کد خبر: ۳۳۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۹
رامین امینی زارع عصر شنبه با اشاره به گزارش اخیر صندوق بین المللی پول در خصوص ایران، افزود: صندوق پیش بینی کرد رشد اقتصادی ایران پس از دو سال رکود، در وضعیت بهبود قرار گیرد.
کارشناس خبره نظام بانکی گفت: براساس تازه ترین گزارش صندوق بین المللی پول، میزان تولید ناخالص داخلی ایران از افزون بر 402 میلیارد دلار سال 2014، با 15 میلیارد دلار افزایش در سال 2015 به 417 میلیارد دلار براساس قیمت های فعلی خواهد رسید.

رامین امینی زارع عصر شنبه  با اشاره به گزارش اخیر صندوق بین المللی پول در خصوص ایران، افزود: صندوق پیش بینی کرد رشد اقتصادی ایران پس از دو سال رکود، در وضعیت بهبود قرار گیرد.

وی ادامه داد : همچنین در این گزارش تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2015 براساس شاخص قدرت، به رقم یک تریلیون و 336 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به پیش بینی های دیگر صندوق بین المللی پول در خصوص صادرات و واردات گفت: صادرات و واردات ایران وضع خوبی خواهد داشت و واردات این کشور در مقایسه با سال گذشته کاهش و صادرات با افزایش رو به رو خواهد شد. واردات در مقایسه با سال گذشته کاهش و صادرات با افزایش رو به رو خواهد شد. براین اساس، واردات ایران به 8.7درصد کاهش و صادرات آن به 5.4 درصد افزایش می یابد.

وی اظهار داشت: هم اکنون دو رویداد مهم و تاثیرگذار درسپهر اقتصادی ایران درجریان است، نخست تدوین برنامه ششم توسعه کشور که برنامه کشور را در ابعاد گوناگون رقم خواهد زد و به نوعی نقشه راه کشور همسو با اسناد بالادستی به شمارمی آید و دیگر قانون بودجه سال 1394 که درحال بررسی ودر نهایت تصویب در قوه مقننه می باشد.

کاهش بهای نفت

وی گفت: به نظر می رسد نوسانات بهای نفت در بازار جهانی که علاوه بر عوامل منطقه ای ومیزان تولید درسبد نفتی اوپک مرتبط با مفهوم نوپدید دیگری درجهان امروز باشد و آن هم رویکرد جدی کشورهای توسعه یافته به انرژی های نو از جمله انرژی خورشیدی، باد، زمین گرمایی، امواج اقیانوسی و امثال آن باشد که وابستگی به تولید انرژی را از طریق سوخت های فسیلی کاهش می دهد.

وی ادامه داد: این روند به گونه ای جدی از مرحله نظری به مرحله عملی درآمده است که شهرهای خورشیدی بزرگی درمنطقه ما که دارای روزهای آفتابی بیش از 300 روز درسال است و حتی اروپای غربی که دارای خورشیدی کم فروغ و در برخی موارد کمتر از 100 روز آفتابی است نیز بخش قابل توجهی از انرژی گرمایشی ،خدمات وتولید خودرا از این طریق به دست می آورد.

امینی زارع گفت: به نظر می رسد گرفتن طفل اقتصاد از شیر نفت که پیشتر در افقی بلندمدت دیده شده بود، اقتضا نماید در بازه زمانی کوتاهتری به نفع کشور رخ دهد.

حمایت از تولید در غیبت اقتصادی نفتی

به گفته این کارشناس اقتصادی، حمایت مضاعف از تولیدکنندگان داخلی ضمن ایجاد فضای رقابتی و افزایش کیفیت محصولات، حمایت بیشتر از تولید درعرصه کشاورزی ومنابع طبیعی کشور که با دشواری ها و ناملایمات اقلیمی فراوانی روبرو است و از سوی دیگر از کمی حضور دانش در عرصه مزرعه درمرحله گذار از کشاورزی سنتی و معیشتی به اقتصادی و صنعتی در رنج است از جمله راهکارهای تقویت اقتصاد غیرنفتی است.

وی معتقد است: یکی از راهکارهای تقویت این بخش حمایت بیش از پیش از نهاد مالی نظام مند بخش کشاورزی و بانک تخصصی کشاورزی کشور است.

وی تاکید کرد: مهمترین سرمایه بانک کشاورزی توان تخصصی ارزشمند مدیریت، متخصصان و کارشناسان آن است که درسالهای دشوار زیر تازیانه خشکسالی و سرمازدگی و دیگر جفاهای اقلیمی توانسته اند از هویت کشاورزی کشور حمایت و نقش مهمی در بقا و پایداری تولید غذا در کشور ایفا کنند.

وی افزود: بدیهی است چنانچه از دیدگاه امنیت غذایی به مفهوم سرمایه و غذا نگریسته شود، منابع ارزشمندی از سوی مردم و دولت در اختیار این بانک و بخش کشاورزی قرار می گیرد گو اینکه مدیرعامل بانک کشاورزی که خود متخصص کشاورزی است، تاکید دارد ادبیات غالب دربانک، ادبیات توسعه کشاورزی باشد.

 ساماندهی یارانه های نقدی

وی ساماندهی آمار و اطلاعات ملی در جهت هزینه کرد بهینه یارانه ها وهدفمندی آنها و بهبود نظام آب کشور با مشارکت مردم، وزارت نیرو و دیگر سازمان های مرتبط به ویژه نقش و پتانسیل بسیار عظیم و مغفول سازمان های مردم نهاد را از دیگر راهکارهای اقتصاد غیر نفتی عنوان کرد.

وی افزود: حفاظت بیولوژیک از خاک به عنوان یکی از ارزشمندترین سرمایه های کشور، ارزش گذاری وتشریح اهمیت منابع پایه آب، خاک و منابع ژنتیکی کشور که می توان در این زمینه از توان بالای سازمان های مردم نهاد و تشکل های غیردولتی بهره مند شد از دیگر راهکارهای حمایت از اقتصاد غیرنفتی است.

ارتباطات پشتوانه مقبولیت

امینی زارع گفت: توسعه ارتباطات درابعاد داخلی، منطقه ای و بین المللی که در صدر سیاست های دولت می درخشد، موضوعی است که از نگاه هر صاحب خردی لازمه حیات جوامع بشری در هرعصری به شمار می آید ومی باید به یک فرهنگ عمومی بدل و پشتوانه مقبولیت و مشروعیت اقدامات مفید انجام یافته اخیر تلقی شود.

نهادینه شدن قانون

وی تاکید کرد: قانون مداری به شدت مورد نیاز اقتصاد و اجتماع کنونی است و می طلبد پیش از بکارگیری ضمانت اجرایی قوانین، درک و احترام عمومی به قانون نهادینه شود تا خود کنترلی توسط مردم مورد توجه و پایش قرار گیرد.

 حمایت از صنعت گردشگری

وی با اشاره به صنعت گردشگری در کشور گفت: صنعت گردشگری به تنهایی می تواند نجات بخش قسمتی از نیازهای کشور در زمینه تولید ثروت باشد مشروط بر آنکه آن گونه که فرهنگ و تمدن کهن ایرانی اقتضا می کند زمینه اوقاتی خوش را با رویی خوش و آغوشی گشاده به سفیران سرزمین های دیگر فراهم کنیم.

امینی زارع یادآور شد: توجه ویژه به سرمایه انسانی کشور درسه بخش کشاورزی، صنعت وخدمات باید به گونه ای باشد که کارکنان نردبان ترقی را در برابر خود ببینند و امکان رشد و ارتقاء برای آنها فراهم باشد.

این کارشناس حوزه بانک در پایان تاکید کرد: سرمایه انسانی با نشاط که در صورت تلاش از آینده شغلی و ارتقا خویش مطمئن است می تواند توسعه در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را محقق سازد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین