»
کد خبر: ۱۴۱۱۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسشی درباره دلیل مخالفتش با درخواست مناظره احمدی‌نژاد نیز گفت:شرایط برابر مناظره نیست. ایشان اگر صحبتی دارند، بروند در تریبون‌های دیگری که الحمدلله‌رب‌العالمین کم هم نیستند، مطرح کنند.
سعید لیلاز روز گذشته در میزگردی با عنوان «میراثی که به جا ماند، آینده‌ای که فراروست» در دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز، با بیان این‌که عده‌ای می‌گویند اصلاح‌طلبان مخالف انرژی هسته‌ای هستند كه یک دروغ رذیلانه و بزرگ است، تاکید کرد: «این‌که ما مخالف برتری ژئوپولیتیک ایران بر تمام دنیا هستیم، یک دروغ بزرگ و رذیلانه است. موقعیتی که کشور ما می‌توانست به بهترین وجه از آن بهره ببرد و از ملی شدن صنعت نفت سود بیشتری برایمان داشت و درحال به سرانجام رسیدن بود، با ندانم‌کاری به بحران کشیده شد؛ درحالی‌که شما امروز به چینی‌ها بگویید شما یک ابرقدرت هستید، با نهایت فروتنی می‌گویند نه، ما یک کشور ساده جهان‌سومی هستیم ولی در آن زیرها چه کارها که نمی‌کنند.»

این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسشی درباره دلیل مخالفتش با درخواست مناظره احمدی‌نژاد نیز گفت:«من مخالف پاسخ آقای احمدی‌نژاد به سخنان مطرح شده نبودم ولی با برگزاری چنین مناظره‌ای مخالفم، چراکه یادمان هست تاکتیک‌های آنها در مناظره‌ها چگونه است. از ‌سال۸۸ یادمان نرفته درحالی‌که یک طرف می‌خواهد برای نظام و انقلاب و گذشته کشور آبروداری کند، این طرف با صراحت تمام می‌گوید شما یادتان هست اسلحه به عربستان فرستادید؟ اگر یک نفر از اصلاح‌طلبان یک‌دهم چنین صحبت‌هایی را مطرح کند، باید برود و ‌هزار جواب پس بدهد. این‌که یک طرف هیچ حد و مرزی را رعایت نکند و همه حامیانش هم در این حدومرزنشناسی او را حمایت کنند، شرایط برابر مناظره نیست. ایشان اگر صحبتی دارند، بروند در تریبون‌های دیگری که الحمدلله‌رب‌العالمین کم هم نیستند، مطرح کنند. همچنان‌که در آستانه روز دانشجو و به مناسبت ۱۶آذر در تریبون نمازجمعه که از مهم‌ترین تریبون‌های سیاسی کشور است از وزیر علوم سابق دعوت کرده‌اند تا به دولت فعلی لطف کند.» .

لیلاز در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که «من با استفاده از واژه اصولگرا برای این دوستان مخالفم»، توضیح داد:  اصولگرا به این معناست که کسی حاضر باشد در مسیر دستیابی به اصولش هزینه بدهد درحالی‌که این دوستان حاضر نیستند.  اتفاقا هرکاری که می‌کنند، برای حفظ قدرت است و این اصولگرایی نیست و بهتر این است که از واژه «محافظه‌کاران» یا چنین چیزی استفاده کنیم. 

وی در برابر این پرسش که «بودجه سپاه نسبت به دولت آقای احمدی‌نژاد افزایش یافته است»، گفت: من اگر بخواهم فارغ از بحث‌های سیاسی فکر کنم، می‌گویم ایران در حال‌حاضر تنها گوهری که در این منطقه آشوبزده خاورمیانه دارد، امنیت و ثبات است. هر مقدار برای ثبات و امنیت خرج کنیم، می‌ارزد. تنها خواهشی که ما می‌توانیم از دوستان نظامی و امنیتی داشته باشیم، این است که داخل این بحث‌های جناحی و سیاسی نشوند.  حیف این بحث‌ها و وارد کردن بحث‌ها در یکدیگر نیست؟ شما به اطراف ما نگاه کنید؛ یک متر از مرزهای ما امنیت ندارند. ما چون ثبات و امنیت داریم قدرش را نمی‌دانیم ولی به نظرم هرچقدر خرج این امنیت شود، کم است؛ به شرط این‌که اصولی، درست و با بازدارندگی بین‌المللی خرج شود.  

این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که «وقتی در شرایط سیاسی قرار می‌گیریم که دموکراسی و آزادی مطبوعات از جامعه رخت برمی‌بندد»، گفت: به‌دلیل نبودن همین شرایط آزاد، انضباط مالی در کشور نابود می‌شود و شرایط به جایی می‌رسد که حتی مجلس به‌عنوان نهاد پارلمانتاریستی کشور اجازه اظهارنظر در امور دولت را نداشت. اگر یک‌صد‌سال دیگر هم همین‌طور شود، ماجرا به همین‌جا ختم خواهد شد. یعنی درآمد نفتی به همراه عدم دموکراسی پدید آید، بساط همین می‌شود که شد. فساد، چپ و راست و اصلاح‌طلب و محافظه‌کار نمی‌شناسد، بلکه به سازوکارهای دموکراتیکی نیاز داریم که مجرای فساد را مسدود کند.

وی با اشاره به عدم تطبیق واقعیت با آمارهای ارایه‌شده در سال‌های گذشته، گفت: در ۲‌سال آخر دولت اخیر، ما با یک فرآیند پنهان کردن آمارهای واقعی از وضع کشور مواجه بودیم و آقای روحانی هم بعد از برعهده گرفتن مسئولیت، شاید با چیزهایی مواجه شد که تصور بحران در آنها را نداشت. می‌دانید که رئیس دولت قبل در تلویزیون می‌گفت ما رشد ۷‌درصدی داریم، اما این‌که دکتر روحانی گفت ما می‌خواهیم تغییر ایجاد کنیم، به این معنا نبود که می‌خواهم کشور را گلستان کنم. او می‌گفت نشانه‌های تغییر را به‌زودی خواهید دید. به نظر من این حرف ایشان واقعا بجا بوده و این مطلب را با آمار به شما عرض می‌کنم. لیلاز افزود: نرخ تورم الان نسبت به خرداد همین سال، ۱۴‌درصد کاهش پیدا کرده است. در صنعت خودروسازی، تولید ما ۶۰‌درصد بیشتر نسبت به تاریخ مشابه‌سال قبل است و از طرفی ما در نیمه دوم امسال ۲برابر بیشتر نسبت به نیمه اول‌سال تولید خودرو خواهیم داشت. نرخ رشد اقتصادی ما که قرار بود منفی۳ یا ۴‌درصد باشد، تا پایان امسال در منفی ۸.۰ درصد متوقف خواهد شد. 

وی همچنین خطاب به جمع حاضر اظهار کرد: یادتان هست دسته‌دسته بیماران سرطانی در اول امسال به دلیل کمبود دارو مردند و من نمونه‌اش را دیده‌ام. اینها بابت ۱۵برابر شدن قیمت دارو بود که در دولت قبل به‌وجود آمد، اما آیا امروز که تحریم‌ها برداشته شده، مشکل دارو به‌طورکلی حل شده است؟ اتفاقا همین آمارها نشانگر این است که مشکل اقتصاد ما تحریم نبوده و نیست.  شما بروید از رئیس گمرک بپرسید که خارج از وقت اداری و شبانه ده‌ها دستگاه پورشه و... ترخیص کرده‌اند درحالی‌که چند تُن دارو زیر آفتاب در انبارهای گمرک مانده و تاریخ مصرفشان درحال اتمام بود. همین باعث استعفای وزیر سابق بهداشت شد و بروید تا بگوید که بیمار را از بیمارستان دزدیدند و بردند در بیابان‌ها، تا با وزیر خودشان برخورد کنند.
منبع: فرارو
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین