کد خبر: ۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۷
کنکور سراسری چهل و سومین دوره خود را در سال 92 پشت سر گذاشت. به نظر می رسد جوانان با ماراتن کنکور کنار آمده اند اما آیا پس از 6 سال دغدغه حذف کنکور و سر و سامان دادن به نظام پذیرش دانشجو در مجلس، این بار مجلسیها از کابوس کنکور رهایی یافتند.
تدبیر و امیدپس از کش و قوس های فراوان در طرح سنجش و پذیرش دانشجو که فوریت آن در سال 91 به تصویب رسیده بود اما تاکنون نوبت به بررسی نهایی آن نرسیده بود، در  هفته جاری بالاخره نوبت به این طرح رسید و در قدم اول، قانون پذیرش دانشجو سال 86 لغو شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز چهارشنبه 16 مرداد در جریان بررسی طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور با 155 رای موافق، 5 مخالف و 6 ممتنع از مجموع 215 نفر از نماینده حاضر در مجلس با لغو قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها مصوبه سال 86 مجلس شورای اسلامی موافقت کردند.

اما قانون سال 86 حذف کنکور چه بود. در 6 خردادماه سال 86 مجلس به حذف کنکور سراسری دانشگاه‌ها در همه مقاطع تحصیلی حداکثر تا سال 1390 رای داد. بر اساس ماده 2 طرح پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور که در آن روز به تصویب رسید پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته، دکترای حرفه ای و دکترای پیوسته بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب و آزمون های سراسری خواهد بود.

تاثیر سوابق تحصیلی در هر سال نسبت به سال قبل افزایش می باید؛ به نحوی که حداکثر تا پایان سال اول برنامه 5 ساله پنجم توسعه کشور ، آزمون های سراسر ورودی دانشگاه ها و مراکز آموزش های به طور کامل حذف می شود. همچنین دولت بر اساس مصوبه نمایندگان ملت موظف شد بسترهای لازم را جهت تحقق این ماده فراهم نماید.

بر اساس تبصره این ماده ، از سال 1386 وزارتخانه های علوم و بهداشت و آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد اسلامی مجازند داوطلبان ورود به مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته را صرفا بر اساس سوابق تحصیلی و پروریی و مهارتی پذیرش کنند.

استرس کنکور در مجلسی ها

این قانون در پاییز سال 86 پس از اصلاحاتی به تصویب شورای نگهبان نیز رسید. اما از آن زمان به بعد هرچه به موعد اجرای دقیق آن نزدیک می شدیم، استرس کنکور بیشتر مجلسی ها را فرا می گرفت و سال به سال اجرای قانون را به تعویق می انداختند. 

ابتدا قرار شد کنکور از سال 90 حذف شود اما با توجه به اینکه اقدام جدی برای اجرای آن صورت نگرفت، مسئولان دولت و مجلس تصمیم به تأخیر در اجرای آن گرفتند. بر همین اساس وزیر علوم در آبان ماه سال 88 پیشنهاد داد که زمان اجرای قانون حذف کنکور سه سال به تعویق بیافتد و در ادامه پیشنهاد داد کنکورهای فصلی در هر سال تا زمان اجرای کامل قانون انجام گیرد.

پیشنهاد کامران دانشجو مبنی بر برگزاری چند کنکور در سال رد شد و در نهایت مقرر شد تأخیر سه ساله قانون حذف کنکور مورد بررسی قرار گیرد و کمیسیون آموزش مجلس اعلام کرد قانون حذف کنکور تنها با یک سال تأخیر در سال 91 اجرایی می شود.

حذف کنکور از این سال به آن سال

با این حال در زمان نزدیک شدن به کنکور سال 91 بررسی ها نشان می داد که هنوز سازوکارهای اجرایی قانون فراهم نیست. بار دیگر عباسپور رئیس وقت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی زمان حذف کنکور را بین سال های 91 تا 93 عنوان کرد. وی ابراز امیدواری کرد که بین سالهای 91 تا 93 سالی که بتوان بهترین نتیجه را برای حذف کنکور گرفت، انتخاب شود.

با این وجود بازهم کابوس کنکور مجلسی ها را رها نکرد و این بار اعلام شد از زمان تصویب قانون حذف کنکور در وزارت آموزش و پرورش همت کافی برای اجرای آن وجود نداشته است و دستگاههای ذیربط تصمیم گرفته اند اجرای قانون حذف کنکور را دو تا سه سال به تاخیر بیاندازند.

در نهایت تصمیم نهایی برای حذف کنکور اخذ شد و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد سال 1392 به عنوان سال حذف کنکور اعلام شد و این موضوع به وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش اعلام شده است. 

سال 92 فرا رسید و داوطلبان کنکور همچنان خود را برای ماراتنی سه ساعته و تعیین سرنوشت ادامه تحصیل خود آماده می کردند و هنوز خبری از حذف کنکور نبود. همچنان به داوطلبان توصیه می شد که در جلسه کنکور چه کاری را انجام دهند و از چه کاری منع هستند تا از پس سئوالات کنکور بربیایند و در این میان مسئولان تازه به یاد آوردند که قرار بوده است این کنکور حذف شود ! 

وقتی حذف قانون بهترین راه حل می شود

بهترین راه در پیش گرفته شد! حذف قانون. عنوان شد به دلیل به روز نبود و ناکارآمدی قانون حذف کنکور مصوب سال 86 این قانون لغو شد و شکل جدید پذیرش دانشجو برای آموزش عالی طرح ریزی شد. بنابراین قانونی که هیچ گاه رنگ اجرا به خود ندید پس از 6 سال خود به خود لغو شد و قانون جدیدی مصوب شد.

در نهایت تصمیم گرفته شد برای رشته هایی که امکان پذیرش با سوابق تحصیلی دارند و متقاضی کمتری دارند کنکوری برگزار نشود و رشته های پر متقاضی دانشگاههای دولتی همچنان در کلاف سردرگم کنکور باقی بمانند. 

در قانون جدید که دیروز بخشهای نهایی آن به تصویب رسید مقرر شد 3 نوع شیوه پذیرش دانشجو شامل سوابق تحصیلی، آزمون عمومی و آزمون اختصاصی اجرا شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین