|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲
کد خبر: ۳۰۵۹۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹
اما اکنون که بیش از 35 سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، متأسفانه، احزاب آن‌گونه که شایسته آن‌هاست، در ساختار سیاسی و اجتماعی کشور نقش ایفا نمی‌کنند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در پیامی به ششمین کنگره سراسری حزب اسلامی کار با تاکید بر ضرورت توجه به فعالیت احزاب قدرتمند و پویا اظهارکرد: ایران، امروز در عرصه بین‌الملل مشغول تنش‌زدایی و تعامل با جهان مدرن است و حل پرونده هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه غرب از جمله بزرگترین دغدغه‌های مسئولان و دلسوزان است.
متن پیام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به ششمین کنگره سراسری حزب اسلامی کار به شرح زیر است:

از تاریخ احزاب در ایران می‌گذریم که چگونه مدت‌ها در سایه پرده آهنین کمونیسم نفس می‌کشیدند و بعدها در قالب یک حزب، به اندیشه‌های استبدادی، لباس مقبولیت گروهی در حزب رستاخیز پوشاندند. با پیروزی انقلاب اسلامی، توجه به تحزّب در اصول متعدد قانون اساسی، از جمله اصل بیست و ششم با صراحت بر فعالیت آزاد احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی مورد تأکید قرار گرفت.

گنجاندن چنین اصولی در قانون اساسی آن هم در سال‌های آغازین انقلاب اسلامی و در آن دوران که استعمار، استبداد، و گروه‌های تندرو به عنوان اضلاع یک مثلث شوم، تسمه از گرده مردم می‌کشیدند و به هیچ یک از حقوق مسلم انسانی و آزادی‌های اجتماعی و سیاسی بهایی نمی‌دادند، اصلی پیشرو و مترقی محسوب می‌شد.

اما اکنون که بیش از 35 سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، متأسفانه، احزاب آن‌گونه که شایسته آن‌هاست، در ساختار سیاسی و اجتماعی کشور نقش ایفا نمی‌کنند. حاکمیت مردم سالار، باید شرایط و تمهیدات لازم را در خصوص امکان فعالیت گسترده و فراگیر احزاب در چارچوب قوانین تسهیل کننده و پویا، فراهم کند؛ چرا که تعیین سرنوشت مردم توسط خود مردم، جز در سایه وجود احزاب فعال و پویا امکان‌پذیر نیست. احزاب نیز با تدوین برنامه‌های علمی و متقن و نیز شناسایی افراد و مدیران توانمند، می‌توانند دولت‌ها و مجلس‌هایی را بسازند که ضمن توجه به مصالح حزبی، به منافع ملی و افزایش اقتدار آن کمک کنند.

از سوی دیگر در صورت تشکیل مجالس و دولت‌های برآمده از احزاب، شرایطی فراهم می‌شود تا احزاب هم در مقابل عملکرد هم حزبی‌ها و احزاب مخالف پاسخگو شوند. در این شرایط است که مردم می‌توانند، نسبت به آنچه که عملکرد احزاب قلمداد می‌شود، سوال کنند و در صورت قانع نشدن و سلب اعتماد از حزب مربوطه، آن حزب را از عرصه قدرت خارج سازند. این رویه ضمن پاسخگو کردن احزاب به مردم، مانع گسترش افراط و تفریط در جامعه می‌شود و راه اعتدال و میانه‌روی را همراه با اصلاح، رشد و تعالی در کشور نهادینه می‌کند.

به هر حال ضرورت توجه به فعالیت احزاب قدرتمند و پویا بیش از گذشته احساس می‌شود. ایران، امروز در عرصه بین‌الملل مشغول تنش‌زدایی و تعامل با جهان مدرن است. حل پرونده هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه غرب از جمله بزرگترین دغدغه‌های مسئولان و دلسوزان است.

از سوی دیگر به خاطر سوء مدیریت‌های دولت گذشته، وضعیت اقتصادی و معیشت مردم، به خصوص اقشار آسیب‌پذیر دستخوش آسیب‌ها و تنش‌های فراوان شده بود که ملت با اراده جمعی و نشان دادن هوشیاری، دوران تازه‌ای را در حیات انقلاب اسلامی رقم زده‌اند. اکنون که همه دلسوزان انقلاب به اهمیت شرایط کشور آگاه شده‌اند، احزاب باید با رصد کردن وضعیت کشور و به خصوص عملکرد دولت و مجلس، در عین آن که چشم تیزبین ملت هستند، با تحلیل‌ها و ارائه راهکارهای مختلف به متولیان امور، در ساختن آینده ایران اسلامی سهیم شوند که یکی از آن راه‌ها حضور در انتخابات است.

این‌جانب با تشکر از مسؤولان حزب اسلامی کار، امیدوارم برگزاری این کنگره آغازی فرخنده برای دور جدید فعالیت‌ها باشد که ایران و انقلاب اسلامی به آن‌ها نیاز دارند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین