کد خبر: ۶۸۰۹۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۷
آیین نامه اجرایی این تبصره به پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ظرف مدت یک ماه به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.'
معاون اول رییس جمهوری، آیین نامه اجرایی تبصره (29) قانون بودجه سال 1394 کل کشور را که به تصویب هیات وزیران رسیده است، برای اجرا ابلاغ کرد.
جهانگیری آیین نامه اجرایی تبصره 29 قانون بودجه 94 را ابلاغ کرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، بر اساس تبصره (29) قانون بودجه سال 1394 کل کشور؛ دولت مجاز است در سال 1394 درصورت درخواست بانکهای دولتی تا سقف یکصد هزار میلیارد ریال طرحهای تملک دارایی های سرمایه ای نیمه تمام را با حفظ کاربری پس از قیمت گذاری طرحها با شرایط زیر، به عنوان افزایش سرمایه به آنها واگذار کند:

1- بانک متعهد می گردد اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه را از منابع خود تأمین و آن را طبق زمان بندی که در قرارداد درج می شود، به اتمام برساند.

2- بانک موظف است پروژه مورد نظر را حداکثر طی مدت سه سال از زمان بهره برداری به بخش خصوصی یا تعاونی واگذار کند.

3- پس از واگذاری، طرحِ منظور، از پیوست قانون بودجه حذف می شود.

- آیین نامه اجرایی این تبصره به پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ظرف مدت یک ماه به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.'

- بر همین اساس هیئت وزیران در جلسه 12 /7 /1394 آیین نامه تبصره یادشده را تصویب کرد که طبق ماده (2)، دستگاه اجرایی با تأیید سازمان، فهرستی از طرح ها به همراه اطلاعات کلی مربوط، شامل قیمت تمام شده، درصد پیشرفت، میزان بدهی به تفکیک تسهیلات و تعهدات بانکی، مطالبات پیمانکاران و سایر موارد، میزان اعتبار موردنیاز جهت تکمیل طرح، نرخ بازدهی، مدت زمان لازم برای تکمیل طرح و سایر ویژگی های مهم طرح را با رعایت سقف مقرر در تبصره (29) قانون به بانک ها اعلام می نماید.

به موجب ماده (3)، بانک متقاضی پس از انجام بررسی های لازم از جمله توانایی تأمین مالی طرح از محل منابع خود باتوجه به منابع و مصارف و سودآوری طرح و نیز با اخذ تأییدیه وزارت، درخواست خود را به دستگاه اجرایی ارایه می نماید.

به استناد ماده (7)، بانک متقاضی باید اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه را از محل منابع خود تأمین و آن را طی جدول زمان بندی مندرج در قرارداد به اتمام برساند. مدت مزبور در هر حال از مدت پیش بینی شده در قانون بیشتر نخواهد بود.

همچنین طبق ماده (10)، بانک موظف است طرح موردنظر را ظرف سه سال از زمان بهره برداری، به بخش خصوصی یا تعاونی واگذار نماید. در غیر این صورت، با انطباق موضوع با ماده (16) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور – مصوب 1394- بانک حسب مورد مشمول مجازات های مقرر در ماده (17) قانون مذکور می شود.

متن این آیین نامه به شرح زیر است:

آیین نامه اجرایی تبصره (29) قانون بودجه سال 1394 کل کشور

ماده 1- در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف- سازمان: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور.

ب- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

پ- وزارت: وزارت امور اقتصادی و دارایی.

ت- قانون: قانون بودجه سال 1394 کل کشور.

ث- بانک: بانک های دولتی.

ج- دستگاه اجرایی: دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری که طرح های موضوع این آیین نامه را عرضه می کنند.

چ- طرح: طرح های تملک دارایی های سرمایه ای نیمه تمام موضوع تبصره (29) قانون مندرج در پیوست شماره (1) قانون که توسط دستگاه اجرایی اعلام می شود.

ح- کارشناس ارزش گذاری: شخص حقیقی یا حقوقی تعیین کننده ارزش مالی دارایی طرح مشمول واگذاری شامل کارشناسان رسمی دادگستری و مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران.

خ- ارزش طرح: ارزش مالی دارایی سرمایه ای طرح.

ماده 2- دستگاه اجرایی با تأیید سازمان، فهرستی از طرح ها به همراه اطلاعات کلی مربوط، شامل قیمت تمام شده، درصد پیشرفت، میزان بدهی به تفکیک تسهیلات و تعهدات بانکی، مطالبات پیمانکاران و سایر موارد، میزان اعتبار موردنیاز جهت تکمیل طرح، نرخ بازدهی، مدت زمان لازم برای تکمیل طرح و سایر ویژگی های مهم طرح را با رعایت سقف مقرر در تبصره (29) قانون به بانک ها اعلام می نماید.

ماده 3- بانک متقاضی پس از انجام بررسی های لازم از جمله توانایی تأمین مالی طرح از محل منابع خود با توجه به منابع و مصارف و سودآوری طرح و نیز با اخذ تأییدیه وزارت، درخواست خود را به دستگاه اجرایی ارایه می نماید.

تبصره- بانک نمی تواند طرحی را انتخاب کند که مدت زمان لازم برای تکمیل و تأمین مالی آن بیش از پنج سال باشد.

ماده 4- در صورتی که برای یک طرح خاص، بیش از یک بانک متقاضی وجود داشته باشد، نحوه واگذاری براساس تصمیمات و ضوابط مقرر از سوی وزارت با رعایت احکام قانونی خواهد بود.

ماده 5- ارزش طرح، توسط کارشناس ارزش گذاری و براساس روش ارزش گذاری مورد توافق دستگاه اجرایی و بانک متقاضی تعیین و به تأیید وزارت می رسد.

ماده 6- شرایط تملک طرح و تکمیل آن و نیز حقوق و تعهدات مترتبه، وفق قرارداد منعقده میان بانک متقاضی و دستگاه اجرایی ذی ربط با رعایت احکام قانونی مشخص خواهد شد.

ماده 7- بانک متقاضی باید اعتبار موردنیاز برای تکمیل پروژه را از محل منابع خود تأمین و آن را طی جدول زمان‏بندی مندرج در قرارداد به اتمام برساند. مدت مزبور در هر حال از مدت پیش بینی شده در قانون بیشتر نخواهد بود.

ماده 8- بانک پس از تملک طرح، اقدامات قانونی برای افزایش سرمایه به میزان معادل ارزش طرح را انجام خواهد داد.

ماده 9- طرح در طول دوره تکمیل تا زمان واگذاری مندرج در ماده (10) این آیین نامه، از حدود مقرر در ضوابط ناظر بر سرمایه گذاری، تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و تسهیلات و تعهدات کلان، مصوب شورای پول و اعتبار مستثنی خواهد بود.

ماده 10- بانک موظف است طرح مورد نظر را ظرف سه سال از زمان بهره برداری، به بخش خصوصی یا تعاونی واگذار نماید. در غیر این صورت، با انطباق موضوع با ماده (16) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور- مصوب سال 1394- بانک حسب مورد مشمول مجازات های مقرر در ماده (17) قانون مذکور می شود.

ماده 11- پس از تملک طرح توسط بانک، طرح مزبور از پیوست قانون بودجه حذف می شود.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، این مصوبه را در 22/7/1394 برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین