محمد نهاوندیان سرپرست نهاد ریاستجمهوری صبح امروز در جلسه شورای اداری استان همدان که در شهرستان تویسرکان این استان برگزار شد، با اشاره به شخصیت آیتالله شهید مفتح، خاطرنشان کرد: انصافا شخصیت شهید دکتر مفتح از معدود شخصیتهایی بود که در شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی در صحنه سیاسی کشور نقش غیرقابل انکاری داشته است.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری با بیان اینکه مقدر الهی بر این بوده که شهادت دکتر مفتح نمادی برای علم و فضیلت و ارتباط میان حوزه و دانشگاه باشد، اضافه کرد: انصافا نسل بعدی اگر میخواهند به آرمانهای اصیل انقلاب پافشاری کنند و خط را گم نکنند وظیفه نگه داشتن یاد، آثار و فرهنگ متفکرانی که معلمان انقلاب بودهاند را بر عهده دارند.
وی در ادامه با اشاره به آغاز حرکت مثبت اقتصادی در استان همدان از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، گفت: همانطور که همه مسئولان، استانداری و بخش خصوصی تاکید کردهاند در دوره مسئولیت آقای نیکبخت استاندار جدید استان همدان حرکت مثبت اقتصادی در این استان آغاز و لمس شده است.
رییس دفتر رییسجمهور با تاکید بر لزوم توجه به مسائل اقتصادی در کشور، اظهار کرد: چنانچه ما امروز و هر روز دیگر بخواهیم اهداف فرهنگی خود را دنبال کنیم باید توجه و اهتمام ویژهای به اقتصاد کشور داشته باشیم چرا که ریشه بسیاری از فسادها و فحاشیها به فقر و بیکاری باز میگردد و بیکاری مرتع شیطان است.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه باید امروز با هدف فرهنگی به موضوع اقتصاد کشور توجه کنیم، به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اشاره و تصریح کرد: باید در کشور از هر فرصتی استفاده کنیم تا پیوند میان اقتصاد و فرهنگ را مورد تاکید و توجه قرار دهیم. در همین راستا امسال ائمه جمعه نیز باید هر هفته در همه خطبههای نماز جمعه بر ارتباط میان اقتصاد و فرهنگ تاکید داشته باشند.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری با اشاره به رویکرد اقتصادی دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه احیای اقتصاد یکی از محورهای سهگانه برنامه دولت تدبیر و امید قرار گرفت و مردم نیز با رای دادن به این برنامه در شرایطی که اقتصاد کشور به جای اینکه طبق سند چشمانداز به رشد هشت درصدی برسد به رشد منفی 6/8 درصد رسیده است و تورم بالای 40 درصد را نیز تجربه میکرد از دولت جدید خواستار بازسازی و نوسازی اقتصاد شدند.
وی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در احیای وضعیت اقتصادی کشور طی یک سال اخیر، اظهار کرد: طی یک سال و چهار ماهی که از آغاز حرکت جدید ملت ایران و انتخاب دولت تدبیر و امید گذشته است دولت توانسته فقط با سرمایه اعتماد مردم گامهای موثری در احیای وضعیت اقتصادی کشور و کاهش نرخ تورم بردارد. در تاریخ ایران هیچگاه سابقه نداشته که کاهش رکود همراه با آغاز رونق اتفاق بیفتد.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری در ادامه با اشاره به موضوع اشتغالزایی و اشتغال جوانان با بیان اینکه گاهی برخی گمان میکنند که عدالت به معنای توزیع وضع موجود است، گفت: گاهی راهحل تحقق عدالت این است که سفره را کمی بزرگتر کنیم.
وی با بیان اینکه راه شاغل کردن جوانان بیکار نامه دادن به نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی نیست، اظهار کرد: اشتغال دولتی راهحل برطرف کردن مشکل اشتغال جوانان در کشور نیست بلکه راهحل این است که اقتصاد با حضور و مشارکت مردم بزرگتر شود.
نهاوندیان با اشاره به حضور مردم در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی و ... از سالهای ابتدای انقلاب تاکنون، گفت: ما از ابتدای انقلاب هر چه داشتهایم از حضور و مشارکت مردم بوده است. راهحل مسائل اقتصادی موجود نیز برای ملتی که همواره روی پای خود ایستاده، همان نسخه شفابخشی است که کشور را در حوزه دفاع مقدس، حوزههای فرهنگی و سیاسی نجات داده است.
سرپرست نهاد ریاستجمهوری در ادامه با اشاره به وظایف دولت در برطرف کردن مشکلات اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: نخستین وظیفهای که دولت در این زمینه بر عهده دارد توانمندسازی بخش خصوصی است.
نهاوندیان با بیان این که متاسفانه در دولت قبل به مردم و بخش خصوصی به عنوان رقیب نگاه میشد اضافه کرد: دولت وظیفهی توانمند کردن بخش خصوصی را بر عهده دارد. به همین دلیل نباید هیچگاه به بخش خصوصی به عنوان رقیب نگاه کنند. دولت اسلامی دولت مردم است و نمیتواند به ولی نعمت خود بدبین باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید همواره به مردم اعتماد کرد اظهار کرد: بنای دولت یازدهم اعتماد به مردم است و این دولت همه سرمایه خود را نیز اعتماد به مردم میداند. در دولت یازدهم اصل بر برائت است و ما برای اعتماد کردن به مردم نیازی به مدرک و شاهد نداریم.
وی در ادامه اصلاح فضای کسب و کار را را دومین وظیفهی دولت دانست و گفت: باید فضای کسب و کار در ایران به گونهای شود تا چنانچه فردی در منطقه یا دنیا خواست سرمایه گذاری داشته باشد، ایران را به عنوان گزینه اصلی خود قرار دهد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید مقررات اضافه در فضای کسب و کار را حذف کنیم به تصویب قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار در سالهای گذشته در مجلس اشاره و اظهار کرد: با وجود این که دولت قبل هیچ گاه به این قانون توجه نکرد و در اجرای آن هیچ کوششی نداشت ، دولت یازدهم خود را موظف به اجرای این قانون میداند.
نهاوندیان وظیفهی سوم دولت در موضوع اقتصاد را تخصیص بهینه منابع دانست و گفت: در هر صورت منابع در اختیار ما منابعی محدود هستند و عقل و تدبیر حکم میکند که با توجه به این محدودیتها به نحو بهینه از آنها استفاده کنیم. در همین راستا نیز باید از شایستهترین افراد استفاده کنیم. چرا که نمیشود با بیتالمال کلاس آموزشی گذاشت و به افراد بیتجربه فرصت برای تمرین مدیریت داد.
وی با تاکید بر اینکه بنای دولت یازدهم شفافیت است اظهار کرد: پنهان کاری و نامشخص بودن نحوه توزیع منابع در کشور باید پایان بپذیرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور تامین زیر ساختها را از دیگر وظایف دولتها دانست و با اشاره به مشکلات آبی کشور اظهار کرد: متاسفانه مایه شرمساری است که ما امروز بعد از گذشت سالهای بسیار در استانها با مشکل آب شرب مواجه هستیم.
نهاوندیان با تاکید بر اینکه موضوع آب یکی از اولویتهای جدی رئیس جمهور است، خاطرنشان کرد:رئیس جمهور درسفر به هر استانی که تاکنون انجام دادهاند، همواره به موضوع آب و نحوه توزیع بهینه آب همراه با عدالت وافزایش بهره وری توجه ویژهای داشتند. و اولویت های لازم نیز در این موضوع مورد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه توجه به موضوع آب و مشکلات آبی کشور یکی از نخستین گامهایی است که دولت یازدهم در فاز دوم هدفمندی یارانهها برداشته است به نحوهی اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها اشاره کرد و با انتقاد از نحوهی اجرای این مرحله گفت: در فاز نخست اجرای قانون هدفمندی یارانهها لطمهای جدی به منابع آبی و برقی کشور وارد شد. در این مرحله رویکرد مصرف گرانه مورد نظر قرار گرفت و کشور با خطر جدی آغاز خاموشیها مواجه شد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه با تاکید براین که اصلاح امور اقتصادی کشور جز با حمایت فرهنگیان امکان پذیر نیست خاطر نشان کرد:وظیفهی فرهنگیان ، دانشگاهیان و روحانیت است که فرهنگ مثبت اندیشی ، تلاش وتوسعه را گسترش دهند؛ چرا که این افتخار محسوب نمیشود که ما در گوشهای بنشیم و صرفا منفی بافی کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه ما اسلامی را قبول کردهایم که یاس و گناه کبیره و منفی دیدن را کفران نعمت خدا میداند گفت: متاسفانه امروز منفی گفتن و بدبینی کردن تبدیل به ارزشی کاذب در برخی محافل شده است که باید این رویه اصلاح شود.