حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امورخارجه در گفت و گو با خبرآنلاین درباره سوابق ظریف گفت: آقای ظریف یک چهره آشنا در دیپلماسی از ابتدای انقلاب است که ایشان به عنوان یک کارمند به هنگام تحصیلشان وارد کنسولگری سانفرانسیسکو شدند تا بعد که معاون سفیر ایران در سازمان ملل بوده و بعدها معاون بین الملل وزیر امور خارجه شدند و بعد هم سالها سفیر و نماینده دائمی ایران در سازمان ملل بودند که اینها نشانگر سابقه قدیمی ایشان است.
سخنگوی سابق وزارت خارجه همچنین گفت: رشته تحصیلی ایشان هم مرتبط با وزارت خارجه است و مطلوب ترین رشته برای یک وزیر خارجه است. ایشان هم لیسانش و هم فوق لیسانس و تحصیلات تکمیلی خود را از یک دانشگاه معتبر در این رشته گرفتهاند.
وی درباره موضع کارمندان و دیپلمات های وزارت خارجه نیز گفت: فضای عمومی وزارت خارجه در رابطه با ایشان بسیار مثبت است. همینطور فکر می کنم که در مجلس شورای اسلامی نیز فضای مثبتی درباره انتخاب ایشان حاکم باشد.
قشقاوی درباره واکنشها به انتخاب ظریف هم گفت: واکنش هایی که خبرگزاریها و یا شخصیتهای آمریکایی درباره انتخاب ایشان نشان دادهاند، به دو دسته تقسیم میشود. جریانی که از این انتخاب استقبال کردند و جریانی که مخالفت کردند.
وی افزود: جریانی که مخالف حضور آقای ظریف در وزارت خارجه هستند لابی فعال صهیونیستها، جنگ طلبان و تندروها هستند که خواهان افزایش تحریمها علیه ایران هستند و سیاست ایران هراسی را دنبال میکنند. اما آنهایی که استقبال کردند، کسانی هستند که به دلایل مختلف مشی تقابلی کمتری دارند و معتقدند که جمهوری اسلامی ایران کشور تاثیرگذار و مستقلی است که تسلیم زورگوییها نخواهد شد. بسیاری از اینها کسانی هستند که با آقای ظریف در هنگامی که ایشان مسئولیت نمایندگی ایران در سازمان ملل را داشتند به خاطر ضرورتهای کاری با ایشان در ارتباط بودند.
قشقاوی همچنین گفت: به نظر من رساترین و بهترین تعبیر درباره آقای ظریف، تعبیری است که هنری کیسینجر مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده آمریکا داشته باشد. وی یک جلد از کتابی که چندی پیش نوشته است را به ظریف هدیه داده است و در صفحه نخست آن نوشته است: تقدیم به دشمن قابل احترام، ظریف. به نظر من این رساترین تعبیر درباره آقای ظریف است.