|
|
امروز: جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳
کد خبر: ۲۷۵۹۰۷
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
سال گذشته از منابع ملی اعتباری به این حوزه تخصیص نیافت و از منابع استانی نیز منابع اندکی درنظر گرفته شد که ۸۰ درصد آن تخصیص یافت، این اعتبار حتی کفایت کنترل و گشت را هم نکرد، در حالی که باید منابعی در راستای پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی‌ها در اختیار داشته باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که کمترین خاصیت نیروهای اقدام کننده در منطقه جلوگیری از توسعه آتش بوده است، گفت: نیروهای اقدام کننده جلوی پیشروی و سرایت آتش‌سوزی را گرفته و مهار کرده‌اند، البته این بدان معنا نیست که آتش سوزی در محدوده‌هایی ادامه ندارد.

 داور نامدار در جلسه ستاد مدیریت بحران استان به آخرین وضعیت آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران اشاره کرد و گفت: طی چهار روز اخیر، آتش‌سوزی در چهار نقطه از جنگل‌های ارسباران وجود داشته است؛ بدین صورت که در ابتدا آتش‌سوزی در دونقطه بود و روزهای بعدی دو نقطه دیگر نیز طعمه حریق شدند.

وی با بیان این‌که منطقه‌ی موردنظر دارای شیب بسیار تند و سنگلاخی است، افزود: آخرین نقطه‌ای که امکان تردد خودرو وجود دارد، با محل جبهه آتش حدود سه کیلومتر فاصله داشته و به جهت سنگلاخی و شیب تند منطقه امکان دسترسی با پای پیاده در کمتر از دو ساعت فراهم نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که شرایط برای استقرار نیروها در منطقه بسیار سخت و خسته‌کننده است به همین جهت نیز زمان حضور نیروهای پیاده درمحل، بسیار طولانی بود، گفت: علی‌رغم وجود همه مشکلات، نیروهای اقدام کننده طی چهار روز جلوی توسعه آتش را گرفتند.

وی تشریح کرد: حدود ۳۰۰هکتار از جنگل‌های ارسباران طعمه حریق شده که شامل مرتع، مرتع مشجع و جنگل و اراضی جنگی با گونه‌های بلوط، ممرز، شیرخشت، سیاه‌تلو و همچنین گونه‌های نادر و با ارزش اورس بوده است.

نامدار با بیان این‌که فراوانی و پراکنش گونه اورس در کشور بسیار نادر است، افزود: در این منطقه نیز مقداری از این گونه طعمه حریق شد، با توجه به این‌که اورس سوزنی برگ بوده و قابلیت اشتعال بسیار بالایی دارد، از این‌رو مهار کردن آتش با ابزارآلات و امکانات که نیروهایمان در اختیار دارند، بسیار سخت است.

وی متذکر شد: درخواست ما در رابطه با آتش‌سوزی بخشی از جنگل‌های ارسباران، امکانات و امداد هوایی بود که علی رغم وعده‌ها هنوز نرسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با بیان این‌که هم‌اکنون نیروهای اقدام کننده در محل آتش‌سوزی هستند، گفت: هر روز حدود ساعت ۵ بامداد نیروها به منطقه اعزام می‌شوند، چرا که با توجه به خنکی هوا و نبود وزش شدید باد، شرایط برای مهار آتش فراهم است.

نامدار در بخش دیگری از سخنانش گفت: روز گذشته حوالی ساعت ۱۱ به این نتیجه رسیدیم که آتش مهار شده و امکان مهار آتش وجود دارد، چراکه حدود ۹۵ درصد آتش خاموش شده بود و اقداماتی در راستای پاکسازی انجام می‌شد، اما متاسفانه وزش شدید باد دوباره کنده‌های سوخته را شعله ور کرده و آتش‌سوزی مجدد شروع شد.

وی با بیان این‌که اداره کل منابع طبیعی و محیط زیست استان به عنوان دو نهاد متولی این حوزه فاقد امکاناتی هستند که باید باشند، گفت: سال گذشته از منابع ملی اعتباری به این حوزه تخصیص نیافت و از منابع استانی نیز منابع اندکی درنظر گرفته شد که ۸۰ درصد آن تخصیص یافت، این اعتبار حتی کفایت کنترل و گشت را هم نکرد، در حالی که باید منابعی در راستای پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی‌ها در اختیار داشته باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت:جنگل‌های ارسباران به عنوان یکی از پنج رویشگاه اصلی کشور و ۹ نقطه بیوسفر جهانی، ارزش آن را دارد که سایت هوایی با هلیکوپتر یا هواپیماهای آب‌پاش و امدادرسان در این منطقه داشته باشد.

نامدار بیان کرد: اگر امکاناتی که نیاز داشتیم در روز اول آتش‌سوزی در اختیارمان قرار می‌گرفت، روز دوم شاهد آتش‌سوزی و تداوم آتش نبودیم.

وی بیان کرد: از صبح امروز نیز آتش‌سوزی در دو نقطه بصورت مهار شده ادامه دارد اما شعله ور نیست، اگر همکاران بتوانند وضعیت را کنترل کنند امیدوار به مهار هستیم؛ اگر امداد هوایی هم برسد نتیجه بهتر خواهد شد.

تمامی ظرفیت استان برای مهار آتس‌سوزی جنگل‌های ارسباران پای کار است

به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان با بیان این‌که طبق آخرین اطلاعات، حدود 300 هکتار از جنگل‌های ارسباران در محدوده سه روستا از توابع شهرستان خداآفرین دچار آتش‌سوزی شده است، افزود: همه عوامل و نیروهای استانی در این رابطه پای کار هستند.

وی بابیان این‌که روز گذشته بعد از مهار آتش‌سوزی، خاکسترهای باقی مانده در اثر وزش باد شدید مجددا شعله‌ور می‌شوند، اظهار کرد: در آتش‌سوزی جنگل‌های شمال نیز شاهد وضعیت مشابه این ماجرا بودیم.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این‌که جنگل‌های ارسباران میراث گرانبها و منابع طبیعی ارزشمند ما هستند، افزود: اطمینان خاطر می‌دهیم که مدیران ذی‌ربط برای مهار آتش‌سوزی اهتمام جدی داشته و بنده نیز عملکرد دستگاه‌های مسئول را رصد می‌کنم تا بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن این حادثه را کنترل کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: باید مدیریت بحران استان برای مواجهه با چنین بحران‌هایی مجهز به امکانات مورد نیاز شود؛ چراکه همه انتظارات از مدیریت بحران استان بوده و به تبع آن باید امکانات و تجهیزات موردنیاز نیز در اختیار این مجموعه قرار داده شود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه احتمال شروع مجدد آتش‌سوزی در منطقه وجود دارد، تاکید کرد: از این‌رو حالت آماده‌باش دستگاه‌ها تا زمان مهار کامل آتش، ادامه خواهد داشت.

وی با بیان این‌که مهار کامل آتش‌سوزی نیازمند لکه‌گیری از طریق پشتیبانی هوایی است، افزود: علی‌رغم مکاتبات و پیگیری‌های انجام شده با ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت دفاع و هوانیروز ارتش، تاکنون این امر محقق نشده است.

پورمحمدی ضمن گلایه از ناهماهنگی دستگاه‌های ملی در این رابطه، گفت: متاسفانه این نقص، در حوادث مشابه مانند آتش‌سوزی جنگل‌های شمال هم وجود داشت و انتظار داریم که دستگاه‌های مسئول در سطح ملی، با جدیت بیشتری با استان‌ها و مناطق درگیر با بحران‌های مشابه همکاری کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم در این جلسه با قدردانی از همکاری مردم منطقه و دستگاه‌های مسئول برای مهار آتش‌سوزی، گفت: با توجه به اهمیت جنگل‌ها و مراتع در کشور بویژه جنگل‌های ارسباران به خاطر گونه‌های کمیاب گیاهی، باید تلاش کنیم تا کمترین آسیب به این سرمایه‌های طبیعی وارد شود.

اسماعیل نجار با بیان اینکه متولی مدیریت آتش‌سوزی در جنگل‌ها، مراتع و مناطق حفاظت شده، سازمان‌های حفاظت محیط زیست و جنگل‌ها و مراتع کشور هستند، افزود: سایر دستگاه‌ها در این خصوص نقش کمک‌کننده دارند و سازمان مدیریت بحران نیز بر حسب وظیفه از چند سال پیش همکاری خود را با این سازمان‌ها آغاز کرده است.

وی به تفاهم‌نامه سازمان مدیریت بحران و وزارت دفاع در خصوص پشتیبانی هوایی در مواقع بروز آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها اشاره کرد و گفت: عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز، یکی از موانع اجرای این تفاهم‌نامه است که امیدواریم برای رفع این مشکل، یک تصمیم جدی گرفته شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: بحران به موضوعاتی اطلاق می‌شود که مدیریت آن در توان استان نباشد، در آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران نیز به واسطه نبود تجهیزات لازم، با بحران مواجه بوده و به کمک‌های ملی نیاز داریم.

جواد رحمتی افزود: علی‌رغم هماهنگی‌های انجام شده، متاسفانه اقدام قابل توجهی به صورت ملی در این خصوص اتفاق نیفتاده است، البته در سطح استان هماهنگی و همکاری‌ها بسیار مناسب است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان نیز در این جلسه اظهار کرد: به نظر می‌رسد که فرآیند تامین اعتبار در ماده ۱۰ و ۱۲ قانون مدیریت بحران طولانی است و ستاد مدیریت بحران کشور باید این موضوع را به نحوی مدیریت کند که هم سرعت عملی و هم تخصیص مالی در تامین اعتبار برای تجهیز حوزه مدیریت بحران محقق شود.

داود بهبودی افزود: در این رابطه نیز پای کار هستیم و هرآنچه در توان داشته باشیم یاری خواهیم کرد.

سرهنگ محمدعلی طاهری، فرمانده مرزبانی استان نیز در این جلسه با با این‌که در این موضوع به هلیکوپتر و پشتیبانی هوایی نیاز داریم، افزود: هماهنگی‌های لازم را با کشور ارمنستان انجام داده‌ایم تا هلیکوپتر کشورمان در منطقه حضور یافته و مهار کامل آتش انجام گیرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان نیز در این جلسه اظهار کرد: هلال احمر امکان پرواز، برداشتن آب و پخش آن را نداشته و رسالت انتقال نیرو را دارد و پرواز بالگرد بر عهده وزارت دفاع است.

سعید کنعانی با بیان این‌که هلال احمر استان امکانی در رابطه با پرواز بالگرد را ندارد، افزود: در این خصوص چندین بار نیز با تهران صحبت کرده‌ایم و باید منتظر تصمیم آن‌ها بود.

وی با بیان این‌که در این ماجرا نیز پشیبانی‌های لازم را در منطقه انجام می‌دهیم، گفت: باتوجه به صعب العبور بودن منطقه و خستگی بسیار شدید نیروهای عملیاتی، باید پشتیبانی مناسبی از نیروها داشته باشیم.

جلسه ویژه شورای هماهنگی مدیریت بحران آذربایجان شرقی برای بررسی آخرین وضعیت آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران صبح امروز (جمعه) به ریاست استاندار آذربایجان شرقی و با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و مدیران دستگاه‌های مسئول برگزار شد.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین