کد خبر: ۹۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۵
رییس کل گمرک ایران گفت: ترخیص نشدن کیسه‌های خون به گمرک مربوط نمی‌شود و وزارت بهداشت به دلیل نداشتن بودجه نتوانسته حقوق چهار درصدی ترخیص کالا را پرداخت کند.
مسعود کرباسیان در حاشیه سی‌ودومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: تمام کالاهایی که به گمرک وارد می‌شود سرمایه به حساب می‌آیند پس نباید این کالاها در گمرک انباشت شوند.
 
وی ادامه داد: اگر کالاهایی که به گمرک وارد شده‌اند ثبت سفارش شده و تمام مجوز‌های لازم را دریافت کرده باشند، با پرداخت حق گمرکی و دیگر موارد می‌توان کالاها را از گمرک ترخیص کرد.
 
رییس کل گمرک ایران یادآور شد: حجم خودروی موجود در گمرک آنچنان چشم‌گیر نیست و برخی از خودروهای وارد شده به خاک ایران در مناطق ویژه و آزاد هستند.
 
به گفته او خودروهای بالای 2500 سی‌سی با پرداخت حقوق گمرکی دو برابر سود بازرگانی می‌تواند از گمرکها ترخیص شوند.
 
وی افزود: با مصوبه‌ای که از سوی دولت صادر شده کالایی در گمرک نخواهد ماند و خوشبختانه کالا را می‌توان با تعهد پرداخت عوارض گمرکی ترخیص کرد.
 
کربسیان تاکید کرد: کالای اساسی در گمرکها وجود ندارد و هر وارد‌کننده‌ای که مراحل قانونی کار خود را انجام داده و به دنبال ترخیص کالای خود باشد توانسته کالای خود را ترخیص کند و احتمال دارد صاحب کالا برای ترخیص کالای خود مراجعه نکرده باشد.
 
رییس کل گمرک ایران هم‌چنین تاکید کرد: نرخ ارز ترخیص کالا مربوط به گمرک نمی‌شود و گمرک تنها با دریافت حقوق گمرکی کالا را ترخیص خواهد کرد.
 
وی در پاسخ به سوال مبنی بر دلیل عدم ترخیص کیسه‌های خون از گمرک‌ها پاسخ داد: ترخیص نشدن کیسه‌های خون به گمرک مربوط نمی‌شود و وزارت بهداشت به دلیل نداشتن بودجه نتوانسته حقوق چهار درصدی ترخیص کالا را پرداخت کند.
 
کرباسیان یادآور شد: به دلیل این‌که کالا در گمرک مانده همه فکر می‌کنند عدم ترخیص کالا مشکلی از سوی گمرک بوده است، اما برای ترخیص کالا مجوز‌هایی لازم است.
 
رییس کل گمرک ایران درباره ایران کد نیز گفت: گمرک با کد‌های متفاوت فعالیت نمی‌کند و فقط از کد بین‌المللی "اس.اچ نامبر" تبعیت می‌کند. ایران کد نیز کدی است که در امور بین‌الملل از آن استفاده نمی‌شود و تنها یک کد داخلی به حساب می‌آید.
 
وی تاکید کرد: عمده کالاهایی که در گمرک انباشت شده بودند کالاهای اولویت 10 بودند که با مصوبه‌ی دولت توانستیم حجم اعظم آنها را ترخیص کنیم به جز کالاهایی که نقض قانونی دارند یا حقوق گمرکی آنها پرداخت نشده باشد.
 
او عامل اصلی قاچاق را تفاوت قیمت کالا در داخل و خارج از کشور دانست و گفت: این انگیزه‌ی بالایی برای قاچاق کالا ایجاد می‌کند. در این راستا باید انگیزه‌ی تولید و کارآفرینی در کشور افزایش یابد تا از حجم قاچاق کاسته شود.

وی در پایان گفت: باید مکانیزم تعرفه را به سمت منطقی و اقتصادی‌کردن پیش ببریم و در کنار آن باید کار و فعالیت ثبت سفارش و ترخیص کالا را الکترونیکی کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین