|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۶۸۳۲۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰
"ارنست هرتسفلد" باستان شناس و شرق شناس شهیر آلمانی که برای ما ایرانیان بیشتر به خاطر کاوش‌هایش در تخت جمشید شناخته شده است در جریان سفرهای تحقیقاتی خود به بین النهرین و عراق در کنار عکاسی از آثار برجا مانده تاریخی و باستانی از حرم مطهر امام حسین(ع) نیز عکاسی کرده است.
 پروفسور ارنست هرتسفلد شرق شناس نامدار آلمانی که سفرهای تحقیقاتی خود به ایران و عراق را از سال 1903 آغاز کرده بود در آن سال‌ها ضمن سفر به نقاط تاریخی و باستانی مختلف از آثار و بناهای برجامانده عکس و نقشه تهیه می‌کرد؛ بسیاری از مستندات هرتسفلد اکنون از منابع مهم تاریخ شرق کهن به شمار می رود.

شهرت هرتسفلد اما زمانی آغاز شد که وی بین سال‌های 1911 تا 1913 همراه با تیم تحقیقاتی از دانشگاه شیکاگو، کاوش هایی در سامرا آغاز کرد و موفق شد مجموعه‌ای با ارزش از کتیبه‌های هخامنشی را شناسایی کند. در همین زمان او به کاوش و تحقیق در نقاط دیگری از عراق همچون نجف، کاظمین و کربلا نیز مشغول بود. عکس‌هایی که او از حرم امام حسین(ع) برداشته است احتمالا مربوط به همین دوره است.

هرتسفلد در آن تاریخ با سفر به کربلا ضمن عکاسی از حرم مطهر سیدالشهدا از بقعه متبرکه‌ای در همان نزدیکی نیز عکاسی کرده است. حاصل کار هفت عکس سیاه و سفید و دو کارت پستال با تصویر حرم امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) است. این عکس‌ها که بیش از یکصد سال از عمر آنها می‌گذرد در نوع خود از قدیمترین‌ها به شمار می‌رود.

این باستان شناس چندی بعد و در سال 1923 از سوی رضاپهلوی به ایران دعوت شد تا کاوش‌هایی در پاسارگاد تخت جمشید انجام دهد که اولین حفاری‌ در این منطقه باستانی به شمار می‌رود. آنچه در زیر می‌بینید عکس‌هایی است که او و تیم تحقیقاتی دانشگاه شیکاگو از حرم مطهر امام حسین(ع) برداشته است؛ این عکس‌ها برای نخستین بار است که منتشر می‌شود.
















ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین