کد خبر: ۴۱۲۶۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۵
نیروهای گارد ساحلی ترکیه پنجشنبه شب طی عملیاتی یک کشتی باری را در تنگه داردانل متوقف کردند که حامل 400 پناهجوی خارجی بود.
قایق گارد ساحلی ترکیه که اطلاعاتی در خصوص وجود پناهجویان خارجی در یک کشتی باری کسب کرده بود، به هنگام عبور آن از تنگه خواهان کنترل کشتی شد ولی به رغم هشدارهای گارد ساحلی، کشتی به راه خود ادامه داد.

شبکه خبرترک گزارش داد درپی این نافرمانی، گارد ساحلی رفت و آمد کشتی ها در تنگه را متوقف و با تیراندازی کشتی باری را متوقف کرد.

این شبکه خبری به نقل از «احمد چنار» استاندار چاناک قلعه (داردانل) گزارش داد،در بررسی های اولیه از انبارهای کشتی روشن شد که حامل حدود 400 پناهجوی خارجی است.

استاندار چاناک قلعه توضیح بیشتری نداده است. ملیت این پناهجویان اعلام نشد.

سواحل ترکیه همواره شاهد تلاشهای قاچاقچیان انسان برای فراری دادن پناهجویان خارجی از طریق این کشور و یا قلمروی آبی ترکیه به کشورهای اروپایی است.

ناظران آگاه می گویند در واقع آندسته از پناهجویان غیرقانونی که توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده و به کشورشان بازگردانده می شوند، خوش شانس هستند و حداقل جان خودرا از دست نمی دهند.

نیکلاس لامبرت کارشناس ارشد مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه اخیرا در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه اعلام کرد: در طی سالهای 1993 الی 2014 میلادی دریای مدیترانه بیش از 30 هزار پناهجوی خارجی را که به امید زندگی بهتر از کشورهای خود می خواستند به یک کشور اروپایی متواری شوند، به کام مرگ برده است.

او با اشاره به اینکه ماه گذشته 430 زن و مرد و کودک پناهجو از بندر طرابلس سوار چهار فروند قایق می شوند تا به یک کشور اروپایی فرار کنند، گفت: این افراد هر کدام 650 یورو به قاچاقچیان انسان پرداخته بودند ولی پیش از رسیدن به مقصد 300 تن از آنها در دریای مدیترانه غرق شدند.

وی تاکید می کند؛ دریای مدیترانه یکی از خطرناک ترین راه های کوچ مهاجران غیرقانونی است و از اوایل سالهای 2000 میلادی تاکنون نزدیک به 20هزار پناهجوی خارجی را به کام خود برده است.

به گفته وی ؛ آن دسته از پناهجویانی هم که می توانند از این دریای خطرناک عبور کنند، براثر مسمومیت، آتش سوزی، جنایت، خودکشی و خفگی در انبار کشتی ها جان خود را از دست می دهند و از رسیدن به رویای زندگی بهتر در غرب بازمی مانند.

ترکیه کشوری است که به لحاظ ساحلی طولانی در دریای مدیترانه و نزدیکی با یونان در دریای اژه، همواره یکی از کشورهای هدف در قاچاق انسان و فرار پناهجویان خارجی از طریق سواحل این کشور به کشورهای اروپایی می باشد.

هفته ای نیست که خبر ناگواری از تلاش پناهجویان خارجی برای فرار به اروپا در رسانه های این کشور منتشر نشود.

اتحادیه اروپا که مبارزه گسترده ای را برای ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا شروع کرده، اخیرا و بعد از مذاکرات طولانی با ترکیه، آنکارا را به انعقاد قرارداد بازپس گیری مهاجران غیرقانونی که با استفاده از خاک این کشور به کشورهای اروپایی متواری می شوند، متقاعد کرده است.

با امضای این موافقتنامه ترکیه متعهد شده است این پناهجویان را تحویل گرفته و به کشوری که از طریق آن وارد ترکیه شده اند، بازگرداند.

اتحادیه اروپا در مقابل ضمن کمک به ترکیه در این فرایند، در یک دوره سه ساله، عملکرد ترکیه در مبارزه با قاچاق انسان به اروپا را بررسی کرده و به طور مرحله ای مقررات روادید ورود برای اتباع این کشور به کشورهای عضو اتحادیه را لغو خواهد کرد.

مقامات ترکیه ابراز امیدواری کرده اند اجرایی شدن این قانون، نقش بازدارندگی خوبی در مقابل فعالیت های قاچاقچیان انسان در این کشور ایفا کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین