کد خبر: ۵۰۶۳۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
فخرالدینی با بیان این‌که این اتفاق قول آقای رییس‌جمهور نبود، گفت: در این شرایط، حاضر به همکاری با ارکستر ملی ایران نیستم.
ارکستر موسیقی ملی ایران 20 خردادماه به رهبری فرهاد فخرالدینی به صدا درآمد تا پایان‌بخش نزدیک به چهار سال سکوت و حاشیه و تعطیلی باشد؛ سکوتی که به هیچ‌وجه به نفع موسیقی ملی ایران نبود.

ارکستر موسیقی ملی ایران در سال 1377 توسط فرهاد فخرالدینی پایه‌گذاری شد تا گنجینه‌ای از موسیقی ملی ایران را به گوش مردم برساند. فخرالدینی تا سال 1388 اجراهای متعددی را در تهران و شهرستان‌ها برگزار کرد، اما سال 1388 نقطه‌ی عطف تحولات برای این ارکستر بود.

فخرالدینی در این سال از رهبری ارکستر ملی استعفا کرد و ترجیح داد، درباره‌ی دلیل استعفایش سکوت کند. البته آن زمان دفتر موسیقی اعلام کرد که به‌منظور سامان‌دهی امور، این ارکستر به بنیاد رودکی واگذار می‌شود و فخرالدینی همچنان رهبر ارکستر خواهد بود. در سال 1389 برای این ارکستر شورای فنی تشکیل شد و بردیا کیارس برای رهبری ارکستر ملی انتخاب شد.

ارکستر چند اجرا را با این رهبر جوان روی صحنه برد. دوران رهبری کیارس دیری نپایید و سپس ارکستر، رهبر جوان دیگری یعنی آرش گوران را به خود دید که 13 شهریورماه 1391 برای آخرین‌بار نوازندگان را رهبری کرد. در آن سال شایعات متعددی مبنی بر تعطیلی ارکستر شنیده می‌شد.

محسن رجب‌پور (مدیر وقت اجرایی ارکستر) در همان زمان به خبرنگار ایسنا توضیح داد: اواخر شهریورماه 1391 بود که طرحی از سوی معاونت هنری مطرح شد. براساس این طرح ارکستر‌ها باید زیر نظر یک موسسه اداره شوند و قرار است، ارکسترها زیر چتر سازمانی با عنوان موسسه ارکستر ایران قرار گیرند.

با وجود تشکیل موسسه‌ی ارکستر، ارکستر ملی ایران در دولت گذشته هیچ کنسرتی نداشت و وعده و وعیدها آن‌قدر کش پیدا کرد که دوران دولت دهم به پایان رسید و دولت یازدهم در عمل، دو ارکستر تعطیل را با 450 میلیون تومان بدهی به نوازندگان، از دولت قبل تحویل گرفت.

با این حال، حسن روحانی (رییس دولت تدبیر و امید) در دیداری که در تالار وحدت با هنرمندان ترتیب داد، درباره‌ی اهمیت گشایش ارکسترهای ایران صحبت و تأکید کرد که فعالیت ارکسترها به‌زودی ازسرگرفته خواهد شد. علی جنتی (وزیر ارشاد) نیز قول مساعد داد که ارکسترها به‌زودی بازگشایی می‌شوند.

با روی کار آمدن علی مرادخانی به‌عنوان معاون وزیر ارشاد در امور هنری و پیروز ارجمند (مدیرکل دفتر موسیقی) اقداماتی برای گشایش هر دو ارکستر انجام شد و این اقدامات از اواخر سال 1393 به بار نشست. یکی از خبرهای خوبی که توسط دولت یازدهم داده شده بود، حضور دوباره‌ی فرهاد فخرالدینی در ارکستر موسیقی ملی ایران بود.

با حضور علی رهبری در ایران، ارکستر سمفونیک تهران اسفندماه سال 1393 با اجرای سمفونی 9 بتهوون رسما افتتاح شد و کار خود را آغاز کرد. حالا همه منتظر گشایش ارکستر موسیقی ملی ایران بودند که طبق قول دولت قرار بود، در سال 1394 افتتاح شود.

در همان روزها، علی رهبری از تأسیس ارکستر سمفونیک ملی ایران خبر داد که به موجب آن، ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک ادغام می‌شدند و رهبر ارکستر ملی ایران نیز با پیوستن به این ساختار باید کار خود را آغاز می‌کرد؛ اما این خبر دلخوری فرهاد فخرالدینی را درپی داشت.

فخرالدینی با بیان این‌که این اتفاق قول آقای رییس‌جمهور نبود، گفت: در این شرایط، حاضر به همکاری با ارکستر ملی ایران نیستم.

اما چند وقت بعد، معاون هنری وزیر ارشاد این موضوع را از پایه تکذیب کرد و گفت: ما یک ارکستر ملی و یک ارکستر سمفونیک خواهیم داشت و آقای فرهاد فخرالدینی هم رهبر ارکستر موسیقی ملی ایران خواهد بود.

اعلام این مطلب، مقدمه‌ای برای شنیدن خبرهای خوش بود. ارکستر موسیقی ملی ایران تمریناتش را پس از مدت‌ها دوباره به رهبری فرهاد فخرالدینی آغاز کرد تا این‌که سرانجام در 20 خردادماه 1394 یک اتفاق مهم در موسیقی ایران رخ داد؛ آیین گشایش ارکستر موسیقی ملی با حضور وزیر ارشاد (علی جنتی) و جمعی از مسوولان دولت یازدهم مانند محمد جواد ظریف (وزیر امور خارجه)، حسین فریدون (دستیار ویژه رییس‌جمهور)، محمدباقر نوبخت (سخنگوی دولت) و جمعی از هنرمندان در تالار وحدت برگزار و طنین قطعات موسیقی ملی ایران بار دیگر با اجرای این ارکستر شنیده شد.

فخرالدینی برای اجرای افتتاحیه از سالار عقیلی و محمد معتمدی به‌عنوان خواننده دعوت کرده بود و این دو هنرمند علاوه بر اجرای قطعات خاطره‌انگیز، قطعه‌ی «ای ایران» را با یکدیگر اجرا کردند تا این موسیقی دلنشین، پایان‌بخش یک شب با شکوه ایرانی باشد.

کشوری که چند سال ارکستر ملی نداشت، حالا دوباره پرقدرت به عرصه بازگشته است تا بار دیگر نغمه‌های موسیقی ایرانی را به گوش مخاطبان برساند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین