|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳
کد خبر: ۳۳۸۴۸۵
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۲
براساس این گزارش، واحدهایی مشترک از ۳۰ هزار نفر همراه با تجهیزات دیگری از جمله دو گردان سامانه‌ موشکی زمین به هوای اس-۴۰۰ و تعدادی هواپیمای نظامی روسیه در این مانور مشترک شرکت خواهند داشت.

از امروز مانور مشترک ارتش‌های روسیه و بلاروس درخاک بلاروس آغاز شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، این مانور نظامی مشترک به مدت ده روز ادامه خواهد داشت و همراه با نگرانی ناشی از استقرار حدود یکصد هزار تن از نفرات ارتش روسیه در نزدیکی مرزهای اوکراین باعث تشدید نگرانی در مورد بروز درگیری نظامی در منطقه شده است.

به گزارش بی بی سی به نقل از وزارت دفاع روسیه، ژنرال والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش این کشور روز گذشته برای نظارت بر تمرین‌های نظامی مشترک وارد بلاروس شد.

براساس این گزارش، واحدهایی مشترک از ۳۰ هزار نفر همراه با تجهیزات دیگری از جمله دو گردان سامانه‌ موشکی زمین به هوای اس-۴۰۰ و تعدادی هواپیمای نظامی روسیه در این مانور مشترک شرکت خواهند داشت.

وزارت دفاع روسیه گفته است که "هواپیماهای جنگنده متعددی" برای شرکت در این مانور مشترک بلاروس منتقل شده‌اند. این بزرگترین حضور نظامی روسیه در بلاروس از زمان فروپاشی اتحاد شوروی سابق است.

تصاویر ماهواره‌ای حاکی از انتقال مقادیر قابل توجهی سخت افزارهای رزمی به نقاطی در نزدیک مرز بلاروس با اوکراین است. بلاروس مانند اوکراین یکی از جمهوری‌های تشکیل دهنده اتحاد شوروی سابق بود که با فروپاشی شوروی استقلال یافت.

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین است و در جریان اعتراضات ده ماهه به نتبجه اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ بلاروس، روسیه از دولت این کشور در سرکوب معترضان حمایت کرد. از الکساندر لوکاشنکو به عنوان "اخرین دیکتاتور باقیمانده در اروپا" نام برده می‌شود دولت‌های غربی در واکنش به سرکوب اعتراضات انتخاباتی آن کشور، تحریم‌هایی را علیه بلاروس به اجرا گذاشتند.

نقطه احتمالی آغاز تهاجم

مرز بلاروس تا کیف، پایتخت اوکراین حدود ۲۱۰ کیلومتر فاصله دارد و این دو نقطه از طریق یک بزرگراه به هم متصل است. منابع غربی از بلاروس در کنار شبه جزیره کریمه به عنوان نقاط آغاز حمله احتمالی روسیه به اوکراین نام برده‌اند.

روسیه در سال ۲۰۱۴ و پس از تصمیم پارلمان اوکراین به برکناری رئیس جمهوری طرفدار روسیه به خاطر کشتن تظاهرکنندگان مخالف، شبه‌جزیره کریمه را از اوکراین تجزیه و به خاک خود منضم کرد. بهانه روسیه حمایت از اقلیت روس‌زبان اوکراین بود.

دولت آمریکا مانور مشترک روسیه و بلاروس را عامل "افزایش تنش" در بحران جاری در منطقه خوانده و جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته است که این تمرین نظامی "بیشتر یک اقدام تشدیدکننده و نه کاهش دهنده تنش می‌دانیم."

در مقابل، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه آن را "اقدامی جدی" برای تحکیم ارتباط دو کشور توصیف کرده و گفته است که این مانور در حالی برگزاری می‌شود که "دو کشور با تهدیدهای بی‌سابقه‌ای روبرو هستند."

با این حال، ولادیمیر چیژوف، سفیر روسیه در اتحادیه اروپا، به بی‌بی‌سی گفته است که کشورش همچنان معتقد است که دیپلماسی می‌تواند به کاهش تنش در بحران اوکراین کمک کند. وی نیز اطمینان داده است که نیروهای روسی مستقر در بلاروس پس از پایان رزمایش به پایگاه های دائمی خود باز خواهند گشت.

اوایل این هفته امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه با ولادیمیر پوتین در مسکو دیدار کرد. وی گفت که مذاکرات برای حل و فصل بحران اوکراین از روز پنجشنبه از سر گرفته می‌شود و نمایندگان روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان در آن شرکت خواهند کرد.

روز چهارشنبه آقای مکرون به خبرنگاران گفت که ولادیمیر پوتین به او اطمینان داده است که نیروهای روسیه باعث تشدید بحران نخواهند شد اما روسیه دادن چنین تضمینی را تایید نکرده است.

مقامات فرانسوی گفته‌اند که پس از دو روز تلاش دیپلماتیک به رهبری آقای ماکرون، پیشنهادهایی برای مذاکره براساس "توافقنامه مینسک" می‌تواند مبنای پایان دادن به بحران فعلی باشد. این توافقنامه به منظور پایان دادن به شورش طرفداران روسیه در مناطق شرقی اوکراین از سوی دولت‌های اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان مورد قبول قرار گرفت.

برخی دیپلمات‌ها می‌گویند که این توافق‌ها می‌تواند راهی برای کاهش تنش باشد، فیلیپ اتین، سفیر فرانسه در ایالات متحده، در توییتی نوشت که باید از آنها برای ایجاد یک راه‌حل سیاسی مناسب استفاده کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین