موضوع دوم مربوط به داستان تصرف دولت آقای احمدینژاد و بعضی اصولگرایان در دانشگاه آزاد است که در سال 90 اتفاق افتاد. نمیخواهم چندان وارد این قصه پیچیده شوم ولی سوالم از آقای حدادعادل این است که به نظر شما این درست است نهادی که از اول کارش ریالی پول از دولت بودجه نگرفته است، دولت یکباره آن را مصادره کند؟ آیا اتفاقی که در سال 90 افتاد و اصولگرایان دانشگاه آزاد را گرفتند، قانونی بود؟ اگر مثلا دولت خانه شما را ضبط کند، قانونی است؟
استدلال آقای حداد و دیگر اصولگرایان در سال 90 این بود که دانشگاه آزاد از دولت تا به حال پولی نگرفته ولی دولت کمکهایی به آن کرده است، من هم این را قبول دارم ولی باز هم سوال اینجاست که آیا دولت به بخش خصوصی کمک نمیکند؟ هیچ تسهیلاتی را در اختیار این بخش قرار نمیدهد؟ معافیتهای مالیاتیای برای بعضی سازمانهای بخش خصوصی در نظر نمیگیرد؟
پاسخ این است که دولت همه اینها را انجام میدهد ولی این موضوع دلیل درستی برای این نیست که دولت به واسطه کمکهایی که به بخش خصوصی میکند، کلا در این بخش هم شریک و سهیم شود. آیا مثلا اگر دولت به یک سازمان مربوط به کشاورزی کمک میکند، باید به یکباره آن را تصرف کند؟
حیرت من از آقای حداد اینجاست که چطور وقتی در سال 90 دولت در روز روشن یک نهاد خصوصی را تصرف کرد، او هیچ نگفت. به جای اعتراض به این موضوع، در کمال تاسف مصالح سیاسی را در نظر گرفت و سکوت کرد و حالا که دانشگاه آزاد دوباره به هیات موسساش برگشته، اعتراض میکند و میگوید کسانی که آقای دانشجو را از ریاست دانشگاه آزاد برداشتند، پشیمان میشوند.
موضوع دیگر این است که اگر آقای حداد دقیقتر به این موضوع نگاه کند، متوجه میشود که اتفاقی که در حال حاضر در دانشگاه آزاد افتاده و دقیقا مانند همان اتفاقی است که در سال 90 افتاد؛ در آن سال هم هیات امنا برای تغییر رییس این دانشگاه رایگیری کرد، امسال هم همین اتفاق افتاده و شش نفر به تغییر فرهاد دانشجو رای داده است، بنابراین ما از آقای حدادعادل میخواهیم که به ما بگوید کدام بخش این اقدام، غیرقانونی است.
آقای حدادعادل در گفتوگویی که دیروز انجام داده، از انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی هم حرف به میان کشیده و گفته است که خیلیها برای این انتخابات برنامه دارند. پاسخ من به این بخش از سخنان او هم این است که مطمئن باشید اگر شورای نگهبان و اصولگرایان به سمت تیغ تیز نظارت استصوابی نروند، اصلاحطلبان همین رای قاطعی را که در انتخابات ریاستجمهوری آوردند، میآورند و نیازی به این برنامهریختنهایی که آقای حداد از او حرف میزند، نخواهند داشت.
از طرف دیگر موضوع اینجاست که اساسا انتخابات آینده مجلس چه ربطی به دانشگاه آزاد دارد؟ آیا تا به حال اصولگرایانی مانند آقای حدادعادل یک نماینده را پیدا کردهاند که جریانات دانشگاه آزاد در رای آوردن او موثر بوده باشد؟
آقای حداد و دیگر اصولگرایان بهتر از ما میدانند که آقای جاسبی از خیلی از منظرها یک اصولگرای تمامعیار است و در طول تمام سالهای مدیریتش، کوچکترین اجازه فعالیت سیاسی به هیچکسی نداد و بنابراین اینطور نیست که از فردا دانشگاه آزاد دست اصلاحطلبان بیفتد و باعث نگرانی اصولگرایان شود.
بنابراین پیشنهاد من به آقای حداد این است که به جای چنین اظهارنظرهای سوگیرانه، از قانون دفاع کند و طبق شخصیت فرهنگیای که دیگران از او میشناسند رفتار کند.
منبع:روزنامه بهار