|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۶
»
کد خبر: ۱۰۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۲
ˈجی کارنیˈ سخنگوی کاخ سفید پنجشنبه شب (به وقت آمریکا) از کنگره این کشور خواست از تصویب قانونی (در باره افزایش تحریم های ایران) در موقعیتی که می توان بهترین فرصت را در اختیار مذاکرات 5+1 به منظور دستیابی به پیشرفت واقعی قرار داد، خودداری کند.
خبرگزاری فرانسه گفت: کارنی در پاسخ به پرسشی در باره تهدید تصویب تحریم های شدیدتری علیه ایران ، گفت: دیدگاه ما بر این بوده است که ما باید در اینجا مهلت و وقفه ای قایل شویم تا بتوانم ظرفیت بالقوه این مذاکرات جدی و اساسی را کشف کنیم.

در حالی که مذاکرات تهران و کشورهای 5+ 1 از جمله آمریکا در ژنو به دستیابی به یک توافق هسته ای موقت نزدیک می شود، گروه از سناتورهای تندروی آمریکایی خواستار تصویب و اعمال تحریم های شدیدتری علیه ایران شده اند.

همچنین سناتور جمهوریخواه ˈباب کورکرˈ تصویب طرحی را پیشنهاد کرد که اختیارات ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا را برای لغو موقت برخی از تحریم های کنونی را به عنوان بخشی از یک توافق موقت محدود می کند.

به گفته منابع کنگره آمریکا، در حالی که حمایت اندکی از هرگونه کاهش تحریم ها در این زمان وجود دارد، اعضا کنگره از تشدید تحریم های پشتیبانی زیادی می کنند.

خبرگزاری فرانسه نوشته است کاخ سفید از این موضوع هراس دارد که ایران تصویب لایه جدیدی از تحریم ها را به عنوان نشانه ای حاکی از جدی نبودن این کشور در مذاکرات تلقی کند.

مقام های آمریکا همچنین از این موضوع هراس دارند که تصویب اقدام شدید توسط اعضا کنگره، موجب تقویت محافظه کاران در تهران شده و ابتکار دیپلماتیک روحانی را تضعیف کند.

کارنی تاکید کرد که اوباما در این وضعیت قصد کاهش ساختار اصلی تحریم ها علیه ایران را ندارد.

اما وی گفت: واشنگتن سرگرم بررسی کاهش محدود، هدفمند و قابل تجدینظر در تحریم ها در مقابل برداشتن گام هایی از سوی ایران برای متوقف کردن پیشرفت در برنامه هسته ای خود است.

به گزارش این خبرگزاری غربی ، کارنی و دیگر مقام های آمریکا از ارایه جزییات این توافق پیشنهادی خودداری کردند.

گزارش های دریافتی از ژنو حاکیست این اقدام ها شامل محدودکردن ظرفیت غنی سازی ایران، برداشتن گام هایی برای راستی آزمایی و محدود کردن ذخایر مواد هسته ای و تاسیسات هسته ای این کشور است.

هدف از این توافق موقت، اعتمادسازی در دو طرف با نظر به دستیابی به توافق نهایی است.

به گفته کارنی،رییس جمهوری تنها معافیت محدود ایران از تحریم های اقتصادی را پیش بینی کرده است که در صورت ضرورت، فشار ممکن است دوباره برقرار شود.

کارنی افزود: اگر ایران به تعهداتش پایبند نماند، معافیت موقت پایان خواهد یافت و ما در موضعی قرار خواهیم داشت که فشار را افزایش داده و حتی تحریم های بیشتری نیز بر آنها بیفزاییم.

این در حالیست که ˈباب کورکرˈ سناتور بلندپایه جمهوریخواه و عضو کمیته روابط خارجی سنا سرگرم بررسی اقدامی است که بتواند انعطاف پذیری اوباما را برای دست زدن به تلاش محدودی به منظور کاهش تحریم ها، محدود سازد.

کورکر به وبسایت ˈدیلی بیستˈ گفت: ما اصلاحیه ای برای بازداشتن دولت و جلوگیری از توانایی آن برای کاهش تحریم ها مگر اینکه شرایط مشخصی رخ دهد، تهیه کرده ایم.

کورکر افزود: اکنون آنها دارای توانایی برای معاف کردن ایران از تحریم ها هستند. اما ما بسیار نگران تمایل آنها نسبت به پذیرش توافقی هستیم که ممکن است در واقع برای کشور ما بسیار نامطلوب باشد.

کارنی نگفت که آیا اوباما چنین مصوبه ای را در صورت تصویب در کنگره وتو خواهد کرد یا نه. اما به سخنی اشاره کرد که مقام های کاخ سفید به صورت محرمانه می گویند: مانع تراشی در روند مذاکرات ممکن است واشنگتن و تهران را در مسیر خطرناکی قرار دهد.

به گزارش ایرنا ، اظهارات مقامهای آمریکایی و تلاش برخی اعضای کنگره آمریکا در حالی است که دولت یازدهم با رویکرد جدید در سیاست خارجی مبنی بر تعامل سازنده با دنیا، وارد دور جدیدی از مذاکرات با گروه 1+5 متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان شده است.

ایران در دور جدید مذاکرات خود با 1+5 در ژنو، طرح پیشنهادی جدیدی را با عنوان «پایانی بر یک بحران غیر ضروری؛ آغازی برای افق های نو» به طرف مقابل ارائه کرده است.

این طرح پیشنهادی شامل یک هدف مشترک و گام های اول و آخر می شود که کلیات آن در مذاکرات روزهای 23 و 24 مهر ماه در ژنو مورد قبول طرفین قرار گرفت.

جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که در گام پایانی اجرای این طرح، باید تمام تحریم ها از جمله تحریم های شورای امنیت سازمان ملل و تحریم های یکجانبه و چند جانبه لغو شوند.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که اصل غنی سازی اورانیوم در خاک خود، سایت غنی سازی فردو، ماهیت رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک و خروج مواد هسته ای از کشور جز خطوط قرمز هستند.

تمام فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان تحت نظارت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد و ایران عضوی متعهد و مسوول در معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان. پی. تی) بوده و بیشترین بازرسی ها از تاسیسات هسته ای کشورمان به عمل آمده است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین