|
امروز: شنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۲

سقوط قیمت جهانی طلا به کمترین سطح از اکتبر ۲۰۲۵؛ نقره به زیر ۵۰ دلار رسید

کد خبر: ۴۰۲۴۵۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۰
تحلیلگران کومرتس‌بانک نیز در یادداشتی اعلام کردند که افت سنگین سهام شرکت‌های فناوری در معاملات روز جمعه ممکن است سرمایه‌گذاران را به فروش اجباری دارایی‌های امنی مانند طلا وادار کرده باشد. به اعتقاد آنها، درخواست تأمین وجه تضمین از سرمایه‌گذاران نیز می‌تواند یکی دیگر از عوامل مؤثر بر این روند باشد.

سقوط قیمت جهانی طلا به کمترین سطح از اکتبر ۲۰۲۵؛ نقره به زیر ۵۰ دلار رسید

قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازارهای جهانی، هم‌زمان با افت سهام شرکت‌های فناوری و افزایش تردیدها درباره بازدهی سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی، با کاهش قابل‌توجهی مواجه شد و به پایین‌ترین سطح خود در یک سال گذشته رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، بهای هر اونس طلای نقدی با افت ۳.۵ درصدی به ۳۸۸۰ دلار و ۹۷ سنت رسید؛ سطحی که از اکتبر ۲۰۲۵ تاکنون مشاهده نشده بود.

همچنین هر اونس طلای معامله‌شده در بازار آتی آمریکا برای تحویل در ماه دسامبر، با کاهش ۳.۳ درصدی، معاملات روز را در قیمت ۳۸۹۸ دلار و ۹۰ سنت به پایان رساند.

بازار نقره نیز از موج نزولی فلزات گرانبها در امان نماند. قیمت هر اونس نقره با افت ۶.۵ درصدی به ۴۹ دلار رسید و برای نخستین بار طی ۱۱ ماه گذشته، به زیر مرز ۵۰ دلار سقوط کرد.

ریزش سهام فناوری، بازار فلزات گرانبها را تحت فشار گذاشت

تای وانگ، معامله‌گر مستقل فلزات، با اشاره به شرایط آشفته بازار گفت: «اوضاع به‌هم ریخته است.» به گفته او، فلزات گرانبها نیز از فشار ناشی از اصلاح شدید بازار سهام مصون نمانده‌اند.

وانگ توضیح داد که درآمد شرکت‌ها تاکنون یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های رشد سهام مرتبط با هوش مصنوعی بوده است؛ با این حال، نشانه‌هایی از تضعیف این پشتوانه به چشم می‌خورد.

تحلیلگران کومرتس‌بانک نیز در یادداشتی اعلام کردند که افت سنگین سهام شرکت‌های فناوری در معاملات روز جمعه ممکن است سرمایه‌گذاران را به فروش اجباری دارایی‌های امنی مانند طلا وادار کرده باشد. به اعتقاد آنها، درخواست تأمین وجه تضمین از سرمایه‌گذاران نیز می‌تواند یکی دیگر از عوامل مؤثر بر این روند باشد.

با وجود فشارهای اخیر، تحلیلگران این بانک همچنان انتظار دارند بازار فلزات گرانبها در ادامه مسیر، بخشی از افت خود را جبران کند.

افت ۳۰ درصدی طلا از رکورد تاریخی ژانویه

قیمت طلا از زمان ثبت رکورد تاریخی ۵۵۹۵ دلار در ژانویه، حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است. پیش‌بینی تداوم نرخ‌های بهره بالا برای مدت طولانی‌تر و کاهش تقاضا در بازارهای آسیایی، از عوامل مؤثر بر این افت عنوان شده‌اند.

با این حال، تحلیلگران معتقدند کاهش قیمت طلا به زیر ۴۰۰۰ دلار می‌تواند زمینه افزایش خرید از سوی بانک‌های مرکزی را فراهم کند؛ زیرا در چنین سطوحی، معمولاً تقاضای این نهادها برای خرید طلا افزایش می‌یابد.

در مقابل، نقره، پلاتین و پالادیوم از همان سطح حمایتی برخوردار نیستند که خرید بانک‌های مرکزی و تقاضای سرمایه‌گذاران برای دارایی‌های امن در سال‌های اخیر برای طلا ایجاد کرده است. این تفاوت، شرایط بازار این سه فلز را در مقایسه با طلا دشوارتر کرده است.

شاخص‌های تکنیکال از شدت افت نقره، پلاتین و پالادیوم حکایت دارند

قیمت هر اونس نقره، پلاتین و پالادیوم در هفته گذشته بین ۷ تا ۹ درصد کاهش یافت؛ این در حالی است که افت قیمت طلا در همین بازه به ۲.۹ درصد محدود بود.

در پی این کاهش، شاخص قدرت نسبی (RSI) برای هر سه فلز نقره، پلاتین و پالادیوم، برای نخستین بار طی سه سال گذشته وارد محدوده اشباع فروش شدید شد؛ وضعیتی که از شدت فشار نزولی در این بازارها حکایت دارد.

تای وانگ در ارزیابی وضعیت این فلزات اظهار کرد که آنچه بیش از همه نگران‌کننده به نظر می‌رسد، طولانی شدن و فرسایشی بودن روند کاهش قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم است، نه یک افت ناگهانی که بازار بتواند در مدت کوتاهی از آن بازیابی شود.

کاهش تقاضای صنعتی و جواهرسازی، چشم‌انداز نقره را تضعیف کرد

نقره بیش از گذشته به‌عنوان فلزی وابسته به فعالیت‌های صنعتی شناخته می‌شود و همین موضوع، کاهش تقاضا را به عاملی مهم در تعیین مسیر قیمت آن تبدیل کرده است.

بانک اچ‌اس‌بی‌سی اعلام کرده است که تقاضای صنعتی و جواهرسازی برای نقره رو به کاهش گذاشته است. این بانک میانگین قیمت هر اونس نقره در سال ۲۰۲۷ را ۶۴ دلار برآورد کرده که از پیش‌بینی ۷۱ دلاری آن برای میانگین قیمت این فلز در سال جاری کمتر است.

در شرایط فعلی، خرید یک اونس طلا به ۷۹ اونس نقره نیاز دارد؛ نسبتی که بالاترین میزان طی ۱۱ ماه گذشته محسوب می‌شود. این نسبت در ژانویه، هم‌زمان با ثبت رکورد ۱۲۲ دلاری قیمت نقره، برابر با ۴۶ اونس بود.

با وجود افزایش نسبت قیمت طلا به نقره، همچنان از منظر تاریخی امکان کاهش بیشتر ارزش نقره در مقایسه با طلا وجود دارد. داده‌های مؤسسه مشاوره‌ای متالز فوکوس نشان می‌دهد که میانگین نسبت قیمت طلا به نقره در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ برابر با ۸۲ بوده است.

پلاتین و پالادیوم نیز به کف‌های قیمتی چندماهه رسیدند

در بازار سایر فلزات گرانبها نیز روند نزولی ادامه یافت و قیمت پلاتین و پالادیوم به‌ترتیب به پایین‌ترین سطوح طی ۱۳ و ۱۷ ماه گذشته رسید.

هم‌زمان با کاهش قیمت هر اونس پالادیوم به زیر ۱۰۰۰ دلار، نسبت قیمت طلا به پلاتین به ۲.۷ افزایش یافت؛ سطحی که از اواسط سال ۲۰۲۵ تاکنون سابقه نداشته است.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت هر اونس پلاتین در آخرین معاملات با افت ۴.۲ درصدی به ۱۴۲۵ دلار و دو سنت رسید. همچنین هر اونس پالادیوم با کاهش ۳ درصدی، در قیمت ۹۷۶ دلار و هشت سنت بسته شد.

نگرانی‌ها درباره کاهش تقاضای صنعت خودروسازی، از جمله عوامل اصلی فشار بر قیمت پالادیوم عنوان شده است.

 

ارسال نظر
captcha
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین