|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
کد خبر: ۶۶۲۱۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱
اهم موضوعی که در این نامه مطرح شده بود مسائل مربوط به اقتصاد و رنجی است که ناشی از تورم و رکود دامن اقتصاد کشور را گرفته است و سوالی که کمتر به آن پرداخته شد اینکه چرا رکود ایجاد شد ؟!
نامه چهار وزیر کابینه یازدهم  به رئیس خود همچنان در فضای رسانه ای دست به دست می شود و هر کسی از زاویه نگاه خود تحلیلی بر آن می نویسد .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، چند روز پیش رسانه ای اقدام به انتشار نامه محرمانه ای می کند که چهار وزیر اقتصاد،کار و رفاه اجتماعی ، صنعت و معدن و دفاع  پای ان را امضا کرده بودند.

این رفتار دور از اخلاق رسانه ای منجر شد تا موجی به راه بیفتد و از آن تعبییر به اختلاف در قطار تدبیر و امید شود.

واکنش دولت به انتشار نامه

از آنجایی که به بهانه وجود نامه برخی رسانه ها سعی در القای وجود اختلاف در میان کابینه دولت یازدهم داشتند و از سوی دیگر تلاش می کردند تا بگویند دولت یازدهم در حل مشکلات اقتصادی درمانده شده است، از این رو لازم بود تا واکنشی صورت پذیرد.

در این راستا محمد باقر نوبخت در اولین نشست خبری خود بعد از انتشار نامه گفت: در روزهای گذشته مسائل به‌گونه‌ای مطرح شد که گویا براساس این نامه، ۴ وزیر در مورد تبدیل رکود به بحران اعلام نگرانی کرده‌اند. همچنین اینگونه تصور شد که گویا اساسا همکاران ما در دولت به رئیس‌جمهور دسترسی ندارند و مجبورند مطالباتشان را به شکل مکتوب بیان کنند و اینکه دولت برای شرایط خاص برنامه‌ای ندارند.

وی افزود: به نظر من باید گمانه‌زنی را کنار بگذاریم و به واقعیت‌ها نگاه کنیم؛ پرداختن به ارتباط تیم اقتصادی دولت و چگونگی فعالیت ستاد اقتصادی می‌تواند افکار عمومی را روشن کند. فلسفه وجودی مخالف همین مخالفت‌هاست. ممکن است اگر ما کار خیری هم انجام دهیم آنها حاشیه درست کنند. به همین دلیل من برای وجدان عمومی گزارش می‌دهم که این نامه به کلیات اقتصاد ایران معطوف نبود٬ بلکه صرفا در ارتباط با بازار بورس و سرمایه بود و در همه بندهای آن به این مسئله اشاره شده بود. همکارانی که از دولت این بند‌ها را امضا کرده بودند. کسانی بودند که با بازار سرمایه مرتبط بودند سردار دهقان نیز به جهت شرکت سرمایه‌گذاران غدیر که مربوط به بازنشستگان نیروهای مسلح است جهت صیانت از کارکرد این شرکت نامه مذکور را امضا کرده است. نعمت‌زاده، ربیعی و وزیر اقتصاد نیز به نوعی به مسئله بورس و بازار سرمایه در ارتباط هستند.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: برخی اینطور برداشت کرده‌اند که گزارشی که رئیس جمهور مبنی بر اینکه ما از رکود خارج شده‌ایم ارائه کرده٬ واقعی نبوده و نه تنها رکود وجود دارد٬ بلکه ما در حال رفتن به سمت بحران هستیم. این در حالی است که فعالیت دولت طی دو سال اخیر در مورد خروج از رکود و مهار تورم همچنان مورد تایید وزرا و افکار عمومی است و رهبری نیز این دو را جزو اقدامات مثبت دولت یاد کرده است٬ البته باید گام‌های بلندتری در این زمینه برداشت.

وی ادامه داد: بنابراین آنچه رئیس جمهور بیان کرد سخن درستی بود این ۴ وزیر هم اذعان دارند که بهبودی در فضای اقتصادی کشور حاصل شده است البته ما نیازمند رشد بالای ۸ درصد هستیم و رشد فعلی را مطلوب نمی‌دانیم اما آماری که رئیس جمهور سال قبل بیان کرد کاملا درست بود ومراجع بین‌المللی نیز آن را تایید کرده است. اما برای رونق اقتصادی باید کارهای بیشتری انجام شود.

مسئله ای که گم شد

در میان خیل تحلیل ها  و به قول خود رمزگشایی ها از نامه چهار وزیر روحانی، به همه چیز پرداخته شد جز موضوعاتی که باید مورد توجه قرار گیرد؛ در واقع رسانه ها در این مسیر آنچنان به حاشیه رفتند که متن فراموش شد.

اهم موضوعی که در این نامه مطرح شده بود مسائل مربوط به اقتصاد و رنجی است که ناشی از تورم و رکود دامن اقتصاد کشور را گرفته است و سوالی که کمتر به آن پرداخته شد اینکه چرا رکود ایجاد شد ؟!

مسلم است که رکود امروز ناشی از تصمیمات یک سال و دو سال نیست و ریشه آن را باید در بسیاری موارد از جمله روش های به کار گرفته شده در گذشته دنبال کرد روش هایی که گاه بدون توجه به هشدار اقتصاددانان پیگیری شد.

تحلیل های کارشناسان اقتصادی می گوید آنچه موجب ادامه رکود در اقتصاد شده، تحولاتی است که در این زمینه رخ داده به عبارت دیگر با یک نگاه می توان درک کرد که جامعه در حالت انتظار به سر می برد.

از آنجایی که تحریم ها مشکلات فراوانی را برای کشور به دنبال داشته و حال که توافق هسته ای حاصل شده است و امید لغو تحریم در میان جامعه جان گرفته طبیعی است که اغلب افراد فعالیت های خود را به بعد از اجرا شدن برجام موکول کنند.

بر این اساس به نظر می رسد مخاطب این نامه بیش از آنکه رئیس جمهور باشد نمایندگان مجلسی است که این روزها بررسی برجام را در دست دارند و همه منتظرند تا تصمیم نهایی آنها را بشنوند.

کشورهای اروپایی، آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی آمادگی خود را برای اجرای برجام اعلام کرده اند از سوی دیگر هیئت های اقتصادی به ایران آمده اند و بررسی های خود را برای انجام سرمایه گذاری انجام داده و تنها منتظر مجوز لغو تحریم می باشند تا فعالیت خود را آغاز کنند.

بنابراین نامه وزرا اگرچه به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد، اما مخاطبش نمایندگانی بود که قرار است تکلیف توافق را مشخص کنند. 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین