|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵
کد خبر: ۴۴۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس هم در این باره گفت: ظریف در جلسه غیرعلنی تأکید کرد که اگر نیاز شد پروتکل الحاقی در مجلس به تصویب برسد حتماً رأی مجلس را خواهیم گرفت.
علی مطهری: اطلاعات فنی جدیدی در این جلسه کسب کردیم و بسیاری از ابهامات نمایندگان برطرف شد کاظم جلالی رئیس فراکسیون اکثریت مجلس: قاطبه نمایندگان از سخنان ظریف و صالحی راضی بودند نمایندگان به نقل از ظریف اعلام کردند وزارت خارجه، بزودی فکت شیت هایی منتشر خواهد کرد

دهدشتی درباره برخی اعتراضات و مخالفت‌ها در جلسه دیروز هم گفت: طبیعی است که این موضوع مخالفانی هم داشته باشد اما مهم اکثریت مجلس، نخبگان جامعه و مردم هستند که پشتیبان تیم مذاکره کننده هستند بخصوص که رهبر معظم انقلاب هم در ریز قضایا هستند و اشراف دارند. غلامعلی جعفرزاده هم درباره توضیحات رئیس سازمان انرژی اتمی به ایرنا گفت: صالحی در این جلسه قدرت هسته‌ای ایران را با کشورهای دیگری مانند ژاپن، برزیل و آرژانتین مقایسه کرد و گفت که این قدرت نشان داده است که ایران نسبت به این کشورها از برتری بیشتری برخوردار است که همه آنها در اثر تلاش و خودباوری دانشمندان هسته‌ای کشورمان ایجاد شده است. وی به نقل از صالحی افزود: مذاکراتی که در سوئیس برگزار شد بیشتر روی زباله‌های هسته‌ای متمرکز بود و ما نیز پذیرفته‌ایم ایران در یک کنسرسیوم بین المللی عضو باشد تا این زباله‌ها را که خطر زیست محیطی برای ایران و جهان دارد بتوانیم از کشور خارج کنیم.
جزئیاتی از گزارش ظریف
به نظر می‌رسد محمد جواد ظریف علاوه بر یادآوری مواردی که پیش از این در تلویزیون و جلسه کمیسیون امنیت ملی گفته است، درباره برخی مسائل دیگر هم اشارات قابل توجهی داشته است که برطرف کننده برخی ابهام‌های موجود نزد نمایندگان بوده است؛  مواردی که در ابتدای جلسه غیرعلنی از سوی علی لاریجانی به عنوان موارد مبهم و شائبه‌های موجود در ذهن برخی نمایندگان یاد شده است مثل نصب دوربین‌های آنلاین، رفع تحریم‌ها و چگونگی بازگشت به گذشته در صورت عمل نکردن غربی‌ها به تعهداتشان. غلامعلی جعفرزاده گفت: ظریف تأکید کرد به هیچ عنوان نصب دوربین‌های آنلاین را در مراکز هسته‌ای نمی‌پذیریم و اجازه نخواهیم داد چنین اتفاقی رخ دهد چون تجربه تلخی درباره ترور دانشمندانمان داریم و در گذشته به دلیل شناسایی شدن این دانشمندان آنها شهید شدند. نماینده رشت به نقل از ظریف اظهارداشت که مهم ترین دستاورد این توافق این بود که غنی‌سازی اتمی در ایران مورد پذیرش جهانی قرار گرفته و تحریم‌ها لغو می‌شود در عین حال فردو و نطنز نیز تعطیل نخواهد شد ولی محدودیت آنها را می‌پذیریم و هر جایی که غربی‌ها از تعهدات خود عدول کنند ما نیز بازگشت خواهیم داشت.
کریمی قدوسی نماینده مخالف دولت هم به فارس گفته است که ظریف در این جلسه اعلام کرده بزودی فکت شیت هایی از سوی وزارت امور خارجه کشورمان منتشر خواهد شد.
او افزود: رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امورخارجه توضیحات امیدوارکننده‌ای را در خصوص تحقیق و توسعه فناوری هسته‌ای در کشور که در مذاکرات بر روی آن توافق شده ارائه کردند و نیز عنوان کردند بعد از شروع توافق، تزریق گاز به سانتریفیوژهای IR8 انجام خواهد شد. کریمی قدوسی خاطرنشان کرد: توضیحاتی که وزیر امور خارجه در جلسه غیرعلنی در مورد لغو تحریم‌ها و نحوه نظارت آژانس و... ارائه کرد برای ما قابل قبول است اما این توضیحات حتماً باید در چارچوب «فکت‌شیت» ایران که در روزهای آینده منتشر می‌شود آورده شود.
تحلیل مطهری درمورد مخالفان مذاکرات هسته‌ای
علی مطهری نماینده تهران هم با تأکید بر این که ما در این جلسه اطلاعات فنی جدیدی کسب کردیم، درمورد نمایندگانی که مخالف صحبت‌های ظریف بودند، نیز به ایرنا گفت: این موضوع از دو حال خارج نیست یا این افراد فکر می‌کنند ما واقعاً به دنبال تولید بمب اتمی بودیم و هستیم و بنابراین در مذاکرات شکست خوردیم، یا این که اینها یک نگاه سیاسی به مسأله دارند و حب و بغض‌های سیاسی در قضاوت آنها تأثیر می‌گذارد. سید باقر حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی هم درباره منتقدان به «ایران» گفت: منتقدان بعد از توضیحات کامل ظریف و صالحی دو دسته شدند عده‌ای ابهاماتشان رفع و قانع شدند و  عده‌ کم شمار دیگری، همچنان بر موضع مخالفت خود اصرار دارند.
مجلس درباره پروتکل الحاقی با دولت همراهی می‌کند
یکی از موضوع‌های دیگر محل بحث در مجلس اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی دولت یا ضرورت تصویب آن در مجلس است. ظریف در برنامه تلویزیونی شنبه شب در این باره توضیح داد که آنچه ایران در حال حاضر انجام می‌دهد شبیه اجرای داوطلبانه پروتکل است. او افزود:  زمانی پروتکل الحاقی برای کشور دائمی و الزام آور خواهد شد که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند و ما یقیناً به مکانیسم‌های داخلی خودمان متعهد هستیم چرا که این دولت دولتی قانونمدار است.  آن‌گونه که جعفرزاده نماینده رشت گفته است، ظریف دیروز هم در جلسه غیر علنی اعلام کرده پروتکل الحاقی باید به تصویب مجلس برسد.
بهروز نعمتی  سخنگوی هیأت رئیسه مجلس هم در این باره گفت: ظریف در جلسه غیرعلنی تأکید کرد که اگر نیاز شد پروتکل الحاقی در مجلس به تصویب برسد حتماً رأی مجلس را خواهیم گرفت.
عباسعلی منصوری عضو کمیسیون امنیت ملی هم در این باره به خبرنگار «ایران» گفت: برای مجلس مهم حفظ منافع ملی است و اگر مسجل شود که گفت‌و‌گوها و تفاهم‌های سیاسی در چارچوب‌های نظام و با حفظ منافع ملی بوده است، حتماً مجلس همراه دولت خواهد بود. به گفته وی تا زمان امضای توافق نهایی 3 ماه فرصت هست و در این مدت مجلس همچنان با تیم مذاکره کننده همراهی  و تعامل دارد ضمن اینکه نظارت خود را نیز خواهد داشت. پیش از این علی لاریجانی رئیس مجلس هم در فراکسیون رهروان ولایت در خصوص اجرای پروتکل الحاقی گفته بود، دو بحث وجود دارد یکی اینکه پروتکل الحاقی به صورت قانونی اجرا شود و ما بپذیریم که این چارچوب را اجرا کنیم که باید به مجلس بیاید و این معاهده در مجلس تصویب شود اما صورت دوم این است که برخی از بندهای آن به صورت داوطلبانه اجرا شود که در زمان بنده و آقای جلیلی نیز انجام شد و برای حل برخی مسائل ورای NPT به صورت داوطلبانه اقداماتی را انجام می‌دادیم.

منبع: ایران

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین