|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۱
کد خبر: ۱۲۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸
شیوه قیمت‌گذاری خودرو در حالی هنوز محل مناقشات فراوانی میان تیم وزارت صنعت و خودروسازان در مقابل شورای رقابت است که با توافقات صورت گرفته میان ایران و گروه 1+5 مشتریان بازار خودرو بار دیگر به کاهش قیمت خودرو امیدوار شده‌اند.
این امیدواری به کاهش قیمت‌ها در حالی است که کمی پیش از روشن شدن افق روابط بین‌المللی و لغو تحریم‌های صنعت خودرو، خودروسازان نامه درخواست افزایش قیمت محصولات خود را به شورای رقابت برده بودند؛ اما درخواست افزایش قیمت خودروسازان با بهبود شرایط سیاسی و بین‌المللی کشورمان در نتیجه مذاکرات هسته‌ای همزمان شد.

حال با توجه به این همزمانی که منجر به کاهش نرخ ارز، تسهیل ارتباط خودروسازان با خارج از کشور و همچنین انتظار مشتریان برای کاهش قیمت‌ها شده، این سوال مطرح است که آیا خودروسازان از درخواست خود برای افزایش قیمت کوتاه خواهند آمد؟

درخواست افزایش قیمت خودروسازان در حالی است که از نظر کارشناسان به واسطه رفع تحریم‌ها و بهبود شرایط بین‌المللی، تا چند ماه آینده شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود. سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی در این رابطه می‌گوید: کاهش قیمت‌ها به مرور زمان رخ خواهد داد؛ اما چشمگیر نخواهد بود. او در ادامه تاکید می‌کند کاهش نرخ ارز و بهبود کلی شرایط خودروسازان می‌تواند باعث کاهش نسبی قیمت خودرو شود، اما از آنجایی که هنوز نرخ تورم روندی رو به بالا دارد، این دو (کاهش نرخ ارز و رشد تورم) یکدیگر را خنثی می‌کنند. بنابراین اگر کاهش قیمتی هم رخ بدهد چندان به چشم نخواهد آمد. اما اگر از زاویه دید وزارتخانه صنعت به بحث قیمت‌گذاری نگاه کنیم، این سوال پیش می‌آید که آیا ممکن است به واسطه کاهش نرخ ارز و بهبود روند تولیدات خودروسازان که کارشناسان آن را پیش‌بینی می‌کنند، پیشنهاد تعیین قیمت خودرو بر اساس نرخ ارز آزاد که وزیر صنعت پیشنهاد آن را مطرح کرده بود، عملی شود؟

تمام این اما و اگرها برای چگونگی سرنوشت قیمت‌گذاری در شرایطی وجود دارد که با بهبود شرایط خودروسازان در پی توافقات هسته‌ای، انتظار مشتریان برای کاهش قیمت خودرو بیشتر شده است.

منبع:روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین