|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
»
کد خبر: ۹۰۲۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۵
البته مقصود نگارنده این نیست که تریبون‌های صدا و سیما جاده یکطرفه در پیش گیرند و درکف اختیار دولت یا افراد مدافع برنامه‌های دولت قرار گیرند. گرچه در دوران دولت های نهم و دهم چنین کردند، بلکه منظور این است که صدا و سیما می‌بایست به گونه‌ای عمل کند که سخنان و برنامه‌های دولت، چنان که سزاوار است
این روزها صدا و سیما مملو از حضور مقامات دولت سابق یا افرادی شده است که یکپارچه به حمایت از عملکرد دولت گذشته می‌پردازند چینش برنامه ها چنین است که مقامات دولت فعلی تا سخنی می گویند و برنامه  و سیاستی را اعلام می کنند، بی آن که محتوای برنامه ها به صورت کامل از صدا و سیما منعکس شود، تریبون در اختیار افراد عمدتاً مخالف دولت جدید و حامی دولت سابق قرار می گیرد. از حضور محمود بهمنی رئیس سابق بانک مرکزی تا شمس‌الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد، تا پوشش سخنان مقامات دولت سابق در بخش‌های مختلف خبری - تحلیلی صدا و سیما، همگی نشان‌دهنده آن است که گویی از منظر اهالی جام جم هنوز دولت سابق استقرار دارد و تغییر و تحولی در اقلیم سیاست رخ نداده است.

البته مقصود نگارنده این نیست که تریبون‌های صدا و سیما جاده یکطرفه در پیش گیرند و درکف اختیار دولت یا افراد مدافع برنامه‌های دولت قرار گیرند. گرچه در دوران دولت های نهم و دهم چنین کردند، بلکه منظور این است که صدا و سیما می‌بایست به گونه‌ای عمل کند که سخنان و برنامه‌های دولت، چنان که سزاوار است امکان پخش و انعکاس از صدا و سیما را پیدا کند چرا که حق مردمی که این دولت را برگزیده‌اند این است که بدانند و دریابند دولت چه تصمیماتی گرفته و اسباب و علل تصمیمات کارشناسی دولت چیست؟ اما نشانی از این رویه اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی در صدا و سیما مشهود نیست. اگر به کارنامه صدا و سیما در پوشش سخنان رئیس جمهور یا فعالیت‌های مختلف دولت رجوع شود، کم توجهی و گاه بی‌توجهی این رسانه به دولت مستقر به راحتی قابل تشخیص است.

در این راستا، روحانی، کم و بیش به رویه صدا و سیما انتقاد داشته و این انتقادات معطوف به قبل از انتخابات هم می‌شود. از نحوه پوشش سفرهای انتخاباتی روحانی تا بعد از انتخابات که دولت یازدهم تشکیل شد، صدا و سیما رویکردی عمدتاً یکطرفه و نامهربانانه در پیش گرفته است.

نحوه پوشش فعالیت‌های دیپلماتیک دولت، از مواردی است که اغلب کارشناسان آن را مورد انتقاد صریح قرار دادند. در جلسه 20 مهر ماه که اعتراض هیأت دولت به صدا و سیما به خاطر پوشش ضعیف و گاه تحریف‌آمیز سفر رئیس جمهور و هیأت همراه به نیویورک به اوج رسید، عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما با حضور در جلسه هیأت دولت توضیحاتی ارائه داد و در صدد دلجویی برآمد. انتظار این بود پس از این جلسه رویه صدا و سیما اصلاح شده و اخبار حوزه دولت با رویکرد واقعی‌تری منتشر شود. لیکن نه تنها بهبودی حاصل نشد که این روزها آهنگ برنامه یکسویه دعوت از کارشناسان مخالف دولت و مقامات دولت سابق بر مقامات فعلی دولت سبقت گرفته است. به هر حال چنین رویه‌ای نه در شأن صدا و سیما است و نه از نظر حقوقی قابل دفاع است. صدا و سیما که از بودجه بیت‌المال ارتزاق می‌کند، رسالت پوشش کامل اخبار دولت و در اختیار گذاشتن فرصت کافی به مقامات دولت و کارشناسان بی‌طرف را بر دوش می کشد تا از این رهگذر به نقد منصفانه و کارشناسانه برنامه‌ها و تصمیمات دولت بپردازند.

این‌که بلافاصله سخنان و نظرات مقامات دولت به طرز واقعی اطلاع‌رسانی شده و از مقامات سابق دولت دعوت نشود تا جبهه مخالف بیارایند، مسئله و بلکه بدعتی جدید است. هنوز شهروندان ایرانی فراموش نکرده‌اند که وقتی دولت سابق مستقر بود، روزانه حجم انبوهی از اخبار و گزارش‌ها با لعاب پررنگ علیه دولت های پیشین روی آنتن صدا و سیما می‌رفت، اصحاب جام جم حتی یکبار هم اراده نکردند به مقامات دولت اصلاحات یا سازندگی فرصتی برای دفاع و توضیح داده بشود. بگذریم از این‌که نقد کارشناسی عملکرد دولت گذشته هم عموماً جایگاه چندانی در صدا و سیما نداشته است. صدا و سیما می‌تواند این رویه یکسویه نگری را ترک کند اما قرار نیست از آن طرف بام افتاده و دولت جدید را به نوعی بایکوت خبری کرده و تریبون را دربست در اختیار مخالفان قرار دهد.

منبع: روزنامه ایران
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
0
0
من به برنامه پایش sms دادم ولی متاسفانه پخش نکردند. می خواستم بپرسم اون زمانی که دولت آقای احمدی نژاد کلی به دولتهای قبل از خودش دروغ می بست چرا صدا و سیما اجازه دفاع را به دولت سید محمد خاتمی نمی داد؟
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین