به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، نیره پیروزبخت امروز - سه شنبه - در نشست خبری به مناسبت روز ملی کیفیت با بیان اینکه بنزین جزو کالاهای استراتژیک است که برای افزایش کیفیت آن باید برنامهریزی همه جانبه انجام شود، اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال 66 محموله بنزین به کشور وارد شده است که از مجموع 66 محموله وارداتی بنزین سه مورد از محمولهها مردود شد که دو مورد آن از جنوب به ویژه هرمزگان و یک مورد آن از شمال کشور وارد شده بود.
وی درباره مشکل دو محموله وارداتی بنزین از جنوب کشور ادامه داد: اکتان این بنزینها پایینتر از حد استاندارد بود اما استاندارد ایران به شرط اصلاح در توزیع تا اکتان 91 را هم اجازه واردات میدهد که اکتان بنزینهای مورد نظر حدود 92.5 بوده است. به همین دلیل به دو مورد محموله وارداتی از جنوب نیز اجازه واردات دادیم.
پیروز بخت با تاکید بر این که محموله بنزین وارداتی از شمال کشور خیلی از خط قرمز عبور کرده بود، اظهار کرد: اجازه ورود این محموله به کشور را ندادیم و به وزارت نفت نیز گفتیم که دیگر از شمال بنزین وارد نکنیم و وزارت نفت هم این موضوع را پذیرفت و در حال اجراست.
وی همچنین درباره کیفیت بنزینهای توزیعی در داخل کشور نیز گفت: ما نمونهبرداری را از هشت کلانشهر آغاز کردهایم و به موردی نرسیدیم که خارج از حد استاندارد باشد.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به چند مورد گزارش درباره آلودگی هوای شهر تهران و پیگیری استاندارد در این زمینه ادامه داد: بلافاصله پس از این گزارشات با همکاری وزارت نفت اقدام کردیم و مشخص شد که مشکلی در پالایشگاه شازند پیش آمده بود که منجر به بروز مشکلاتی شده بود.
پیروزبخت با بیان این که حدود 45 روز پالایشگاه شازند تعطیل بود، گفت: مشکل این پالایشگاه اصلاح شد و هم اکنون به فعالیت خود ادامه میدهد در عین حال در فاز دوم بررسی کیفیت بنزینهای توزیعی از سال آینده 17 شهری را که جزو برنامه توزیع است مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.
وی افزود: همچنین در حال انعقاد تفاهمنامهای با وزارت نفت هستیم که در موارد دیگر نیز از جمله تجهیزات چه تولید داخل و چه وارداتی با مجوز استاندارد انجام شود.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان این که نمونهبرداری از بنزینهای توزیعی در کشور از هفته آینده دوباره اجرا خواهد شد، اظهار کرد: تنها بنزینهای توزیعی را مورد ارزیابی قرار دادهایم و نمیتوانیم بگوییم که برای کدام پالایشگاه است و در مصوبه هیات وزیران نیز این موضوع نیامده است.
پیروزبخت با بیان اینکه در سال گذشته در برههای بحث بنزین سیاسی شد، ادامه داد: مجلس و دستگاههای دیگری به این موضوع ورود کردند و ما نیز به عنوان دستگاه ناظر وارد شدیم تا با یک برنامه اجرایی متوجه شویم که مشکل از کجاست.
رییس سازمان ملی استاندارد همچنین در پاسخ به سوالی دربارهی اینکه گفته میشود سازمان ملی استاندارد با برخی از صنایع لبنی تبانی کرده است، گفت: سازمان استاندارد با هیچ کس تبانی نکرده و بهتر است که این واژه به کار برده نشود، چرا که بار حقوقی دارد، همان طور که در مورد روغن پالم نیز اولین سازمانی بودیم که این موضوع را مطرح کردیم.
وی افزود: بر همین اساس ما تفاهمنامهای با وزارت بهداشت امضاء کردیم که بر مبنای آن هر ضابطه فنی دربارهی محصولات غذایی به وزارت بهداشت صلاح ببیند که وارد استاندارد شود ما بدون سلسله مراتب این موضوع را انجام میدهیم.
پیروزبخت با بیان اینکه در دوران تحریمها بسیاری از بنگاههای اقتصادی تنها برای سرپا نگهداشتن خود تلاش کردند و توجهی به بخش کیفیت نکردند، گفت: در برنامه ششم سازمان استاندارد موظف شده است که تا پایان برنامه هیچ کالایی بدون پیوست استاندارد در بازار توزیع نشود.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه با قوه قضاییه در ارتباط هستیم، ادامه داد: در حال حاضر جرائم بسیار اندک است و ما قصد داریم که قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان را به اجرا برسانیم.