|
|
امروز: يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱
کد خبر: ۴۸۳۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
براین اساس، تصمیمات حکومتی، حتی در مورد بسیاری از موضوع های مربوط به خاندان سلطنتی و نهاد سلطنت، به نام پادشاه یا ملکه اما توسط دولت، پارلمان و سایر نهادها اتخاذ و اجرا می شوند.
مجموعه ای از نامه های محرمانه پرنس چارلز، ولیعهد انگلیس به اعضای دولت این کشورکه یک دهه پیش نوشته شده است، پس از یک چالش حقوقی پرهزینه و طولانی مدت، منتشر شد.

، مفاد برخی از نامه های منتشر شده در روزنامه های انگلیس در روز پنجشنبه، موید نگرانی های پرنس چارلز از وضعیت برخی از مسایل این کشور در آن دوره زمانی بوده است.

در نامه های محرمانه پرنس چارلز، به تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس و سایر اعضای دولت این کشور که شمار آنها به 27 عدد می رسد، به طور نمونه از وضعیت ارتش انگلیس، وضعیت بهداشت عمومی، کشاورزی، محیط زیست، مدارس و معماری این کشور، ابراز نگرانی شده است.

وی در یکی از این نامه هایش به تونی بلر، در مورد کمبود تجهیزات برای نیروهای انگلیس در عراق ابراز نگرانی کرده است.

دولت های انگلیس در طول ده سال گذشته تلاش کردند تا مانع از انتشار این نامه ها شوند و استدلال آنها این بوده است که انتشار این نامه ها، بر بی طرفی پرنس چارلز اثر می گذارد.

در آخرین مورد، 'دومینیک گریو' یک مشاورعالی حقوقی وقت دولت انگلیس در سال 2012 میلادی با استناد به اینکه انتشار این نامه ها می تواند به جایگاه پادشاهی پرنس چارلز و آینده شغلی اش لطمه برساند، با انتشار نامه ها مخالفت کرده بود.

به نوشته گاردین، 'دومینیک گریو' مدعی شده بود، انتشار این نامه ها در جامعه باعث خواهد شد مردم گمان کنند پرنس چارلز با سیاست های دولت مخالف است.

اما دادگاه عالی انگلیس اوایل فروردین ماه گذشته به دنبال درخواست حقوقی روزنامه گاردین، رای به انتشار نامه های پرنس چارلز ولیعهد این کشور به بخش های مختلف دولتی، داد.

روزنامه گاردین خواستار انتشار نامه های محرمانه پرنس چارلز به دولت انگلیس در سال های میانی 2004 تا 2005 میلادی، شده بود .

این روزنامه در اقدامی حقوقی در سال 2005 میلادی، با استناد به قوانین آزادی اطلاعات خواستار دسترسی به محتوای نامه ها شده بود که با مخالفت دولت انگلیس در آن زمان مواجه گردید و به دنبال آن، موضوع را به دادگاه کشاند.

در همین حال، بیانیه صادر شده توسط دفتر ولیعهدی انگلیس ( کاخ کلارنس ) خاطرنشان می کند که این نامه ها، نگرانی و حساسیت های او برای کشورش و جهان را نشان می دهد.

این بیانیه می افزاید که پرنس چارلز کماکان بر این باور است که او حق دارد تا به طور خصوصی با مقامات ارشد انگلیس مکاتبه کند.

دیوید کامرون نخست وزیرانگلیس نیز اوایل فروردین ماه گذشته ضمن ناامید کننده خواندن حکم دادگاه عالی این کشور برای انتشار نامه های محرمانه پرنس چارلز گفته بود دولت این کشوردر حال بررسی چگونگی انتشار این اسناد به بهترین شکل است.

وی بیان داشته بود : این اصل است که اعضای ارشد خاندان سلطنتی انگلیس بتوانند عقاید شان را به صورت محرمانه به دولت منتقل کنند و فکر می کنم مردم نیز این موضوع را امری عادلانه می دانند .

روزنامه گاردین روز پنجشنبه نوشت: تلاش های حقوقی دولت های انگلیس برای جلوگیری از انتشار این نامه ها، بیش از 400 هزار پوند برای مالیات دهنده های انگلیسی هزینه دربرداشته است.

گاردین افزود: پرنس چارلز ولیعهد انگلیس این نامه ها را منظور ابراز دیدگاه ها و اعتقادات خود درخصوص موضوعات دولتی، به مقامات این کشور ارسال کرده است.

این روزنامه اضافه کرد: مفاد این نامه ها نشانگر این است که پرنس چارلز تلاش داشته است که در سیاست های دولت انگلیس در بالاترین سطح اعمال نفوذ کند.

مقام سلطنت در انگلیس، براساس یک رویه پذیرفته شده، جنبهٔ تشریفاتی و نمادین دارد و اگرچه بسیاری از نهادهای حکومتی به نام پادشاه یا ملکه این کشور فعالیت می کنند، اما او عملاً دارای اختیارات اجرایی و در نتیجه، مسوولیت سیاسی نیست و نمی تواند در مسایل سیاسی مداخله کرده و یا نسبت به حزبی تمایل نشان دهد.

براین اساس، تصمیمات حکومتی، حتی در مورد بسیاری از موضوع های مربوط به خاندان سلطنتی و نهاد سلطنت، به نام پادشاه یا ملکه اما توسط دولت، پارلمان و سایر نهادها اتخاذ و اجرا می شوند.

اما به ادعای ' کاترین مایر' نویسنده زندگینامه جدید 'پرنس چارلز' تحت عنوان ''چارلز – قلب یک پادشاه ''، ملکه الیزابت نگران از آن است که انگلیس ممکن است آماده برای پادشاهی پسر بزرگش و اقداماتش نباشد.

به نوشته روزنامه تایمز، ' کاترین مایر' می گوید که پرنس چارلز نسبت به مادرش ( ملکه الیزابت ) تمایل بیشتری برای دخالت در امور کشور و اعمال حاکمیت دارد .

مایر در کتاب زندگینامه 'چارلز : قلب یک پادشاه ' استدلال می کند که جاه طلبی ولیعهد انگلیس به آن اندازه است که هرگز نمی خواهد صرفا در قد و قامت یک رهبر تشریفاتی باشد.

روزنامه دیلی میل نیز اخیرا در گزارشی در ارتباط با انتشار این زندگینامه نوشت: اظهارات و اقدامات پرنس چارلز 66 ساله سبب شده است که سووالاتی درباره آینده سلطنت وی ایجاد شود.

این روزنامه افزود: در این کتاب جدید مطالبی بیان شده که نشانگر جاه طلبی های پرنس چارلز است که می تواند سبب ایجاد یک بحران قانون اساسی در انگلیس شود.

به نوشته روزنامه دیلی میل، چارلز در این کتاب همچنین عنوان کرده بر این باور است که توجه وی درحال چرخش برای تغییرات اساسی در سیستم افتخارات (سلطنتی ) است.

روزنامه دیلی میل افزود: بیوگرافی نویس رسمی چارلز بر این باور است که تغییراتی آرام و در همین حال انقلابی در قانون اساسی انگلیس در جریان است.

این روزنامه با اشاره به اظهارنظرها، دیدارها و سفرهای پرنس چارلز، افزود: این باور وجود دارد که پرنس چارلز خواهان دخالت هایی فراتر از پادشاهان قبلی در امور داخلی کشور انگلیس است.

ملکه الیزابت متولد 21 آوریل 1926 میلادی بوده و در پس از مرگ پدرش شاه جورج ششم در 6 فوریه 1952 میلادی به سلطنت رسیده است.

چارلز فیلیپ آرثر جورج 66 ساله، اولین پسر ملکه الیزابت است که پس از فوت مادرش تاج پادشاهی انگلستان را بر سر خواهد گذاشت.

ملکه الیزابت که درمیان پادشاهان انگلیس طولانی ترین سلطنت را داشته است، در سال های اخیر بدلیل کهولت سن، پیش بینی ها و گزارش هایی در مورد آماده شدنش برای واگذار کردن اختیارات خود به پسرش چارلز منتشر شده اما هیچکدام از این پیش بینی ها تاکنون به تحقق نپیوسته است.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین