|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۶
»
کد خبر: ۷۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۹
برخی ازمداحان معروف کشور یک بار دیگر حضور خود در عرصه سیاسی کشور را با سخنانی تند و گاه رکیک اعلام کردند.
16 سال و چند ماه پیش در مراسم روز عاشورا، یک مداح معروف به ناگهان در میانه مرثیه‌سرایی خود گریزی به عرصه سیاست زد. سیاستی که آن روز گرفتار دو قطبی ناطق- خاتمی بود. این مداح معروف به ناگهان از کارناوالی گفت که در عصر عاشورا در خیابان‌های تهران به نفع سید محمدخاتمی به شادی و پایکوبی پرداخته بودند.

او آن روز مهم در تاریخ شیعه را به فرصتی برای کوبیدن رقیب نامزد مورد علاقه خود تبدیل کرد. اگرچه بعد معلوم شد که آن اتفاق ربطی به هواداران خاتمی نداشت، اما سبب شد تا این قشر که تا پیش از این مداحان هیات‌های مذهبی خوانده می‌شدند به مرجعی سیاسی برای خط و ربط دادن به جوانان و هیاتی‌ها تبدیل شوند.

حضور مداحان به صورت گسترده اما با بروز و ظهور محمود احمدی‌نژاد در عرصه سیاسی کشور خود را بیشتر نشان داد. این چهره گمنام که با حمایت گسترده نیروهای اصولگرا توانست اولین گام مهم خود را بر پله‌های ساختمان شهرداری تهران بگذارد، در همان ابتدا نشان داد که روی هیات‌های مذهبی شهر تهران حساب ویژه‌ای باز کرده است. کمک‌های شهرداری تهران به این هیات‌ها از جمله توجهانی بود که شهردار تهران از خود نشان داد.

تابستان 84 بهاری برای مداحان سرشناس

اما با حضور محمود احمدی نژاد در ساختمان ریاست جمهوری در ماه اول تابستان 84 گویی مژده بهاری بود که به این مداحان داده شده بود. از آن پس بود که رابطه محمود احمدی‌نژاد و برخی از مداحان سرشنان به رابطه‌ای دو طرفه و سرشار از صمیمیت تبدیل شد. حضور حاج منصور ارضی یکی از این مداحان سرشناس در سفرهای استانی هیأت دولت به همراهی محمود احمدی‌نژاد آغاز این اتحاد بود. از آن پس بود احمدی‌نژاد نیز لازم می‌دید تا در هیات‌هایی که با نام این مداحان همراه است حضور یابد و این رابطه را تکمیل کند. چهار سال اول ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد ماه عسل این مداحان بود.

حاج منصور ارضی از حامیان سرسخت احمدی‌نژاد و دولت وی بود و به هرکس که انتقادی از روش و منش و مدیریت احمدی‌نژاد داشت چنان حمله می‌کرد که گویی از حرم اهل بیت(س) دفاع می‌کند. در این مسیر هم خاتمی و هاشمی هدف تندترین انتقادات بودند و هم قالیباف و رضایی. در دور دوم سفرهای استانی احمدی‌نژاد مثل همیشه مثالی از دوره امام حسین(ع) زده و گفت: «به عمربن‌سعد گفتند که با قتل امام حسین(ع) به ملک ری نمی‌رسی، که با تمسخر پاسخ داده بود: اگر به گندمش نرسم، به جوی طویله‌اش که خواهم رسید! بعضی ابن‌سعدهای دوران ما هم این‌گونه‌اند و اگر به گندم ریاست جمهوری نرسیدند، به جوی شهرداری که رسیده‌اند و این برایشان کافی است!»

دوران دوم احمدی نژاد و آغاز جدایی


دوران دوم ریاست جمهور محمود احمدی نژاد، اما جنجالی آغاز شد که با حضور جنجالی برخی از مداحان سرشناس نیز همراه شد. جشن پیروزی محمود احمدی نژاد در میان اعتراض هواداران نامزدهای رقیب در حالی در میدان ولیعصر(عج) برگزار شد که حاج سعید حدادیان در کنار وی به مداحی پرداخت و برای هواداران او دست تکان می‌داد. در حوادث پس از انتخابات هنوز هم محمود احمدی‌نژاد محبوب این مداحان بود. در آن روزها که رئیس جمهور از سوی اصلاح‌طلبان هدف تندترین انتقادات بود حاج منصور ارضی با وجود مخالفت با برخی از رفتارهای وی صلاح می‌دید که همچنان از او حمایت کند.

پس از مقاومت احمدی‌نژاد در برابر حکم حکومتی رهبر انقلاب مبنی‌بر عزل اسفندیار رحیم مشایی از معاون اولی او مورد انتقاد برخی از دوستان اصولگرای خود قرار گرفت. اما حاج منصور به گونه‌ای ملایم‌تر برخورد کرد. او که در جلسه هفتگی زیارت عاشورا در حسینیه صنف لباس فروش‌ها سخن می‌گفت، با اشاره به انتقادات علیه احمدی‌نژاد به دلیل تأخیر در برکناری مشایی گفت: احمدی‌نژاد نهایتا مرتکب مکروه شده اما برخی حرام انجام می‌دهند. این مداح مشهور گفت: بنده خود نیز به احمدی‌نژاد در خصوص انتخاب مشایی انتقاد کردم، ‌اما این حق رئیس جمهور است که همکاران خود را انتخاب کند.

وی انتقادات به رئیس جمهور به خاطر استناد به قانون اساسی در نامه‌اش به رهبر معظم انقلاب را وارد ندانست و گفت: تاکید ایشان بر قانون اساسی در این نامه، با توجه به انتقاداتی که در زمینه عدم توجه به قانون مطرح می‌شود، به جا بوده است.

رویارویی مداحان و دولت اصولگرا


اما چندی بعد روند تحولات مربوط به دولت و شخص احمدی‌نژاد به گونه‌ای بود که منجر به رویارویی این متحدان چندماه پیش گردید. به گونه‌ای که در چهار سال دوم ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد انتقادات این مداحان به گونه‌ای بود که از منتقدان اصلاح‌طلب او جلوتر زد و حتی گاه به سخنانی «ناسزا» گونه نیز منجر می‌شد.

از سوی دیگر نیز رئیس دولت و رئیس دفتر وی نیز گویی راهی به جز طرح شکایت به محاکم قضایی نمی‌دیدند. از آن به بعد تقریبا هیچ محرم و فاطمیه‌ای نبود که مداحان معروف، لب به شکایت از رئیس جمهور و رئیس دفتر وی نگشایند و با کنایه از انتقادات تند و تیزشان از احمدی‌نژاد نگویند. این‌ها نمونه معروف‌ترین موضع‌گیری‌های مداحان معروف در مقابل احمدی‌نژاد و مشایی است: «آقای احمدی‌نژاد با ارائه دیدگاه‌های خود درباره حجاب گزکی نابخشودنی به موافقان بدحجابی داد.

(حاج منصور- 25 خرداد 89.صنف لباس فروش‌ها » «من قبلا هم گفته‌ام تا این آقای مشایی هست من با آقای احمدی‌نژاد نشست و برخاست نمی‌کنم؛ خوب این را بردار یک نفر دیگر را منصوب کن. یک وقتی یک نفر سرتاپایش سیاه است، آن وقت خال سیاهش به چشم نمی‌آید؛ یک وقت خال سیاه آدم را زیبا می‌کند اما اگر این خال تبدیل به لکه شد زشتی محسوب می‌شود؛ بنده اعلام می‌کنم آقای (...) برای دولت لکه ننگ و منحرف است. » (سعید حدادیان. 28 مرداد 89) «از آقای احمدی نژاد می‌خواهم همان‌طوری که می‌توانند یک وزیر را در آن طرف دنیا به‌راحتی عزل کنند، مانند حکم تحریم تنباکو، اقدامی انقلابی کرده و یک یادداشت بنویسند و بگویند: آقای مشائی خداحافظ. »

( 26آذر 1389. سعید حدادیان. مهدیه امام حسن) «فکر نکن با تو عقد اخوت بسته ایم...فتنه دینی به سراغ احمدی‌نژاد آمده و نگران دین او هستم. نمی‌دانم چرا احمدی‌نژاد دیگر به هیات نمی‌آید؟ نمی‌گذارند بیاید هیات! و این یک بیماری است. »


(حاج منصور ارضی.29 فروردین 90) «از دفتر رئیس جمهور سخنانی شنیده می‌شود که اصلا در شأن رئیس جمهور نیست. این موجود در دولت عین ... است و باید فکری به حالش کرد. اگر پیرامون این شخص عمل مناسبی صورت نگیرد من خودم درستش می‌کنم! »

(حاج منصور ارضی. مراسم احیا مسجد ارک) «از احمدی‌نژاد توقع نداشتم که زحمت‌های زیادی کشیده و بسیار پرکار بوده ولی از مشایی حمایت کند...چرا احمدی‌نژاد به انتقاد علما و مراجع و شخصیت‌های اصولگرا در خصوص مشایی توجهی نمی‌کند... خدایا اگر مشایی استعفاء نمی‌دهد و یا احمدی‌نژاد او را برکنار نمی‌کند، سریعتر او را به بهشت ببر، البته با توجه به مهم بودن حق‌الناس جای او ته جهنم است... آقای احمدی‌نژاد تا از بهشت حزب‌الله اخراج نشدی سریع‌تر دور مشایی را خط بکش... چرا حرف‌ها و تفکرات نهضت آزادی و سازمان مجاهدین خلق از اطرافیان رئیس جمهور شنیده می‌شود».

(حدادیان فاطمیه اول. سال 90) «فعلا قایمش کردن، پیداش کنن بچه‌ها می‌کشنش. فعلا تو هزاران حصار قرار گرفته این یهودی امت. گفتمم هر کی بکشتش پولشو من می‌دم... این‌ها (تیم احمدی‌نژاد) دارند برای دو سال دیگر برای ریاست جمهوری کار می‌کنند، تا رای اراذل و اوباش را جمع کنند و این آرزو را به گور می‌برند.» (حاج منصور ارضی. شهریور سال 90)

مداحان و شرایط پس از انتخابات 92

پس ازانتخابات خرداد 92 گویی زمانی طول کشید تا نسبت افراد و گروه‌های پیروز آن با اردوگاه اصولگرایی مشخص شود. زمان زیادی نمی‌گذرد که اصولگرایان دست از ادعای مالکیت بر دولت تدبیر و امید برداشته‌اند و به نظر می‌رسد که مداحان - که بدون تردید نزدیکی بیشتری به اصولگرایان دارند- نیز رویکرد خود را برگزیده‌اند.

آنان در چند روز گذشته که آیین‌های مربوط به عید قربان و دعای عرفه برگزار شد، فرصت را غنیمت شمردند تا بازگشتی دوباره به عرصه سیاسی داشته باشند. اما این بار آن چنان که در برخورد با دولت احمدی‌نژاد مواضع متضادی از خود نشان داده‌اند، به نظر می‌رسد که در برابر دولت روحانی و برخی دیگر از چهره‌های مشهور، تردیدی از خود نشان نمی‌دهند. در روزهای گذشته دو مداح معروف کشور یک بار دیگر خبرساز شدند.

ابتدا حاج منصور ارضی در سخنانی توهین آمیز نسبت به برخی از مواضع اخیر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی واکنش نشان داد.منصور ارضی در این مراسم که در حسینیه صنف لباس فروش‌ها برگزار شد، با اشاره به خاطره آیت‌الله هاشمی در مورد شعار «مرگ بر آمریکا»، گفت: ان‌شاء‌ الله خداوند مرگ او را برساند! ارضی تصریح کرد: این فرد اظهارات نادرستی درباره حذف شعار مرگ بر آمریکا می‌کنند و عده‌ای از اطرافیان پول‌پرست و بی‌غیرتش از او حمایت می‌کنند. پس از وی حاج سعید حدادیان نیز در روز عید قربان نسبت به دولت و مجلس هشدارهایی مطرح کرد.

سعید حدادیان در میانه‌ی دعای عرفه و راز و نیاز با پروردگار، مواضع سیاسی اتخاذ کرد و با اشاره به امکان معرفی دکتر توفیقی به مجلس به عنوان وزیر علوم گفت: به آقای روحانی تذکر می‌دهم که اگر افراد فتنه گر را معرفی نمایید دودش به چشم خودتان می‌رود.

حدادیان همچنین مجلس را تهدید کرده و گفته که «نمایندگان اگر این فرد را تأیید کنند نان در شراب زده‌اند و خورده‌اند. با توجه به فرارسیدن ماه محرم به نظر می‌رسد که باید در انتظار کنش‌ها واکنش‌های سیاسی این مداحان در هیات‌های عزاداری امام حسین(ع) بود. اولین محرم دولت روحانی می‌تواند بیانگر برخورد این قشر در 4 سال و یا 8 سال آینده باشد.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین