کد خبر: ۷۷۰۶۰
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
یکی دیگر از ابعاد این انتقادها و توهین‌ها را باید سیاسی دانست. اولا این تفکر افراطی منتقد دولت اعتدالگراست و به‌همین‌دلیل زنان را هدف قرار داده و ثانیا این تفکر شدیدا از حضور زنان در مجلس آینده می‌ترسد.
در هفته‌های گذشته هجمه علیه همراهان خانم کابینه یازدهم  بالا گرفته است. پس از انتقادات ریزودرشت از معصومه ابتکار به‌خاطر آلودگی هوای تهران، نشریه یالثارات به معاون امور زنان رئیس‌جمهور توهین کرد. توهینی که اگرچه ازسوی شهیندخت مولاوردی بی‌پاسخ نماند اما با شدت بیشتری ادامه پیدا کرد و همین‌طور بحث آلودگی هوا مدام معصومه ابتکار را به چالش می‌کشاند. «فاطمه راکعی»، دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش در گفت‌وگو با «شرق»، افزایش انتقادات از زنان کابینه دولت یازدهم را یک «بداخلاقی سیاسی در آستانه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی» می‌داند.

‌در روزهای اخیر شاهد افزایش انتقادات علیه معصومه ابتکار هستیم. فارغ از اینکه این انتقادات درست هست یا نه، به نظر می‌رسد حجم آنها نسبت به سال ٩٠ که تهران بیشترین روزهای ناسالم را تجربه کرد، بیشتر است. ازسوی دیگر شاهد توهین نشریه یالثارات به معاون رئیس‌جمهور هستیم. می‌شود گفت این انتقادات جنسیتی است؟

این انتقادها و توهین‌ها را از چند بعد می‌توان بررسی کرد. متأسفانه درحال‌حاضر تفکری در کشور وجود دارد که نه در میان آحاد مردم، نه در میان مسئولان کشور و نه حتی در سیره عملی و نظری امام خمینی(ره) جایگاهی دارد. این تفکر که کاملا در اقلیت است بزرگترین لطمه‌ها را از بدو انقلاب تاکنون و به‌ویژه در دهه اخیر به پیکره اسلام راستین و اسلامی که امام خمینی(ره) برای انسان معاصر تعریف کردند، زده است. اسلام، دینی است که پیامبر آن زنان را ریحانه می‌داند و بوسه بر دست دختر بزرگوارشان می‌زند. اگر جلوی این تفکر گرفته نشود، تبدیل به داعش خواهد شد. این تفکر همان‌طور که گفتم هیچ جایگاهی در میان مردم و مسئولان ندارد. رأی ٩٨درصدی به جمهوری اسلامی ایران و پس از آن تجدید بیعت با آن در مقاطع مختلف و صحه‌گذاشتن بر مشی و روش اعتدال در انتخابات ریاست‌جمهوری ١٣٩٢ نشان داده، چقدر این تفکر مطرود است. به‌‌همین‌دلیل این تفکر پس از شکست‌های متفاوت، سراغ توهین‌های حیثیتی رفته است. آن هم با توهین به زنانی چون خانم‌ها مولاوردی و ابتکار که مسلمانی‌شان، عفتشان، فرهیختگی‌شان و مدیریتشان الگو و اسوه‌ای برای همه زنان مسلمان در کشور خودمان، منطقه و جهان است و در این روش تا جایی پیش رفته که آسمان را به زمین دوخته و تهمت‌هایی را به خانم مولاوردی می‌زنند که هیچ مدرک و سندی پشتش نیست و کاملا از نظر حقوقی می‌توان آن را پیگیری کرد. 

‌چنین تفکری همیشه وجود داشته است. چه چیزی باعث شده زنان کابینه یازدهم مورد انتقاد این تفکر قرار گیرند؟

یکی دیگر از ابعاد این انتقادها و توهین‌ها را باید سیاسی دانست. اولا این تفکر افراطی منتقد دولت اعتدالگراست و به‌همین‌دلیل زنان را هدف قرار داده و ثانیا این تفکر شدیدا از حضور زنان در مجلس آینده می‌ترسد چون می‌داند مجلسی که زنان ٣٠درصد کرسی‌های آن را داشته باشند جنسش از جنس اسلام مهرورز است و خواهد توانست به دور از سیاسی‌بازی مشکلات مردم را پیگیری و حل کند. این انتقادها و توهین‌ها در آستانه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بی‌اخلاقی سیاسی است. آن هم در کشوری که رهبر معظم بارها بر دوری‌جستن از بی‌اخلاقی‌های سیاسی و انتخاباتی تأکید کرده‌اند.
‌فکر می‌کنید دولت یازدهم در دفاع از زنان کابینه درمقابل این تفکر افراطی عملکرد مناسبی داشته است؟

هنوز برای بررسی این موضوع زود است اما من به‌عنوان دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش به نمایندگی از این جمعیت اعلام می‌کنم که همه ما از دکتر حسن روحانی انتظار داریم به‌عنوان رئیس‌جمهور یک کشور اسلامی و به‌عنوان یک حقوق‌دان، اهانت حیثیتی به خانم مولاوردی را هم به‌عنوان یک شخصیت حقیقی و هم به‌عنوان معاونشان تا رسیدن به نتیجه واقعی دنبال کنند. چون توهین به زنان پرهیزکار و عفیف ایران که با تمام وجود وارد عرصه تصمیم‌گیری و مسئولیت‌پذیری شده‌اند تا نقش خودشان را در رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا کنند، توهین به تمام جامعه زنانی است که پیامبر و رهبرش آنها را بارها ستوده‌اند. مولاوردی و ابتکار یعنی من؛ یعنی همه مایی که در جمهوری اسلامی ایران هویتی جدید برایش تعریف شد و دفاع‌نکردن از مولاوردی و ابتکار یعنی طرفداری از بی‌قانونی و هرج‌ومرجی که تفکر دراقلیت‌مانده دنبال آن است. ما از رئیس‌جمهور انتظار داریم به‌عنوان حقوق‌دان، جمعی از حقوق‌دان‌های مبرز کشور را در کنار هم جمع کنند و این توهین را پیگیری کنند تا در آستانه انتخابات مجلس امید ایجاد شده و وحدت ملی خدشه‌دار نشود.

 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین