|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
کد خبر: ۷۱۵۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶
کارشناس قرآنی گفت: اتاق فکرهای ما از حداقل‌های مطلوب در وحدت‌نظر در زمینه ازدواج برخوردار نیستند و ازدواج جوانان در جامعه اولویت قرار نگرفته است.
حجت الاسلام ولی‌الله نقی‌پورفر عضو هیات علمی دانشگاه قم در مناظره‌ای که با حضور ‌علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، مهری سویزی رییس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان، حسین باهر جامعه‌شناس و محمدعباسی وزیر سابق ورزش و جوانان در دولت دهم با موضوع جوانان و علل افزایش سن ازدواج در شبکه یک سیما برگزار می‌شد، گفت:‌ جامعه سالم در خانواده سالم است و سه مسئله اساسی در مسئله ازدواج از جمله تشکیل، ‌تحکیم و تعالی خانواده مورد تاکید است و خانواده یک شاخص مهمی برای کنترل تدبیرهاست.

نقی‌پور نقش مسائل فرهنگی را پررنگ‌تر از اقتصاد دانست و افزود: حداقل 60 درصد مسائل فرهنگی و 40 درصد مسائل اقتصادی در بالارفتن سن ازدواج جوانان موثر بوده است.

وی نقش زنان را در تشکیل خانواده سالم مهم توصیف کرد و اظهارکرد: اگر منابع انسانی را مورد آسیب‌شناسی قرار دهیم متوجه خواهیم شد که جوانان چه دختر و چه پسر نقش اساسی در تعیین سن ازدواج دارند اما به طور کلی محور یک خانواده سالم زنان هستند.

نقی‌پور افزود: اصلاح جامعه باید از خانواده شروع شود و تمام سازمان‌های اجتماعی نیز در راستای خدمت به خانواده تشکیل شده‌ است.

این کارشناس قرآنی نقش مدیران را در مسئله ازدواج بسیار مهم دانست و افزود: تصمیمات مدیران سرنوشت جامعه را تغییر می‌دهد بنابراین اولین انقلاب فرهنگی در اتاق فکرهای مسئولان باید انجام شود.

وی با اشاره به ادغام وزارت ورزش و جوانان گفت: مسئله‌ای که چند سال پیش به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد تشکیل وزارت جوانان، زنان و خانواده بوده است اما نمایندگان مجلس بدون هیچگونه پاسخی سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی را با هم ادغام کردند و وزارت ورزش و جوانان را تشکیل دادند در حالی که مسئله جوانان در اولویت این وزارتخانه نیست.

تقی‌پورفر با بیان اینکه در اتاق فکرهای ما اهمیت خانواده به خوبی تبیین نشده است، اظهار کرد: قدم اول اجرایی شدن هر قانون، قانونگذاری است و در هر مسئله‌ای نیازمند پیوستهای فرهنگی هستیم.

عضو هیات علمی دانشگاه قم با اشاره به اینکه همسری و مادری جزو الزامات فقهی نیست افزود: هم‌اکنون متاسفانه در حوزه‌های علمی نیز این موضوع به درستی تبیین نشده و سردمداران آن وحدت رویه و نظریه در خصوص مشکلات جوانان ندارند.

وی با بیان اینکه بودجه‌ای که باید به مسائل جوانان اختصاص داده شود در مسائل دیگر هزینه می‌شود، تاکیدکرد:‌ من در جریان جزئیات قانون تسهیل ازدواج بوده‌ام اما هم‌اکنون بودجه‌ای برای این امر اختصاص داده نشده است.

در ادامه این مناظره تقی‌پورفر در پاسخ به مطهری مبنی بر عدم ارائه سن ازدواج در اسلام افزود: در اسلام برای جوانان سه دوره هفت ساله تربیتی تعریف شده که مطابق آن سقف نرمال ازدواج 21 سالگی تعیین شده است.

وی در خصوص ازدواج دختران دبیرستانی و اخراج آنها از مدارس گفت: نباید به خاطر حل برخی مشکلات صورت مسئله را پاک کرد.

تقی‌پورفر در پاسخ به این سوال که تسهیل امر ازدواج واجب‌تر است یا گشت‌ارشاد به انتقاد از ستاد امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و اظهارکرد: آخرین راه کار داغ‌کردن است. ستاد امر به معروف و نهی از منکر مطابق مفاهیم قرآنی عمل نمی‌کند و امر به معروف مقدم‌تر از نهی از منکر است و به نظر من ابتدا باید به مسئله تسهیل ازدواج بپردازیم و پس از آن به نهی از منکر و گشت ارشاد پرداخته شود.
منبع: ایسنا
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین