|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۶
کد خبر: ۴۴۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۸
مجلس پاكستان و مردم اين كشور موافق حمله عربستان به يمن نبودند تا جايي كه نمايندگان پارلماني اين كشور طرحي در خصوص همكاري با عربستان در جنگ با يمن را رد كردند.

رورنامه قانون در یادداشتی به قلم غلامرضا اسداللهي / رئيس گروه  دوستي ايران- پاكستان نوشت:


سفر محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه كشور مان به پاكستان ابعاد مختلفي دارد. يكي از مباحث مطرح شده در اين سفر، موضوع نا امني مرزهاي بين اين دو كشور بود. عده‌اي از اشرار  و مخلان  امنيت اجتماعي، پس از ايجاد تنش‌هايي در مرزها، به خاك پاكستان مي گريزند. براي مثال اخيرا در  مرز‌هاي جنوبي سيستان و بلوچستان هشت نفر از مرزبانان ايراني توسط اشرار و گروهك‌هاي تروريستي به شهادت رسيدند پس از آن به  خاك پاكستان فرار كردند. دولت پاكستان بايد نسبت به مرزهاي خود مسئول باشد و اجازه ندهد خاكش مأمن و پناهگاه اشرار باشد. اين مسائل و عدم ايجاد امنيت در مرزها، تاثير سويي بر روابط دو كشور خواهد داشت. ايران و  پاكستان‌ سال‌هاست  كه در كنار هم روابط خوبي دارند اما  قطعا ادامه اين روند و ناامني در مرزها، به نفع دو كشور نخواهد بود. يكي از موضوعاتي كه ظريف در ديدار با مسئولان پاكستاني مطرح كردند، ايجاد امنيت در مرزها بوده و عنوان كرده است يا  پاكستان جلوي حركت‌هاي اشرار را بگيرد يا اگر قدرت و توانايي كنترل آنها را ندارد، به نيروهاي توانمند ايراني اجازه دهد تا ميزان فعاليت اشرار و گروهك‌هاي تروريستي را محدود كند. فعاليت اشرار در مرزها بايد بر اساس موازين بين‌المللي كنترل شده،  دستگير  و به ايران تحويل داده شود. موضوع ديگري كه  در اين سفر مطرح شد، همكاري پاكستان با عربستان عليه يمن بود.

مجلس پاكستان و مردم اين كشور موافق حمله عربستان به يمن نبودند تا جايي كه نمايندگان پارلماني اين كشور طرحي در خصوص همكاري با عربستان در جنگ با يمن را رد كردند. در اين زمينه رئيس مجلس اين كشور با علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت‌وگوي تلفني داشته و نظر ايران را در اين باره سوال كرده است. تصور مي‌كنم رد پيشنهاد همكاري پاكستان با عربستان متاثر از گفت‌وگو با علي لاريجاني و سفر محمد جواد ظريف بوده است. عربستان به دنبال اين است كه سياه‌ لشکري براي اتحاد در زمينه حلمه به يمن تشكيل دهد و كشورهاي زيادي در اين لشكر كشي بي‌سابقه حضور دارند.  پاكستان جزو كشورهايي بود كه در زمينه همكاري به سعودي‌ها دو دل و مردد بود،  اما با نظرخواهی و مشورت با ايران و  فعاليت ديپلماتيك ما در منطقه، اين كشور از ادامه همكاري با عربستان سرباز زد. اين نشان مي‌دهد كه نفوذ ايران در منطقه در حال افزايش است  و با سفر ظريف به پاكستان اين قدرت نمود بيشتری يافت.

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین