»
کد خبر: ۱۲۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۸
سفیر ایران در ترکیه با تاکید بر این که سازمان اطلاعات ایران با سازمان اطلاعات ترکیه همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند، گفت: هیچ کس حق ندارد این همکاری را به عنوان یک نقطه تاریک در روابط ایران و ترکیه نشان دهد.
به گزارش روزنامه استار - چاپ ترکیه، علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در آنکارا با اشاره به مساله کردها گفت: این مساله یک مساله منطقه‌یی است؛ باید این مساله با گفت‌وگو و مشورت با همسایگان مورد حل و فصل قرار گیرد. سازمان اطلاعات ایران با سازمان اطلاعات ترکیه همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند. هیچ کس حق ندارد این همکاری را به عنوان یک نقطه تاریک در روابط ایران و ترکیه نشان دهند.

وی در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر این که سازمان اطلاعات ترکیه اسامی جاسوسان رژیم صهیونیستی را به ایران اطلاع داده است، گفت: در آن زمان سفیر ایران در آنکارا نبودم و از این موضوع اطلاعی ندارم.

بیکدلی که در نشست دیپلماسی خبرنگاران ترک شرکت کرده بود با اشاره به آمادگی ایران برای بهبود روابط ترکیه و سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران از تمامی امکانات خود برای این مساله استفاده می‌کند.

او با اشاره به روابط ایران و ترکیه اضافه کرد: ایران یک کشور شیعه است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که مذهب آن شیعه بوده و در آن انقلاب اسلامی رخ داده است به طور حتم می‌تواند در دنیای اسلام یک کشور سودمند محسوب شود. ایران و ترکیه در دنیای اسلام روابط برادرانه‌ای با یکدیگر دارند و یک نمونه بارز از زندگی صلح‌آمیز مذهب‌های مختلف در کنار یکدیگر هستند.

سفیر ایران در آنکارا با اشاره به اظهارات برخی از محافل مبنی بر این که روابط ایران و ترکیه براساس منافع روزمره است، ‌گفت: نباید به چنین اخباری اهمیت داد.

وی درباره انتشار اخباری مبنی بر این که برخی از فرماندهان محافظه‌کار نظامی جمهوری اسلامی ایران شش بار به کوه قندیل رفته و با ساکنان کرد آن‌جا گفت‌وگو کرده‌اند، گفت: کسانی که چنین اظهاراتی را بیان می‌کنند یا محافظه‌کاران ایران و یا فرماندهان نظامی ایران را نمی‌شناسند.

بیگدلی با بیان این که ایران به روابطش با همسایگان به خصوص همسایگان مسلمان خود اهمیت بالایی قائل است،‌ افزود: سیاست خارجی با ایجاد روابط با همسایگان آغاز شده و با این همسایگان گسترش یافته و تقویت پیدا می‌کند. در سراسر دنیا هر کشوری که برای همسایگان مشکلاتی ایجاد کند نمی‌تواند روند آرام و به دور از تنش را سپری کند.

او با اشاره به سفر اخیر احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه به تهران خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه در این سفر تصمیم گرفتند که در موارد زیر با یکدیگر همکاری کنند:

1- حفظ اتحاد و تمامیت ارضی سوریه

2- توقف جنگ داخلی و برقراری آتش‌بس در سوریه

3- ایجاد امکانات لازم برای بازگشت پناه‌جویان سوری و انتقال کمک‌های انسان دوستانه به مردم این کشور

4- دستیابی به یک راه‌حل صلح‌آمیز برای بحران سوریه و پرهیز از هر گونه اقدام نظامی علیه این کشور

5- تاکید بر مبارزه با تروریسم و عملیات تروریستی در این کشور

بیکدلی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ایران تا کنون دعوت‌نامه رسمی برای شرکت در مذاکرات "ژنو 2" دریافت کرده است یا نه؟ گفت: در این باره اطلاعی ندارم.

وی با اشاره به توافق هسته‌یی ایران و 1+5 در مذاکرات ژنو گفت: این توافق هسته‌یی به معنای شکست طرفداران جنگ و پیروزی طرفداران گفت‌وگو و صلح جویان است. در این توافق بر حق ایران مبنی بر دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی تاکید شده است. هر گونه توافق با ایران براساس احترام انجام می‌شود و مسیر تحریم نباید مورد استفاده قرار گیرد. این توافق نه تنها برای ایران بلکه برای تمام کسانی که از حقوق خود دفاع می‌کنند سودمند است.

بیکدلی با اشاره به بیانیه‌های تبریک مقامات مختلف ترکیه برای دستیابی ایران به توافق هسته‌یی با 1+5 اضافه کرد:‌ بحمدالله ایران و ترکیه هم‌چنان در کنار یکدیگر خواهند ایستاد و در آینده شاهد روزهایی خواهیم بود که دو کشور قدرتمند با یکدیگر همکاری می‌کنند.

سفیر ایران در ترکیه با اشاره به روابط دو کشور در زمینه گسترش اسلام و همکاری‌های اقتصادی گفت: آنکارا و تهران نقش بسیار مهمی در منطقه ایفا می‌کنند.

او با اشاره به همکاری‌های ایران در زمینه اطلاعات با ترکیه گفت: همکاری اطلاعاتی دو کشور نه تنها برای منطقه بلکه برای تامین امنیت دنیا می‌تواند بسیار مهم باشد. من معتقد هستم همان گونه که در سراسر جهان دو کشور همواره با یکدیگر همکاری‌های اطلاعاتی در حوزه‌های مربوطه داشته باشند، ایران و ترکیه نیز می‌توانند در حوزه‌های خود از همکاری‌های اطلاعاتی بهره‌مند شوند. در حال حاضر کشورهای غربی، ایران و ترکیه را برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و قاچاق تشویق می‌کنند. زیرا این همکاری منافع آن‌ها را نیز تامین می‌کند. هیچ کس نمی‌تواند این ادعا را داشته باشد که همکاری‌های ما در این زمینه دارای نقاط تاریک و یا ضعیف است.

بیکدلی در پاسخ به سوالی درباره این که آیا رهبران گروه‌های علوی به ایران دعوت شده‌اند؟ گفت: ما خواهان افزایش و گسترش درگیری‌های گروه‌های سنی و علوی در ترکیه نیستیم. علوی‌ها یکی از نقاط مشترک میان ایران و ترکیه هستند. ما در ترکیه با مردم نقاط مختلف این کشور علاقه‌ها و تفاهم‌های مشترک داریم. ترک‌های علوی نیز جزء مردم این کشور محسوب می‌شوند. آن‌ها نیز با مردم ایران پیوندها و علاقه‌های مشترک دارند. آن‌ها نیز خواهان ایجاد پلی برای ارتباط نزدیک میان دو ملت هستند. ما برای تقویت روابط برادرانه خود با ترکیه خواهان ایجاد ارتباط با مردم اقوام مختلف این کشور هستیم.

وی ادامه داد: البته ممکن است برخی مدعی شوند که برخی از موضوعات موجود در ترکیه مشکلات این کشور هستند. ایران با شدت تکذیب می‌کند که درگیری‌های علوی و سنی را در ترکیه تقویت می‌کند. این با منطق سیاسی ایران هماهنگ نیست.

سفیر ایران در آنکارا با اشاره به احتمال لغو برخی از تحریم‌های ایران و تاثیر آن بر روابط دو کشور گفت: در سال 2012 تجارت طلا به دلیل نبود امکان انتقال پول میان دو کشور انجام می‌گرفت اما من اکنون بر این باورم که نیازی به انجام تجارت طلا دیگر وجود ندارد.

او با اشاره به سفر ظفر چاغلایان، وزیر اقتصاد ترکیه در 15 و 16 ژانویه به تهران گفت: میان ایران و ترکیه حوزه‌های همکاری بسیاری وجود دارد.
منبع: ایسنا
در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین