|
|
امروز: دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۶
کد خبر: ۶۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۵
دانشگاه «ایرانیان» که برای احمدی‌نژاد بود و کلی جنجال به پا کرده بود، حالا حتی اسمش هم با منع قانونی مواجه شده است. به‌طوری که به گفته مدیرکل دفتر آموزش‌های آزاد، غیرانتفاعی و غیردولتی وزارت علوم، شروع فعالیت دانشگاه محمود احمدی‌نژاد با عنوان «ایرانیان» غیرقانونی است.
دانشگاه «ایرانیان» که برای احمدی‌نژاد بود و کلی جنجال به پا کرده بود، حالا حتی اسمش هم با منع قانونی مواجه شده است. به‌طوری که به گفته مدیرکل دفتر آموزش‌های آزاد، غیرانتفاعی و غیردولتی وزارت علوم، شروع فعالیت دانشگاه محمود احمدی‌نژاد با عنوان «ایرانیان» غیرقانونی است.

دیروز، غلامعلی نادری، مدیر کل دفتر آموزش‌های آزاد، غیرانتفاعی و غیردولتی وزارت علوم درباره مسائل مطرح شده در بررسی مجدد وضعیت دانشگاه ایرانیان در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، گفت: دانشگاه محمود احمدی‌نژاد که با عنوان ایرانیان در بین مردم جا افتاده، با وجود گرفتن موافقت اولیه، هنوز موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم نشده است و برای رسیدن به این مساله باید مشکلات وارد شده به اسا‌سنامه و مصوبه احداث دانشگاه را برطرف کند.

البته او درباره اشکالات گرفته شده به دانشگاه رییس دولت قبلی، به سه نکته اشاره کرد؛ اولین مورد که به قول نادری از مهم‌ترین ایرادات است، ارسال نشدن اسامی هیات موسس دانشگاه به صورت رسمی به وزارت علوم است. دومین مورد هم، ابلاغ نشدن فضای راه‌اندازی این موسسه به وزارتخانه است، زیرا ابتدا باید فضا تعیین شود تا مسئولان از محل بازدید کنند. سومین ایراد هم منع قانونی فعالیت دانشگاه احمدی‌نژاد با اسم «ایرانیان» بود. زیرا موسسه‌ای با این عنوان مجوز خود را در سال 81 دریافت کرده و در حال حاضر به‌صورت مجازی مشغول به فعالیت است.

 بنابراین مسئولان دانشگاه ایرانیان در زمان ثبت‌نام این دانشگاه در اداره ثبت به مشکل برخواهند خورد و به دلیل سابقه فعالیت موسسه ایرانیان فعال، حق با این موسسه خواهد بود. با توجه به این موضوعات و البته بحث جذب دانشجو در این دانشگاه، نادری ادامه داد: در روزهای گذشته در شرایطی صحبت از بررسی مجدد وضعیت دانشگاه ایرانیان در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی شد که این موسسه در درجه اول باید موافقت اصولی خود را دریافت کند و پس از رفع ایرادات مربوط به فضا، موافقت قطعی بگیرد و بعد از آن صحبت از جذب دانشجو شود. به این ترتیب، براساس صحبت‌های دفتر آموزش‌های آزاد، غیرانتفاعی و غیردولتی وزارت علوم، با وجود مشکلات موجود، آغاز فعالیت این موسسه و حتی اخذ موافقت اصولی آن به مشکل بر خواهد خورد. مجوز تاسیس دانشگاه ایرانیان در روز‌های آخر دولت دهم، توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صادر شد.

البته در همان ابتدا هم مخالفت عده‌ای از کارشناسان و مجلسی‌ها را به دنبال داشت، به‌طوری که آن‌ها می‌گفتند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در هفته‌های اخیر عجولانه و سراسیمه مصوبه‌ای برای تاسیس این دانشگاه صادر کرده و این اقدام احمدی‌نژاد غیرقانونی بوده است. حالا چه اقدام غیرقانونی باشد و چه قانونی، تا به امروز که مجوز آن لغو نشده و تنها هر از چند گاهی ایراداتی به آن گرفته می‌شود. با این حال، سال 88 به‌طور کلی در بخشنامه‌ای از سوی وزارت علوم، تاکید شده بود درخواست‌های جدید برای تاسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی در تهران و شهرستان‌های کشور بررسی نشود. حتی سال گذشته، باز هم تاکید شده بود به‌علت اشباع‌شدن تعداد موسسات غیردولتی در تمام استان‌های کشور، فعلا مجوز جدیدی صادر نمی‌شود و فقط مجوز راه‌اندازی موسسات غیرانتفاعی تک‌جنسیتی برای مراکز هر استان صادر خواهد شد. ولی با این حال، گویا دانشگاه احمدی‌نژاد شامل این بخشنامه‌ها و تاکید‌هایش نشده است.

 البته قاسم جعفری، دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به «بهار» می‌گوید: «ابتدا باید گفت چه کسی این مجوز را صادر کرده؟ خب مشخص است که شورای انقلاب فرهنگی این مجوز را داده است. ولی اگر شورا مجوز را داده و این مشکلات و ایرادات به آن وارد است، پس باید گفت این شورای انقلاب فرهنگی است که مشکل دارد. ولی به نظرم بهتر است به جای دید سیاسی، نگاهی تحقیقی به موضوع داشته باشیم.» جعفری معتقد است به شورای انقلاب فرهنگی اعتماد دارد. او ادامه می‌دهد: «اگر آن‌ها اعلام کنند اشتباه کرده‌ایم که دیگر بحثی نمی‌ماند ولی اگر بگویند ایرادهایی وجود دارد، خب به نظرم ایرادات قابل رفع است.»

به گفته دبیر کمیسیون آموزش مجلس، شخصیت‌های برجسته‌ای عضو شورای انقلاب فرهنگی هستند؛ افرادی که از زمان حضرت امام بوده‌اند و تا به الان هم در شورا باقی‌مانده‌اند. جعفری درباره ابلاغ رسمی نشدن اعضای هیات موسس دانشگاه ایرانیان می‌گوید: «در حال حاضر، تقریبا 400 موسسه غیرانتفاعی در کشور وجود دارد که هیات امنای خیلی از آن‌ها تکمیل نشده است. به این ترتیب، به نظر من، اگر برای آن‌ها سخت گرفته نشده و آن‌ها به کار خود ادامه داده‌اند، الان هم نباید به این دانشگاه سخت گرفت.

من می‌گویم همه بیایند جواب دهند. اگر تمام این دانشگاه‌ها همه موارد اصولی را رعایت کرده بودند، من حرفی ندارم و دانشگاه احمدی‌نژاد هم باید رعایت کند.» او همین‌طور با توجه به مشابهت اسمی این دانشگاه با موسسه دیگری ادامه می‌دهد: «به نظر من این قسمت باید تحقیق می‌شد. الان برای انجام یک پایان‌نامه، با یک جست‌وجوی مختصر می‌توان فهمید مشابهت اسمی وجود دارد، چطور در موضوعی به این بزرگی اعلام نشده است؟! البته به نظرم این مشکل وزارت علوم و اداره امور است که این موضوع را بررسی نکرده‌اند.» به گفته جعفری، بحث فضای دانشگاه هم این‌گونه است که خیلی از دانشگاه‌های کشور ابتدای کارشان با ساختمانی اجاره‌ای بوده است.

درنهایت به اعتقاد او، این موارد ایرادات فنی است که باید رعایت شود. در ادامه مشکلات حقوقی دانشگاه احمدی‌نژاد، نعمت احمدی، حقوقدان به «بهار» می‌گوید: «این ایراداتی که به این دانشگاه گرفته شده، بیشتر شکلی است و برطرف می‌شود. به نظر من شرایط دیگر مهم‌تر از این موارد است؛ شرایطی از جمله این‌که آیا ترکیب، استادیار، دانشیار و استاد انجام شده است یا خیر؟

به نظرم این موارد مسائل ماهوی موضوع است که مهم‌تر از شرایط شکلی این دانشگاه باید بررسی شود.»به گفته احمدی، دانشگاه آزاد هم برای اولین‌بار که شروع به کار کرد، ساختمانی اجاره‌ای در خیابان فلسطین داشت. از طرفی هم در هیچ کجای قانون ذکر نشده است ساختمان دانشگاه باید ملک شخصی باشد.

 این حقوقدان ادامه می‌دهد: «اگر مجوز دانشگاه مطابق آیین‌نامه وزارت علوم رعایت شده، پس موضوع حل است ولی اگر بحث هیات موسس و موارد الزامی رعایت نشده باشد، مجوز به ذات وجود قانونی ندارد زیرا شکل و ماهیت ماهوی آن رعایت نشده است.»احمدی همچنین می‌گوید: «الان چند سال است که می‌خواهیم در گروه تاریخ دانشگاه مجوز نشریه علمی و پژوهشی بگیریم ولی نتوانسته‌ایم. خب حالا احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری بوده و توانسته خیلی سریع مجوز بگیرد ولی باید موارد لازم را رعایت کند. مواردی از این دست که آیا استادانی که بتوانند رشته‌های دانشگاه او را تدریس کنند، وجود دارند یا اصلا معرفی شده‌اند یا خیر؟»

منبع:روزنامه بهار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین