»
کد خبر: ۶۹۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۶
رئیس مجلس هفتم در آخرین روز دولت اصلاحات، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی خواندنی از سیدمحمدخاتمی تجلیل کرد.
رئیس مجلس هفتم در آخرین روز دولت اصلاحات، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی خواندنی از سیدمحمدخاتمی تجلیل کرد.

بخش‌هایی از سخنان غلامعلی حداد عادل را به نقل از صورتجلسه 11 مرداد 1384 در ادامه می‌خوانید:

«مقدر بود که رئیس‌جمهور محترم در آخرین روز مسئولیت خودشان در خانه ملت، هم گزارش جامعی از تلاش‌های دولت خودشان عرضه کنند و هم با ملت و نمایندگان ملت خداحافظی کنند. ما از زحمات و تلاش‌های ایشان و دولت محترمشان در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تشکر می‌کنیم.

... اگر بخواهم به یکی از مساعی دولت در سال‌های اخیر اشاره کنم باید به تدوین برنامه چهارم توسعه اشاره کنم که توفیق اجرای آن ان‌شاءالله نصیب دولت آینده خواهد شد.

همچنین در زمینه سیاست خارجی باید به سیاست تنش‌زدایی اشاره کنم که قطعا دولت جناب آقای خاتمی در این زمینه موفق بوده است. تنش‌زدایی همراه با رعایت سه اصل عزت، حکمت و مصلحت صورت گرفته. مصداق بارز رعایت اصل عزت را بنده در دوران جناب آقای خاتمی توجه ایشان به اهمیت مسأله هسته‌ای می‌دانم، موضع‌گیریهای شجاعانه و صحیح و به‌هنگام جناب آقای خاتمی در موضوع فناوری هسته‌ای نمونه‌ای از ترکیب موزون و به‌هنجار رعایت اصل عزت و تنش‌زدایی است.

نام آقای خاتمی با نام اصلاحات همزمان به اذهان تداعی می‌شود. در دوران هشت ساله مسئولیت ایشان هیچ کلمه‌ای به اندازه «اصلاحات» شاید تکرار نشد. بنده مسأله اصلاحات را با آشنایی که از دیرباز با افکار و دیدگاه‌های ایشان دارم که از قبل از انقلاب این آشنایی آغاز می‌شود در واقع جلوه‌ای از رویارویی اسلام و تجدد یعنی مدرنیته در دنیای امروز می‌دانم، تلاشی است برای حل این مسأله. اسلام علاوه بر آنکه یک حقیقت است، در جهان امروز یک واقعیت است، همچنانکه تجدد یک واقعیت انکارناپذیر است، هیچ‌یک از این دو واقعیت را نمی‌توان انکار کرد. مسأله مهم برقراری یک نسبت و رابطه صحیح میان این دو واقعیت است.

... آقای خاتمی بررسی این مسأله را به یک گفتمان حکومتی تبدیل کردند. آن را از محیط‌های نظری و دانشگاهی و یا حوزه‌ای، در جمهوری اسلامی به عرصه حکومت کشاندند. این اقدام مبارکی است. اقدام مفیدی است و قطعا راه ناتمامی است که باید با همه دشواری‌های آن در آینده ادامه پیدا کند. افراد بسیاری بودند که آنها هم دم از اصلاحات می‌زدند اما هر کدام مقصود خود را از اصلاحات بیان می‌کردند. آقای خاتمی، تعریف خودشان را از اصلاحات داشتند و اصلاحات مورد نظر ایشان هر چه بود در چارچوب نظام بود. بارها براین حقیقت، تأکید کردند. من مایلم به یکی از نوبت‌هایی که ایشان این نکته را متذکر شدند اشاره کنم و آن در یکی از روزهای سخت و پرتنش مجلس ششم بود، در زمانیکه موضوع تحصن در آن مجلس مطرح بود، جناب آقای خاتمی به مجلس آمدند و عباراتی بیان کردند که همواره در حافظه ما باقی مانده و من عین آن عبارت را قرائت می کنم. ایشان فرمودند: «بعضی‌ها از من گله می‌کنند که از اصول اصلاحات خارج شده‌ام، اما من به آنها می‌گویم که شما از اصول خارج شده‌اید و من همچنان به استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی پایبندم و برای مسیرم اصولی دارم و مهم‌ترین اصل برای من حفظ نظام است و در پیگیری مسائل تا جایی پیش می‌روم که اصل نظام به خطر نیفتد و از هر فردی که به این اصول اعتقاد داشته باشد حمایت می‌کنم. اصلاحات باید در چارچوب قانون اساسی باشد و الان هم براین نکته تأکید دارم».

این سخن جناب آقای خاتمی در آن شرایط حساس در واقع یک نکته فراموش نشدنی است که منشاء همه‌گونه احترام است. گذشت زمان هم نشان داد که کسانی که در قضیه اصلاحات، عبور از خاتمی را مطرح می‌کردند، مقصودشان عبور از نظام بود و ملت هم در انتخابات و در عرصه‌های مختلف، آنها را همراهی نکرد و کسانی که می‌خواستند از نظام عبور کنند، تنها ماندند. بنده باید بگویم که این موضع‌گیری‌های بنیادی و صحیح در درجه اول ناشی از دیانت و ایمان و نجابت و اخلاق شخص آقای خاتمی است و همین خصوصیات ذاتی در طول ۸ سال گذشته، از جمله سبب شد که یک رابطه بسیار خوب و منطقی و قانونی و حتی فراتر از حدود قانون، صمیمانه میان رئیس‌جمهوری و رهبری ایجاد شود که جلوه دلپذیر و زیبای آن در دیدار ایشان و هیأت دولت و خانواده‌های محترمشان با رهبری مشهود بود ...»


در همین زمینه بخوانید
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
اسلامی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
0
0
تنها دلخوشی اسراییل این بود که دولتی همسنگ دولت احمدی نزاد سرکار بیاید وایران کارش تمام شودولی محقق نشد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین