|
|
امروز: جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۳۸۶۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۳
معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: اخلاق یعنی انقلاب اسلامی ایران؛ با کنار گذاشته «اخلاق» از مسوولان نظام هیچ مزیتی در آنان باقی نمی‌ماند. امروز اخلاق چقدر در روابط اداری و مدیریتی وجود دارد؟ فضایی ایجاد شد که اعتماد به اخبار مسوولان دستگاه‌ها نمی‌شود، از این مسائل خیلی وجود دارد.

معاون اول رئیس‌جمهور به مساله ارز اشاره کرد و گفت: ارزی که به حساب مردم در خریدها گذاشته می‌شود غیر از کالاهای اساسی «ارز آزاد» است. مابه التفاوت ارز تولیدکننده و واردکننده در اختیار مردم گذاشته نمی‌شود. ارز باید تک نرخی شود. ما یک تجربه موفق در تک نرخی کردن ارز در دولت اصلاحات داشتیم و این سیاست را به طور جد دولت وفاق ملی هم دنبال می کند.

 معاون اول رییس‌جمهور گفت: امروز در دولتی بحث می‌کنیم که وفاق ملی برآمده از تفکر نامزد این جریان و ریشه در باورها، صداقت و اعتقادات ایشان دارد و اتفاقا جواب هم گرفتیم. امروز وفاق را در نهادهای مختلف حس می‌کنیم.

محمدرضا عارف در نخستین همایش شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی کشور با تبریک سال نوی میلادی گفت: کاری سنگین و پرمشقت در پیش دارید، به خصوص که کجی‌ها و مشکلات به گردن شما انداخته می‌شود.

وی ادامه داد: این وضعیت شبیه وضعیت شغل کادر درمان و بیهوشی در بیمارستان‌ها است؛ البته ممکن است شما آمادگی داشته باشید تا به زبان از شما تشکر نشود. رابطه و تعامل اگر دو طرفه باشد، مطمئنا موفق خواهیم شد. اگر نگاه یک سویه که در ذات برخی مدیران است را مبنا قرار دهیم، کار روابط عمومی توجیه رفتار مدیران و چاپ عکس رئیس آن تشکیلات در صفحه اول می‌شود.

عارف خاطرنشان کرد: فعالیت روابط عمومی‌ها حلقه‌هایی از یک زنجیر است که این زنجیر می‌شود نماد عملکرد دستگاه. اگر ده ها کار خوب در حوزه سیاسی و اجتماعی انجام شود اما اگر یک کار مورد قبول قرار نگیرد کار شما تحت تاثیر شرایط و فضا قرار می‌گیرد. با این واقعیت روبرو هستیم. شما باید خود را روابط عمومی حاکمیت و دولت بدانید.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: مسوولیت هیچ زیربخشی در بخش روابط عمومی دستگاه‌ها وجود ندارد به ویژه روابط عمومی‌هایی که با مردم سر و کار دارند. امام امت «مردم» را همه کاره می‌دانستند و مسوولان را خدمتگزار می‌دانستند. این جایگاه باید از سوی روابط عمومی دستگاه‌ها پذیرفته شود. اگر روابط عمومی یک دستگاه این دیدگاه را قبول کرد آن وقت می‌توان انتظار داشت که در سایر بخش‌های آن دستگاه نیز نگاه به مردم به عنوان «ولی‌نعمت» شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: امروز در دولتی بحث می‌کنیم که وفاق ملی برآمده از تفکر نامزد این جریان و ریشه در باورها، صداقت و اعتقادات ایشان دارد و اتفاقا جواب هم گرفتیم. امروز وفاق را در نهادهای مختلف حس می‌کنیم.

عارف گفت: در گذشته ابتدا گره‌ها کور می‌شد بعد به فکر باز کردن آنها می‌افتادیم، اما وفاق ملی متعقد است تا کار آسان است باید گره‌ها باز شود و از این تفکر خوب استقبال شده است. امروز شرایط در روابط درون دستگاهی،‌ بین دستگاهی و در قوا نسبت به گذشته بهتر شده است. ایجاد این فضا خوب است اما هنر برتر حفظ، توسعه و نهادینه‌سازی «وفاق ملی» است هر چند که کار ساده‌ای نیست. باید منیت و خودخواهی‌ها را کنار بگذاریم و خود را محور وفاق ندانیم. نباید گفت فقط چند نفر مبتکر وفاق ملی هستند. تا این دولت سر کار است مسوولیت روابط عمومی‌ها بسیار سنگین‌تر می‌شود. مردم از جواب منفی شنیدن خیلی ناراحت نمی شوند بلکه از تبعیض، پارتی بازی، بداخلاقی‌ها و رفتارهای زشت ناراحت می‌شوند. مردم از این مسائل زجر می‌کشند. وفاق می‌خواهد این مسائل را حل کند و اخلاق را حاکم کند.

معاون اول رئیس‌جمهور  ادامه داد: اخلاق یعنی انقلاب اسلامی ایران؛ با کنار گذاشته «اخلاق» از مسوولان نظام هیچ مزیتی در آنان باقی نمی‌ماند. امروز اخلاق چقدر در روابط اداری و مدیریتی وجود دارد؟ فضایی ایجاد شد که اعتماد به اخبار مسوولان دستگاه‌ها نمی‌شود، از این مسائل خیلی وجود دارد.

عارف با تشکر از حضرتی و گلزاری از مسوولان شورای اطلاع‌رسانی دولت، گفت: جلسات این شورا باید به صورت مرتب برگزار شود. شورای هماهنگی یا هم‌اندیشی یا هر نام دیگر،‌ باید جلساتش به صورت مستمر برگزار شود.

وی گفت: مشکلات روابط عمومی بر کسی پوشیده نیست، ولی آیا در این اولین همایش فقط باید به محدودیت‌ها و کاستی‌ها بپردازیم یا آمده‌ایم برای هنرنمایی با امکانات کم و ایجاد فضای صمیمانه. مشکلات باید با کمک دوستان از جمله آقای رفیع‌زاده حل شود و بودجه در حل مقدورات از سوی آقای پورمحمدی در اختیارتان گذاشته می‌شود، اما چرا اقدامات خوبی که طی این مدت در دولت انجام شده را به اطلاع ما نرساندید تا ما به مردم اطلاع‌رسانی کنیم. رئیس‌جمهور محترم بیشترین راهبرد را روی ناترازی‌ها و آموزش و پرورش گذاشته است. انتظار داشتم بنده را در این جلسه به چالش بکشانید. ناترازی گاز و برق را داریم و اکنون نوبت آب است. کل کشور در حوزه آب با بحران روبروست. ما و شما در این حوزه‌ها باید چه کنیم یا در حوزه ارز باید به مردم توضیح می‌دادید که چرا ناترازی و نوسانات در این بخش اتفاق افتاده است.

معاون اول رئیس‌جمهور به مساله ارز اشاره کرد و گفت: ارزی که به حساب مردم در خریدها گذاشته می‌شود غیر از کالاهای اساسی «ارز آزاد» است. مابه التفاوت ارز تولیدکننده و واردکننده در اختیار مردم گذاشته نمی‌شود. ارز باید تک نرخی شود کاری که در دولت اصلاحات انجام شد و دولت وفاق نیز باید در این راهبرد درست حرکت کند، هر چند که ممکن است مشکلاتی در این زمینه به وجود آید اما این راهبرد درست باید ادامه یابد. جهش در ارز نیمایی به دلیل تعطیلات سال نوی میلادی افزایش یافت که موجب افزایش قیمت ارز شد و شاید از نظر تایم زمانی نباید نرخ تغییر می‌یافت.

وی بیان کرد: دولت بارها و بارها گفته که کارشناسان و نخبگان باید نظرات‌شان را اعلام کنند، البته مبتنی بر پیش‌فرض‌ها و ورودی‌ها و فرضیه‌های اولیه. تحلیل‌ها مطرح می‌شود اما بدون توجه به شرایط و زمینه‌ها مطرح می‌شود.

عارف خواستار راهنمایی کارشناسان و نخبگان در حوزه آب شد و گفت: منابع زیرزمینی و سفره‌های زیرزمینی مشکل دارند و حتما مشکلات را حل می‌کنیم و مشکل آب به همراه آلودگی هوا و شرایط محیط زیست هم حل می‌شود. گام هایی برای رفع ناترازی گاز و برق برداشته شده است و قطعا برای رفع ناترازی آب هم گام‌های خوبی بر خواهیم داشت، شک نکنید.

معاون اول رئیس‌جمهور  تاکید کرد: به شما گفته شده مسائل را نباید رسانه‌ای کرد تا به نتیجه رسید اما شورای اطلاع‌رسانی باید روابطش را با وزرا، معاونان و مدیران کل بهبود دهند.

وی تصریح کرد: این نگاه که گزارش روابط عمومی مورد تایید مقام ارشد دستگاه‌ها باشد را باید مورد دقت قرار داد. گزارش‌ها باید درست و صحیح باشد و البته برای مردم باشد. مردم‌محوری و جامعه‌محوری و دولت‌محوری را باید جایگزین فردمحوری کنید. مردم به جای وعده‌های واهی به امیدآفرینی نیاز دارند؛ بنابراین باید روابط عمومی‌ها از فردمحوری فاصله بگیرند و نگاه مردم نسبت به وظایف دستگاه‌ها بهبود یابد. با صداقت، پاسخگوی مردم باشید. روابط عمومی‌ها به هیچ وجه حق ندارند مسائل را توجیه کنند و غیرواقعی گزارش دهند. اگر طی ۴-۵ ماه گذشته خبری در این باره دیدم به وزیر نامه نوشتم که چرا روابط عمومی شما چنین حرفی زده است؟ گزارش‌های روابط عمومی‌ها باید به موقع منتشر شود تا از پراکنده شدن هجویات جلوگیری شود.

عارف توسعه مکران و جایابی برای پایتخت را مورد اشاره قرار داد و گفت: نگاه‌های متفاوتی به این دو مسئله است. یک نگاه می‌گوید هیچ راهی جز انتقال تهران نیست و نگاه دیگری هم می‌گوید همین شهر، جای مناسبی برای پایتخت است اما روزی باید برای این مسئله تصمیم‌گیری شود اما این اقدام با رضایت مردم باید انجام شد نه با یک بخشنامه دولتی.

معاون اول رئیس‌جمهور بر توجه عملیاتی به راهبردهای دولت تاکید کرد و گفت: هر تصمیم اقتصادی می‌گیرید یک پیوست برای عدالت اجتماعی و معیشت جامعه هم باید داشته باشد. هر تصمیمی می‌گیرید تاثیر اقتصادی دارد. تصمیمات‌تان نباید تورم‌زا باشد.

وی از کاهش تورم طی چند ماه گذشته خبر داد و گفت: رشد تورم به صورت تدریجی طی چند ماه گذشته کاهش یافته است. ما به هیچ وجه با تصمیمات تورم‌زا موافق نیستیم و اجازه انجام این تصمیمات را نمی‌دهیم.

عارف خواستار کاهش تصدی‌گری دولتی و افزایش اختیارات استان‌ها شد و تاکید کرد: هیچ الزامی نیست که همه استان‌ها با یک نسخه و شیوه استان را اداره کنند، بلکه متناسب با شرایط هر استان باید تصمیم‌گیری شود. تمرکز تصمیم‌گیری در استان‌ها باید با همکاری و مشارکت شوراهای شهر و روستا انجام شود. متاسفانه شوراها بیش از ۱۰ درصد از وظایف‌شان را به دلیل تمرکز در دستگاه‌های اجرایی انجام نداده‌اند. ما بر اساس اصل ۴۴ تصمیم به واگذاری تصمیمات به استان‌ها داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور  تاکید کرد: ۵۳ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها خانم‌ها هستند و باید سهم آنان در مدیریت‌ها افزایش یابد. یا در بخش اقوام متاسفانه به گونه‌ای عمل شده است که بجای استفاده از این فرصت این امتیاز به تهدید تبدیل شده است. یا در حوزه جوانان، باید به قیمت انجام خطا هم شده از آنان استفاده کرد، اما نه در راس هرم باید باید در سطوح میانی و پایینی کار را شروع کرد؛ جوان‌گرایی جزو راهبردهای دولت است.

وی تاکید کرد: باید روی راهبرد اصلی دولت که «وفاق» است رابطه‌تان را با مردم خوب کنید. هنوز عده‌ای معتقدند وفاق یعنی «همه من» در حالی که هرگز این طور نیست. برخی انتصاب‌ها برای دولت هزینه‌ساز بوده است و برخی‌ها به دلیل انتصاب از جریان‌های مختلف از ما عصبانی و نارضایتی شده‌اند اما باید تحمل کرد، انتصاب از جریان فکری و سیاسی مختلف نیازمند هزینه و صرف زمان لازم است.

عارف تصریح کرد: توسعه گفتمان مشترک و فراگیر را باید در اولویت کارهای دستگاه‌های‌تان قرار دهید. تقویت همبستگی و اتحاد ملی در توسعه وفاق بسیار اهمیت دارد. افزایش سرمایه اجتماعی نظام و دولت باید اتفاق بیفتد. هنوز با ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند مواجهیم. باید این جمعیت را با عملکرد و شعارهای عملیاتی و رفتارمان برگردانیم، اگر ۱۰ درصد این جمعیت را ظرف ۶ تا ۸ ماه آینده برگردانیم،‌ موفق عمل کرده‌ایم.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: اختلاف و تنش در جامعه وجود دارد، مهم مدیریت درست آنهاست و برای این کار باید ظرفیت‌سازی کنید.

عارف در پایان گفت: مشکلات روابط عمومی ها را فردا در جلسه دولت و سازمان اداری و استخدامی مطرح می‌کنم به شرطی که انتقادات و مشکلات جامعه را به دولت انتقال دهید.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین