|
|
امروز: شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۳
کد خبر: ۲۰۱۶۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۴
در برخی کشورها نیز سایر رشته‌های تخصصی با گذراندن دوره آموزشی و کسب مجوز می‌توانند سونوگرافی رشته تخصصی خودشان را انجام دهند و این کار را در راستای اتخاذ تصمیم سریع‌تر و صحیح‌تر برای بیماران خود استفاده می‌کنند.
 معاون درمان وزارت بهداشت در واکنش به تجمع اعتراض آمیز رادیولوژیست‌ها گفت:‌ حقوق بیماران، خط قرمز وزارت بهداشت است.

به نقل از وزارت بهداشت، پیش از این رادیولوژیست‌ها نسبت به انجام سونوگرافی در مطب توسط متخصصان زنان و زایمان و البته اخذ وجه در قبال ارایه این خدمت انتقاد کرده بودند؛ مبحثی که ابلاغیه اخیر وزارت بهداشت تکلیف آن را مشخص و مجددا تاکید کرد که «همچنان انجام سونوگرافی توسط متخصصین فاقد مدارک آموزشی معتبر تایید شده توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت و اخذ تعرفه در مطب پزشکان مذکور تخلف انتظامی و تعزیراتی محسوب می‌شود.» همچنین در این بخشنامه تاکید شده که «بخشنامه مذکور صرفا در راستای تامین نیاز کمک تشخیصی متخصصین زنان و زایمان دارای گواهینامه معتبر و در بیمارستان‌های دانشگاهی با شرایط اعلامی مجاز است.»

این انتقاد و اعتراض رادیولوژیست‌ها در حالی است که طبق اعلام وزارت بهداشت کمبود رادیولوژیست بویژه در مناطق محروم امری مبرهن است و قاعدتا متولی نظام سلامت کشور، باید به نحوی نیاز ساکنان این شهرها به این خدمات را پاسخ دهد.

در هر حال گویا بخشنامه اخیر وزارت بهداشت هم نتوانست رادیولوژیست‌ها را راضی کند؛ این درحالیست که طبق اعلام وزارت‌بهداشتی‌ها همه ابلاغ‌ها در این زمینه با هماهنگی انجمن رادیولوژی و با تایید آنها انجام شده است و معاونت درمان وزارت بهداشت با توجه به شرایط موجود از جمله عدم دسترسی به نیروی متخصص رادیولوژیست در مناطق محروم و طی جلساتی مفصل و فنی با اعضاء انجمن رادیولوژی و لحاظ کردن نظرات آنها، آیین‌نامه توانمندسازی متخصصین زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی سطح یک در مراکز دولتی مناطق محروم را ابلاغ کرده و البته بر اجرای آن نظارت خواهد داشت.

قاسم جان‌بابایی با اشاره به آیین‌نامه انجام سونوگرافی سطح یک توسط متخصصان زنان و زایمان گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه باید تامین‌کننده منافع عمومی باشد و خط قرمزش هم حمایت از حقوق دریافت‌کننده خدمات یعنی آحاد مردم به خصوص در زمان رنج و بیماری است.

وی افزود: کمبود متخصص رادیولوژی در سراسر کشور به خصوص مناطق محروم و کمتر توسعه یافته که همیشه اولویت خدمت برای دست‌اندرکاران حوزه سلامت بوده است، واضح و مبرهن است. شاید این کمبود در برخی موارد به خصوص موارد غیر اورژانس خطرات جانی نداشته باشد، اما در مواردی که سلامت مادر باردار و فرزند وی مطرح است، اهمیتی دو چندان دارد.

جان‌بابایی ادامه داد: در برخی کشورها نیز سایر رشته‌های تخصصی با گذراندن دوره آموزشی و کسب مجوز می‌توانند سونوگرافی رشته تخصصی خودشان را انجام دهند و این کار را در راستای اتخاذ تصمیم سریع‌تر و صحیح‌تر برای بیماران خود استفاده می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: این معاونت با توجه به شرایط موجود از جمله عدم دسترسی به نیروی متخصص رادیولوژیست در مناطق محروم و طی چهار جلسه مفصل و فنی با اعضاء انجمن رادیولوژی و لحاظ کردن نظرات آنها، آیین‌نامه توانمندسازی متخصصین زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی سطح یک در مراکز دولتی مناطق محروم را ابلاغ کرده و بر حسن اجرای آن نظارت خواهد داشت.

جان‌بابایی گفت: انتظار می‌رود متخصصین رادیولوژی نیز ضمن همراهی با سیاست‌های کلی نظام سلامت در جهت دسترسی عادلانه آحاد ملت به خدمات تشخیصی و درمانی مناسب، نظرات خود را از مجاری قانونی و به صورت فنی و کارشناسی پیگیری کنند.

به گزارش آنا، جمعی از رادیولوژیست‌ها در اعتراض به بخشنامه وزارت بهداشت در مورد سونوگرافی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. اخیرا بخشنامه‌ای از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده که در آن علاوه بر متخصصان رادیولوژی، متخصصان زنان و مامایی را نیز مجاز به انجام سونوگرافی در حوزه بیماری‌های زنان دانسته است که این بخشنامه اعتراضات گسترده رادیولوژیست‌ها را به دنبال داشته و امروز جمعی از رادیولوژیست‌ها در اعتراض به این بخشنامه مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین