|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۸۰۳۳۶
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
الهیار ملکشاهی ادامه داد : اگر کسی به عنوان مجرم سیاسی دستگیر شد باید از تسهیلات برخوردار باشد برای مثال باید در یک مکان جداگانه نگه داری شود، چرا که یک زندانی عادی نیست، ملاقات با بستگان باید به راحتی میسر شود ارتباط او با جامعه نباید قطع شود یعنی رادیو، تلویزیون،روزنامه و ... باید در اختیار او قرار گیرد.
جرم سیاسی یکی از طرح هایی بود که مدت ها  مسیر صحن و کمیسیون را طی می کرد و در نهایت هفته گذشته  کلیات آن و روز گذشته جزئیاتش مورد بحث و تصویب قرار گرفت. 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، تعریف جرم سیاسی و تفکیک آن از جرم امنیتی قدمی بسیار بزرگ در مسیر قانون گذاری محسوب می شود؛ اما سوالی که مطرح می شود آن است که آیا این طرح عطف بما سبق می شود یا خیر ؟

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی در این راستا به شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید گفت : تعریف جرم سیاسی دو بخش است یکی از نظر ماهیتی است که مربوط به آینده است یعنی از زمان تصویب به بعد است و بخش دیگر، شکلی است. 

الهیار ملکشاهی ادامه داد : اگر کسی به عنوان مجرم سیاسی دستگیر شد باید از تسهیلات برخوردار باشد برای مثال  باید در یک مکان جداگانه نگه داری شود، چرا که یک زندانی عادی نیست، ملاقات  با بستگان باید به راحتی میسر شود ارتباط او با جامعه نباید قطع شود یعنی رادیو، تلویزیون،روزنامه و ...  باید در اختیار او قرار گیرد. یا اگر قرار است به دادگاه بیاید نباید تحقیر شود یعنی نه لازم است لباس  زندانی به تن کند و نه دستبند به او زده شود و ... شامل حال افرادی که پیش از این طرح در زندان به سر می برند نیز می شود .

وی در پاسخ به این سوال که اگر کسی بر اساس این تعریف مجرم سیاسی شناخته نشود تکلیف چیست و اساسا چنین بحثی امکان دارد یا خیر گفت : نه جرم سیاسی همان قواعدی است که پیش از این وجود داشته است یعنی بحث افترا، اهانت و ... گفته شده است برای مثال اگر کسی با انگیزه خیرخواهانه و به منظور اصلاح جرمی را مرتکب شود برای مثال تجمعی کند این قانون به نوعی از او حمایت می کند به عبارت دیگر این قانون یک قانون حمایتی است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین