|
امروز: شنبه ۰۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۷:۱۰

دریاسالار بازنشسته ترکیه: در صورت رویارویی نظامی، ارتش اسرائیل را درهم می‌شکنیم

کد خبر: ۴۰۲۱۹۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۱۵
این مقام نظامی سابق ترکیه معتقد است آنچه در جریان است، نوعی «بازی در دل بازی» است که هدف آن تبدیل سوریه به «حیاط خلوت» اسرائیل و جلوگیری از تثبیت اقتدار دولت مرکزی در دمشق است.

دریاسالار بازنشسته ترکیه: در صورت رویارویی نظامی، ارتش اسرائیل را درهم می‌شکنیم

سیهات یایجی، دریاسالار بازنشسته ترکیه، در اظهاراتی تند علیه اسرائیل مدعی شد در صورت وقوع جنگ زمینی میان ارتش ترکیه و ارتش اسرائیل، ۳۰ میلیون نفر به سمت جنوب حرکت خواهند کرد و نیروهای اسرائیلی را به‌شدت شکست خواهند داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، یایجی در گفت‌وگو با رسانه ترکیه‌ای GZT، به بررسی نقشه‌ای پرداخت که گفته می‌شود از سوی اسرائیل منتشر شده است. او در این مصاحبه، آنچه را «عملیات تبلیغاتی گسترده اسرائیل» خواند، مورد انتقاد قرار داد و درباره اهداف احتمالی آن هشدار داد.

ادعای یایجی درباره اهداف اسرائیل در سوریه

این مقام نظامی سابق ترکیه معتقد است آنچه در جریان است، نوعی «بازی در دل بازی» است که هدف آن تبدیل سوریه به «حیاط خلوت» اسرائیل و جلوگیری از تثبیت اقتدار دولت مرکزی در دمشق است.

یایجی همچنین اظهار داشت که اقدامات اسرائیل با هدف تشدید اختلافات مذهبی در خاورمیانه و سوق دادن منطقه به سمت درگیری گسترده میان اهل سنت و شیعیان انجام می‌شود.

او با اشاره به محتوای نقشه مورد بحث گفت در این تصویر، ساختارهای داخلی کشورهای منطقه به بخش‌های جداگانه تقسیم شده‌اند؛ به‌گونه‌ای که غزه، کرانه باختری و دولت‌های عراق و سوریه در قالب مجموعه‌هایی مستقل و متخاصم به نمایش درآمده‌اند.

سناریوی رویارویی مستقیم آنکارا و تل‌آویو

بخش دیگری از اظهارات دریاسالار بازنشسته ترکیه به احتمال درگیری نظامی مستقیم میان ترکیه و اسرائیل اختصاص داشت. یایجی با رد توانایی اسرائیل برای آغاز یک جنگ زمینی تمام‌عیار علیه ترکیه، احتمال انجام حمله هوایی از سوی تل‌آویو را مطرح کرد.

او در این‌باره مدعی شد: «اسرائیل شاید بتواند عملیاتی هوایی علیه ترکیه انجام دهد، اما در آن صورت ۳۰ میلیون نفر به سمت جنوب سرازیر خواهند شد و هیچ‌کس قادر به متوقف کردن آنها نخواهد بود.»

ادعای حرکت آزادانه نیروهای ترکیه در منطقه

یایجی در ادامه، سناریویی از گسترش عملیات نظامی ترکیه در خاورمیانه ترسیم کرد و مدعی شد که در چنین شرایطی، نیروهای این کشور با مانع جدی در مسیر پیشروی خود مواجه نخواهند شد.

او با اشاره به سوریه و لبنان گفت: «سوریه نمی‌تواند ما را متوقف کند و لبنان نیز مانعی در برابر ما نخواهد بود؛ ما به‌راحتی از اسرائیل عبور خواهیم کرد.»

تهدید صریح دریاسالار بازنشسته علیه ارتش اسرائیل

این مقام نظامی سابق ترکیه در پایان مصاحبه خود، با لحنی تند درباره نتیجه احتمالی رویارویی ارتش‌های دو کشور اظهارنظر کرد و گفت اگر نیروهای ترکیه و اسرائیل در میدان نبرد مستقیماً با یکدیگر مواجه شوند، ارتش ترکیه نیروهای اسرائیلی را «مانند یک حشره له خواهد کرد».

یایجی با تأکید بر اطمینان خود نسبت به این ادعا افزود که در این زمینه تردیدی ندارد و دیگران نیز نباید در نتیجه چنین تقابلی تردید داشته باشند. او بار دیگر با تکرار همین تعبیر، بر ادعای خود درباره برتری ارتش ترکیه در یک رویارویی احتمالی تأکید کرد.

ارسال نظر
captcha
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین