|
|
امروز: چهارشنبه ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵
»
در نشست خبری مشترک ظریف و اغلو
کد خبر: ۱۲۴۴۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۸
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: با نگرانی جدی وضعیت سوریه را پیگیری می‌کنیم
محمدجواد ظریف بعدازظهر چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه درباره برگزاری نشست "ژنو2" که قرار است به موضوع سوریه بپردازد، خاطرنشان کرد: ما با نگرانی جدی این موضوع را بررسی می‌کنیم و در مذاکراتی که انجام دادیم، رایزنی‌های خوبی داشتیم. ایران و ترکیه در چندین مورد توافق کامل دارند.

وی توضیح داد: دو کشور معتقدند بحران سوریه راه‌حل نظامی ندارد. ضرورت دارد همه کسانی که امکان دارد برای تشویق راه‌حل سیاسی در سوریه با یکدیگر همکاری کنند. ایران و ترکیه قصد دارند همه گونه همکاری را برای این امر انجام دهند. ضمن این که همه تلاش ما باید به سمت پایان دادن به درگیری و ایجاد آتش‌بس حتی در صورت امکان قبل از نشست "ژنو 2" باشد. در عین حال باید با هم برای کمک‌رسانی به مردم سوریه که در آستانه زمستان در شرایط بسیار ناگوار انسانی هستند، همکاری کنیم. در مواردی تصمیم عملیاتی در این باره گرفته‌ایم تا با کمک‌رسانی از طریق هلال‌احمر بتوانیم به وضعیت مردم سوریه به ویژه در آستانه فصل سرما کمک کنیم.

ظریف اضافه کرد: گفت‌وگوها را در این باره ادامه می‌دهیم. امروز توافق کردیم در سفری که به ترکیه خواهم داشت، این موضوعات را دنبال کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه و در پاسخ به پرسش خبرنگاری از ترکیه درباره این که پس از انتخاب رییس‌جمهور جدید در ایران روش‌های دیگری در سیاست خارجی ایران ایجاد شده، آیا می‌توانیم انتظار داشته باشیم که ایران و حزب‌الله حمایت نظامی‌شان را از سوریه کاهش دهند؟ گفت: سیاست ایران در منطقه مداخله نکردن در امور داخلی کشورهاست و هم‌زمان سیاست ما حمایت از مقاومت در برابر زیاده‌طلبی‌های رژیم صهیونیستی است که این سیاست اصولی ما بوده و تغییر نمی‌کند و ادامه پیدا خواهد کرد.

ظریف ادامه داد: امیدواریم با آینده‌نگری همه بازیگران در منطقه و به‌خصوص خارج از منطقه، این واقع‌بینی که بحران کنونی در سوریه راه حل نظامی ندارد و تنها باید از طریق میز مذاکره حل و فصل شود، به عنوان راه‌حل نهایی مورد توجه قرار گیرد و از این طریق به راه‌حل صلح‌آمیز برسیم.

او گفت: همه به ویژه ایران و ترکیه نگران گسترش خشونت در منطقه هستند و آن را به نفع کشورهای منطقه نمی‌دانند. ما توافق کردیم ایران و ترکیه با عزم جدی برای جلوگیری از افراط و فرقه‌گرایی در منطقه و هم‌چنین برای نزدیک شدن مذاهب اسلامی همکاری کنند تا آتش فرقه‌گرایی منطقه ما و فراتر از منطقه ما را فرا نگیرد. اصولا معتقدیم مشکلات منطقه ما به خصوص مشکل سوریه راه‌حل نظامی ندارد.

وزیر امور خارجه با بیان این که ایران و ترکیه درباره موضوعات مختلف بین‌المللی دیدگاه‌های مشترک دارند، خاطرنشان کرد: روابط حسن همجواری ما با ترکیه سابقه بسیار دیرینه دارد و امروز ترکیه یکی از همسایگان نزدیک و بسیار قابل اعتماد ایران است و ما امیدواریم که این روابط گسترش یابد و در زمینه‌های مختلف توسعه پیدا کند. در موضوعات مختلف منطقه‌یی گفت‌وگوهای بسیار خوبی داشتیم و امیدواریم که این گفت‌وگوها بتواند به کاهش آلام مردم منطقه به ویژه در سوریه که مردم در آن با مشکل مواجه شده‌اند، کمک کند.

وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم راه‌حلی از طریق مذاکره برای توقف جنگ کمک‌رسانی و رسیدن به راه‌حل را با کمک یکدیگر به دست آوریم و با مواضع مشترک برای حل نگرانی‌های عمده منطقه به پیش رویم و مانع رشد افراط‌گرایی در این منطقه حساس شویم.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که در طول سه ماهه حضورش در این مسوولیت رایزنی‌های متعددی در موقعیت‌های مختلف با وزیر خارجه ترکیه داشته است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین