|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۴
»
کد خبر: ۶۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۲
سعید سیف: سال‌هاست ‌هاشمی مورد هجمه رسانه‌های تندرو قرار گرفته است. کیهان در یادداشت اخیر خود به خاطره آیت‌ا... ‌هاشمی‌رفسنجانی که در آن به عدم مخالفت امام با حذف شعار مرگ بر آمریکا اشاره شده بود، پرداخت. اما امروز هم مانند گذشته و به عقیده فعالان رسانه‌ای پا را فراتر از نقد رسانه‌‌ای قرار داده و به قضاوت نشسته است.
فعالین سیاسی ایران امروز هرکدام خاطره‌ای از کیهان دارند، یکی از آنها حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی است. مشروح گفت‌وگوی آرمان با این فعال سیاسی در ذیل آمده است:

یکی از روزنامه‌های صبح دیروز انتقادهایی را متوجه آیت‌ا... ‌هاشمی‌رفسنجانی کرده است که از جنس تخریب است، نقد رسانه‌ای گفته یک مسئول رده بالای نظام چگونه باید باشد؟

در هر کشوری مطبوعات، روزنامه‌ها و مجلات طبق قانون و در چارچوب وزارت ارشاد و سازمان‌های مشابه سازماندهی و انجام وظیفه می‌نمایند و همه مطبوعات چه آنهایی که مستقل و چه آنهایی که وابسته به دولت محسوب می‌شوند باید تابع قانون باشند. همچنان‌که در قانون مطبوعات به صراحت در مورد رسانه‌ها بحث شده و به این موارد اشاره شده است. این روزنامه گاه به خود اجازه می‌دهد در مقام قضاوت بنشیند و حکم صادر کند. در این میان نقش مدعی‌العموم و قوه قضائیه بیشتر نمود پیدا می‌‌کند و کسانی که مورد تخریب قرار گرفته‌اند انتظار دارند دستگاه‌های نظارتی در این میان جدی‌تر وارد شوند. رسانه‌ها با هر کسی که مخالف هم هستند، باید آداب نقد را بدانند و از مطلق‌انگاری و خود را مافوق همه چیز دانستن پرهیز کنند. یک نشریه حق ندارد در نقد بزرگان نظام بی‌اخلاقی و در بعضی مواقع از جملاتی استفاده کند که در جامعه ما و به لحاظ حقوقی هم تشویش اذهان عمومی است و هم تهمت است. باید مسئولان مربوطه هم پاسخگوی اینگونه اقدامات در سطح رسانه‌های کشور باشند.

چرا بعد از سفر نیویورک تندروها دوباره آقای‌ هاشمی را هدف قرار دادند؟


دلیلش روشن است، چون وجهه و اعتبار ایشان در بین مردم بالا رفته و طی این چند سال هیچ دوره‌ای مانند اکنون آقای ‌هاشمی محبوبیت نداشته؛ دلیل اولش فداکاری‌ای بود که آقای ‌هاشمی با حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری انجام دادند. دلیل دیگرش حمایتی بود که‌ هاشمی از روحانی در انتخابات انجام داد، درصد زیادی از پیروزی روحانی مرهون حمایت‌های بی‌دریغ ‌هاشمی از دولت تدبیر و امید است و دلیل سوم که می‌توان در مورد آن به صراحت صحبت کرد حمایت همه‌جانبه‌ هاشمی از دستاورد‌های سفر نیویورک است. بنابراین کسانی که سعی می‌کنند آقای ‌هاشمی را تخریب کنند به خاطر شکست سنگین در انتخابات 92 است. آنها خودشان می‌دانند دلیل اصلی شکست‌شان در انتخابات حمایت اصلاح‌طلبان، خاتمی و‌ هاشمی از کاندیدای اعتدال بود و حتی امروز هم از رویکرد ‌هاشمی در حمایت روحانی ناراحت هستند. تندروها بغضی از‌ هاشمی دارند و هر موقع فرصت کنند با بهانه‌های واهی آن را آشکار می‌سازند.

دلیل اصلی این هجمه‌ها چیست؟


دلیل اصلی آن به وجود آمدن روحیه اعتدال‌گرایی و به حاشیه‌ رفتن تندروهاست، به همین دلیل سعی می‌کنند به نماینده اعتدال که نمادش آقای هاشمی است ضربه وارد ‌کنند وگرنه هیچ‌کس از نقد منصفانه رویگردان نیست و ناراحت نمی‌شود.

هنگام ورود آقای روحانی به فرودگاه مهرآباد اتفاقاتی افتاد؛ نقش رسانه‌های تندرو در این اتفاقات چه بود؟

مشخص است به هر حال تندروهایی که در انتخابات شکست خوردند درصدد انتقاد از روحانی هستند اما همه می‌دانند که اگر کسی از شیوه شخص دیگری در مذاکرات ناراضی است قانون برای آن راهکار تعیین کرده است ولی اینکه مقابل خودروی رئیس‌جمهور آن کارها را انجام دهیم یعنی اینکه ما هنوز قدرت داریم. در صورتی که برخی اصولگرایان معتدل این شیوه را به شدت محکوم کرده‌اند.

منبع: آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین