|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
کد خبر: ۵۸۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۴
شبکه‌ی خبری «سی.ان.ان» به بهانه‌ی بازگشت جام 2700 ساله‌ی ایران از آمریکا، در گزارشی ویژه به این رویداد پرداخت.
پس از بازگرداندن یک جام تاریخی 2700 ساله به ایران توسط دولت آمریکا، شبکه‌ی خبری «سی.ان.ان» در گزارشی ویژه به بررسی این رویداد پرداخت که در بخشی از آن آمده است: روز جمعه، یک جام 2700 ساله‌ی ایرانی که از سال‌ها قبل در آمریکا نگهداری می‌شد، به باور «محمدعلی نجفی» رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران به‌عنوان نماد دوستی بین ایران و آمریکا به ایران بازگردانده شد.

این جام نقره‌یی ایرانی به‌شکل شیردال (موجودی افسانه‌یی به سر و بال عقاب و بدن شیر) در دهه‌ی 80 میلادی در غاری در غرب ایران در نزدیکی مرز ایران با عراق کشف شد و هنگام حمل غیرقانونی به آمریکا توسط مأموران گمرک نیویورک کشف شد. طبق اعلام پلیس فدرال آمریکا، در سال 2000 میلادی یک دلال آثار تاریخی جام ایرانی «شیردال» را که به پیش از دوره‌ی هخامنشی (دوره‌ی مادها) تعلق دارد، به آمریکا وارد و آن را به دروغ، یک اثر تاریخی متعلق به کشور سوریه اعلام کرد. او سپس در سال 2003 میلادی تصمیم به فروش جام به یک مجموعه‌دار گرفت که با اطلاع مأموران گمرک آمریکا از ادعای دروغ او و قصدش برای فروش این اثر تاریخی، جام توقیف شد.

البته به‌دلیل چند دهه قطع بودن روابط بین ایران و آمریکا، رابطه‌ی دو کشور منجمد است، هرچند رییس‌جمهور آمریکا «باراک اوباما» روز جمعه در یک تماس تلفنی با «حسن روحانی» رییس‌جمهور ایران، در زمانی که در حال ترک آمریکا بود، این یخ را شکست و این برای نخستین‌بار از سال 1979 میلادی بود که رییس‌جمهور آمریکا با همتای ایرانی‌اش صحبت کرد و شاید همین آب شدن یخ بود که جام 2700 را به ایران بازگرداند.

در این گفت‌وگوی تلفنی، روسای جمهور دو کشور درباره‌ی برنامه‌ی هسته‌یی ایران به بحث و تبادل نظر پرداختند که به‌طور حتم، حل این مشکل می‌تواند گامی روبه جلو برای فصل جدید روابط بین ایران و آمریکا باشد.

درباره‌ی بازگرداندن «شیردال» از آمریکا به ایران، نجفی به سی‌ان‌ان گفت: ما این جام را سوغاتی دولت آمریکا برای مردم ایران می‌دانیم.

وی همچنین روز شنبه در تهران گفت، بر این باورم که بازگشت این اثر تاریخی، تأثیر بسیار مثبتی روی مردم ایران خواهد داشت.

نجفی که یک سیاستمدار اصلاح‌طلب شناخته می‌شود، حالا رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران است و در این شغل که در گذشته نیز تلاش‌هایی برای به‌دست آوردن آن داشته، به‌عنوان یکی از معاونان رییس‌جمهور ایران، مسوول حفاظت از موزه‌های مهم و نهادهای پژوهشی - فرهنگی ایران است.

در این میان، نجفی با مطرح کردن بحث دیپلماسی فرهنگی، اظهار کرد: من قویا به دیپلماسی فرهنگی اعتقاد دارم و بر این باورم که عاملی که می‌تواند روابط بین ایران و آمریکا را پس از سال‌ها فراز و نشیب بهبود بخشد، دیپلماسی فرهنگی است.

او در زمان حضورش در نیویورک نیز با مسوولان موزه‌ی متروپولیتن در زمینه‌ی مطالعه‌ی آثار تاریخی ایرانی در این موزه و همچنین فعالیت‌های مشترک دانشگاهی با بخش مطالعات شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو گفت‌وگو کرد.

«سی‌.ان‌.ان» در پایان این گزارش افزوده است: در این شرایط، این‌طور به‌نظر می‌رسد، همان‌طور که نجفی هم فکر می‌کند دوره‌ی تنش‌های بزرگ بین دو کشور به پایان رسیده است. روحانی نیز پنج‌شنبه شب در جریان دیدارش با ایرانیان مقیم آمریکا با اشاره به این موضوع که یخ رابطه بین ایران و آمریکا آب شده است، گفت که اگر شرایط همین‌طور پیش رود، در مدت چندماه، مشکلات موجود در زمینه‌ی امور آموزشی، علمی و فرهنگی بین دو کشور حل خواهد شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین