کد خبر: ۱۰۹۲۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳
دور جدید مذاکرات ایران با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و روسیه به منظور تبادل و انتقال برق به کشورهای عضو اتحادیه اروپا آغاز شده است و در این بین به نظر می‌رسد مسکو برای انتقال انرژی الکتریکی ایران به اروپا چراغ سبز نشان داده است.
یکی از سیاست‌های صنعت برق ایران اتصال شبکه برق به کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده و از این رو مذاکراتی به طور همزمان با کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه در طول حدود یک ماه گذشته تاکنون انجام شده است.

بر این اساس وزیر نیروی ایران در حاشیه نشست وزیران برق و انرژی كشورهای آسیای میانه و حوزه قفقاز در مسکو با وزرای برق و انرژی جمهوری آذربایجان و روسیه با محوریت تبادل و ترانزیت انرژی مذاکره است.

از سوی دیگر هفته گذشته با سفر آرمن موسیسیان وزیر انرژی ارمنستان به تهران، حمید چیت‌چیان وزیر نیروی ایران با طرف ارمنستانی درباره ترانزیت و افزایش حجم تبادلات برق گفتگو کرده است.

حمید چیت‌چیان درباره مهمترین توافق‌های انجام گرفته بین ایران و روسیه در زمینه توسعه همکاری‌ها در صنایع برق و انرژی، گفت: در نشست مشترک با وزیر فدراسیون انرژی روسیه دو کشور بر روی توسعه همکاری‌های دوجانبه به ویژه در صنایع برق و انرژی به توافق رسیده‌اند.

وزیر نیرو با اعلام اینکه در شرایط فعلی ظرفیت‌های قابل توجه ای در صنایع انرژِی ایران و روسیه به منظور تولید، انتقال، توزیع، ترانزیت و صادرات برق و انرژی الکتریکی به وجود آمده است، تصریح کرد: قطعا منافع همکاری های ایران و روسیه در زمینه انرژی نصیب کل کشورهای منطقه خواهد شد.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه توسعه همکاری و تبادلات برقی بین ایران و روسیه منجر به تبادل برق با سایر کشورهای همسایه خواهد شد، افزود: در حال حاضر هم ایران با در اختیار داشتن بیش از 70 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از ظرفیت و پتانسیل قابل توجه‌ای برای تبادل برق با کشورهای همسایه و حتی روسیه برخوردار است.

چیت چیان همچنین از آمادگی ایران برای مشارکت با کشورهای همسایه در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق در سطح منطقه خبر داد و یادآور شد: یکی از سیاست‌های کلان ایران تبدیل به هاب برق منطقه خاورمیانه است.

برنامه‌های ایران برای صادرات برق به اروپا

 وزیر نیرو پیشتر با بیان اینکه هم اکنون از نظر فنی مشکلی برای اتصال شبکه برق ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد، گفته بود: از این رو باید مذاکراتی با کشورهای مختلف همسایه همچون ترکیه، گرجستان، ارمنستان، آذربایجان و روسیه برای اتصال و سنکرون شبکه برق انجام شود.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا گزینه قطعی اتصال شبکه برق ایران به کشورهای اروپایی تعیین شده است، توضیح داد: یکی از مسیرها اتصال به شبکه برق روسیه بوده و مسیر دوم ترکیه است.

چیت چیان با اشاره به اینکه در حال حاضر شبکه برق ایران به تمامی کشورهایی که دارای مرز خشکی مشترک بوده، وصل شده است، بیان کرد: از نظر فرکانش هم شبکه برق ایران در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد.

همایون حائری مدیرعامل توانیر هم اخیرا درباره اتصال شبکه برق ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکید کرده است: هم اکنون برق ایران در زمینه کنترل و هدایت در رده‌های بالای بین‌المللی و جهانی قرار دارد و شاخص‌های لازم برای اتصال شبکه برق به اروپا را در اختیار دارد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ارتباط با اروپا باید از طریق یکی دو کشور واسطه انجام گیرد یادآور شد: اگر بخواهیم از طریق روسیه به اروپا وصل شویم باید با جمهوری آذربایجان وارمنستان نیز تبادل برق داشته باشیم.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه اتصال شبکه برق ایران به اتحادیه اروپا از مسیر ترکیه هم وجود دارد، تصریح کرد:  هم اکنون بخشی از ترکیه به برق ایران متصل بوده و شبکه برق این کشور همسایه هم به اروپا سنکرون شده است؛

به گفته این مقام مسئول مقدار فرکانس شبکه برق ایران از 0.3± 50 به 0.1 ± 50 هرتز رسیده است بنابراین می‌توانیم به شبکه برق اروپا متصل شویم.
منبع: مهر
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین