|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۳
کد خبر: ۱۳۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۳
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اسناد و منابع موجود در مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی را در دنیا بی‌نظیر دانست و بر حفظ و صیانت این اسناد تاکید کرد.
بر اساس گزارش رسیده، علی جنتی با قدردانی و ستودن تلاش‌های انجام‌گرفته برای گردآوری اسناد در این مرکز، منابع این دایرةالمعارف را ارزشمند و منحصر به‌فرد دانست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: خوشبختانه در فرصت مناسبی که به برکت انقلاب اسلامی برای پژوهش و احیای میراث گران‌قدر فرهنگ و معارف اسلامی فراهم آمده است، مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی توفیق یافته با همت و تلاش دست‌اندرکاران، پژوهشگران، استادان و محققان با تکیه بر روش‌های علمی و استناد بر موثق‌ترین منابع و تازه‌ترین اطلاعات به تدوین دایرة‌المعارف بپردازد که نیازهای علمی جوامع اسلامی را در این زمینه تا آن‌جا که ممکن است، برآورده سازد.

وزیر ارشاد علوم قرآنی، اصول عقاید، کلام، اصول فقه، حدیث، رجال، اخلاق، ادیان، ملل و نحل، منطق، فلسفه، عرفان، ادبیات، هنر، مردم‌شناسی، معماری و آثار اسلامی، تاریخ، جغرافیا، ریاضیات، نجوم و طب را از جمله موضوعاتی برشمرد است که در این دایرةالمعارف از آن‌ها بحث می‌شود.

رییس شورای فرهنگ عمومی کشور تلاش‌های بی‌وقفه را طی سالیان که توام با رنج و مشقت فراوان بوده، حاصل کوشش‌های بی‌دریغ گروهی از کارکنان، دانش‌پژوهان، محققان، استادان مرکز و دوستداران فرهنگ اسلام و ایران دانست و افزود: منابع و اسناد موجود در این کتابخانه آن را به معتبرترین کتابخانه‌های تخصصی کشور تبدیل کرده که در نوع خودش در دنیا بی‌نظیر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر توسعه مراکز فرهنگی و لزوم حمایت بیش‌تر از این‌گونه مراکز تاکید کرد و گفت: باید ضمن صیانت از این‌گونه گنجینه‌های ارزشمند در احیای آن همگان تلاش کنند.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به همراه سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی‌اش، 11 آذر از بخش‌های مختلف دایرةالمعارف بزرگ اسلامی بازدید کرد.

دیدار از دایره‌المعارف بزرگ اسلامی

سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در حاشیه این دیدار، با اشاره به حدود سه دهه فعالیت متنوع این مرکز گفت: خوشبختانه این مرکز به مجموعه‌ای پرافتخار برای فرهنگ اسلامی و ایرانی تبدیل شده است.

صالحی ذخایر عظیم چاپی، خطی و سنگی، تالیفات فراوان و حضور مفاخر فرهنگی این مرز و بوم در این مرکز را گنجینه‌ای فاخر و ارزشمند دانست که نقش مؤثری در معرفی و تبیین فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، تاریخ اسلام، ادبیات، جغرافیا، علوم، عرفان، مردم‌شناسی، فلسفه، فقه، علوم قرآنی و حدیث ایفا کرده‌اند.

معاون فرهنگی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به فعالیت‌های چشم‌گیر و مثمرثمر این مرکز اشاره کرد و تلاش‌های صورت‌گرفته را حاصل همت و عزم و اراده جدی والای تنی چند از فرهیختگان و استادان عرصه علم برشمرد که باعث غنی‌سازی منابع این مرکز شده است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قدردانی از زحمات و تلاش‌های صورت‌گرفته در این مرکز، ابراز امیدواری کرد، با احیا، صیانت و معرفی هرچه بیش‌تر این مرکز، آثار و منابع موجود در آن همچنان فروغ‌بخش فرهنگ کشور باشد.

بنا بر اعلام، مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی در اسفند 1362 با هدف تدوین و تالیف کتاب‌های مرجع و معتبر علمی با استناد به بیش‌ترین منابع موجود به زبان‌های مختلف برای ارتقای فرهنگ اسلامی و علمی تاسیس شده است.

بیش از 700هزار عنوان کتاب در کتابخانه این مرکز نگهداری می‌شود که بیش از 2000 عنوان نسخه آن‌ها نسخ خطی و بیش از 6000 عنوان آن‌ها نسخه‌های چاپ سنگی است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین