در نظر گرفته است؟

اولين ملاحظه ايشان اين است كه با استفاده از تجارب موجود تشكيل حزب به صورتي از پيرامون به مركز و اصطلاحا از پايين به بالاباشد، در اين راستا نظرخواهي از استان ها در حال انجام است. ملاحظه دوم اينكه آقاي دكتر عارف عملاو قلبا به كار جمعي اعتقاد دارند و لذا پدرخوانده حزب جديد نخواهد بود.
    
در ابتدا مطرح شده بود كه آقاي عارف به دنبال تشكيل حزب فراگير هستند اين منفي شده است؟

اصلاح حزب فراگير معني ندارد حزب فراگير يعني هيچ حزبي نباشد و فقط يك حزب باشد كه مي شود حزب رستاخيز، اين يك غلط مصطلح بود كه در افكار عمومي شكل گرفت.
    
البته الان هم جريان اصولگرا حرف از تشكيل حزب فراگير مي زند.

آنها هم حزب شان فراگير نيست، چون همه كشور را كه دربرنمي گيرد. در حقيقت آنها به دنبال اين هستند كه تشكل ها و احزاب ريز دانه اصولگرا را در يكديگر ادغام كنند و با يك سازماندهي جديد يك حزب گسترده ايجاد كنند.
    
آيا هدف از تشكيل حزب از سوي آقاي عارف برنامه ريزي براي حضور در انتخابات مجلس دهم است؟

ايشان در انتخابات مجلس دهم قطعا حضور جدي و فعالي خواهند داشت و اين تشكيل حزب بستر و ابزاري است براي پروژه حضور در مجلس و ساير پروژه هاي سياسي.

منبع: اعتماد
در همین زمینه بخوانید
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۴
عباس عسکرزاده
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
4
2
بنده خدارا تحویل نگرفتند چون فهمیدن زورکی اانصراف انتخاباتی داده و ستاد را هم منحل نمود و به روحانی نسپرد بااینکه تدبیری ها گوشیدن یه جایی بزاش پیادا کنند نشد که نشد
پاسخ ها
محمد
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
بنده خدا کسانی بودند که از یک تفکر و حزب بودند اما به طرز مسخره ای رای را بین چند نفر تقسیم کردند!این حرکت آقای عارف را ما می گوییم کار گروهی می دانم که شما ازآن بی اطلاع هستید.ولی خودمونیم شکستی تاریخی خوردید،فکر نکنم دیگه کسی برای شما تره هم خورد کنه.
اصلاح طلب
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
1
0
پس بدجوری تو آنپاسه
یکی از مردم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
0
1
جناب عارف انسان بسیار شریف وباهوش وبا اخلاقی هستند لیاقت بهترینها را دارند

آرزوی موفقیت براشون دارم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین