کد خبر: ۶۶۱۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۶
ماه محرم از پنجشنبه 23 مهرماه جاری آغاز می شود و جمع زیادی از طلاب و روحانیان حوزه علمیه قم در دهه اول این ماه برای امور تبلیغی به اقصی نقاط کشور اعزام می شوند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید به خطیبان و مداحان تاکید کرد: مجالس عزاداری امام حسین(ع) را با مسائل سیاسی و جناحی آمیخته نکنید و از ارائه آهنگ ها و اشعار نامناسب نیز بپرهیزید.

وی روز چهارشنبه در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم در توصیه به مداحان اهل بیت عصمت و طهارت بیان داشت: بتازگی دیده می شود مسائل سیاسی به برخی مجالس درز می کند گرچه همه سیاست کلی حفظ نظام و کشور اسلامی را قبول داریم اما سزاوار نیست مداحان سخنان خود را به سیاستی که به چپ و راست مایل است، آلوده کنند.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: عزاداری برای همه است و اگر جناحی از عزاداری به نفع خود در آستانه انتخابات استفاده کند صحیح نیست و خطیبان مراقب باشند بازیچه افرادی که اهداف خاصی دارند، نشوند.

وی بیان داشت: شکی نیست که ماه محرم ماه سوگواری و عاشورا مایه حیات اسلام و مذهب اهل بیت عصمت و طهارت می شود اما باید از این مراسم حداکثر بهره برداری را کرد.

وی پایه های برگزاری مراسم عزای اباعبدالله(ع) را بر دوش خطیبان، مداحان و بانیان مجالس عنوان کرد و افزود: خطیبان تنها به ذکر مصائب قناعت نکرده و ریشه های حادثه کربلا را بگویند و باید داستان بنی امیه و فرزندان ابوسفیان و امیه و کینه های آنان از پیش از اسلام و زمان جاهلیت را بازگو کنند.

این مرجع تقلید تصریح کرد: خطیبان باید نتیجه های قیام عاشورا را بیان کنند که این حادثه چه آثار و برکاتی برای جهان اسلام در آن زمان، امروز و آینده خواهد داشت.

وی تاکید کرد: آنان باید مجالس را باید به صورت سنتی اداره کنند، از اموری که موجب وهن مذهب است پرهیز کرده و مسائلی که بوی ذلت می دهد را بیان نکنند.

آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: خطیبان باید آن چه را که بوی عظمت، شهامت و فداکاری شامل جنبه های حماسی عاشورا مطرح است را بیان کنند و تعبیراتی نامناسب از مقام شهدای کربلا بیان نشود و همه مسائل در پرتو هیهات منه الذله باشد.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: آنان باید از فرصت عزاداری ها برای بیان احکام الهی، عقاید و اخلاق استفاده کنند چرا که مجالس نباید صرفا به عزاداری پرداخته شود و فرصت خوبی به دست همه می دهد تا مسائل اخلاقی، اعتقادی و جواب شبهات هم چنین مسایل امر به معروف و نهی از منکر بیان شود.

ماه محرم از پنجشنبه 23 مهرماه جاری آغاز می شود و جمع زیادی از طلاب و روحانیان حوزه علمیه قم در دهه اول این ماه برای امور تبلیغی به اقصی نقاط کشور اعزام می شوند.

 تاکید بر جلوگیری از ارائه آهنگ ها و اشعار نامناسب
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود در درس خارج فقه توصیه هایی نیز به مداحان اهل بیت عصمت و طهارت کرد و گفت: مداحی مورد علاقه امامان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده است و مداحان باید از اشعار حماسی استفاده کنند.

وی با تاکید بر آن که امروز نیاز داریم روح حماسه در جوانان زنده نگه داشته شود گفت: مداحی ها باید مطابق منابع معتبر و معروف بوده و مسائل ضعیف در آنها بیان نشود.

این مرجع تقلید ادامه داد: مقام مداحان معتبر است و آنها خادمان اهل بیت هستند ولی باید توجه داشته باشند که به سراغ منابع معتبر رفته و از آهنگ های مبتذل بپرهیزند چرا که گفته شده در برخی جلسات حسینی نحوه خواندن برخی مداحان شبیه خواننده های مبتذل است.

وی تاکیدکرد: مداحان به خوبی می توانند جوانان را جذب کنند و مسائل اخلاقی و احکام را در لابلای مداحی خود بگویند و این در حالی است که مردم باید روش های سنتی در عزاداری ها را حفظ نمایند، مراسم ها ساده و دور از اسراف، تظاهر، خودنمایی و ریا باشد و تلاش کنید جوانان به مجالس جذب شوند.

توصیه هایی به متولیان مراسم های عزاداری امام حسین(ع)
این مرجع تقلید در ادامه درس خارج فقه خود گفت: بانیان مراسم های عزای امام حسین(ع) باید از خطیبان آگاه و لایق به مجالس دعوت کنند و از مداحان وظیفه شناس بهره گیرند.

وی تصریح کرد: این که گفته شود فلان شخص مداح یا خطیب، جمعیت بیشتری جمع می کند درست نیست چرا که نیت برگزار کننده مجلس ها باید خالص باشد و خطوط قرمزی در همه جا بویژه عزاداری امام حسین(ع) داریم که نباید از آنها بگذریم.

وی بیان داشت: مردم باید از ذبح گوسفند در معابر عمومی جلوی دسته های عزا بپرهیزند چرا که محیط از نظر بهداشتی آلوده می شود و عده ای با کفش خون آلود در حسینیه و مجلس ها روی فرش ها می روند در حالی که کفش آن ها آلوده به خون نجس است.

آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: مردم در عزاداری ها از برهنه کردن بدن بپرهیزند و این در حالی است که در شرایط فعلی عده ای ظلم کرده و برهنه شدن ها را شکل دیگری جلوه می دهند و این کار جزء واجبات نیست.

وی بر پرهیز از قمه زنی توسط عزاداران تاکید کرد و افزود: کسانی که قمه زن هستند عاشق امام حسین(ع) هستند اما می گوییم این عمل در شرایط فعلی به مراسم امام حسین(ع) و مکتب اهل بیت (ع) ضربه می زند بنابراین مردم خون خود را به مراکز انتقال خون بدهند تا یک انسان از مرگ نجات یابد.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۵
0
2
طیّب الله تعالی أنفاسکم الزّکیّة

إن شاءالله تعالی.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین