کد خبر: ۲۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴
وفیقی گفت: در کشور این آگاهی به دست آمده است که تا دانش تجاری نشود و به تکنولوژی تبدیل نشود، اقتصاد ما نمی‌تواند اقتصاد پویا و دانش‌بنیانی باشد.
مسئول کارگروه مشترک وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دبیر ستاد توسعه و فناوری و نوآوری صنعت، گاز و زغال سنگ بر ضرورت حرکت صنایع به سمت کسب توانمندی‌های تکنولوژیکی و دانشی تأکید کرد.
جعفر توفیقی در نشستی که امروز، 4 آذرماه در محل شرکت‌های شهرک‌های صنعتی استان برگزار شد، اظهار‌کرد: پس از این‌که ستاد نفت و گاز در کشور تشکیل شد این سفر، اولین سفر ما در قالب این ستاد محسوب می‌شود.

وی افزود: با گذشت بیش از 100 سال از قدمت نفت در کشور به نظر می‌رسد ظرفیت‌های بسیار زیادی در این منطقه به‌وجود آمده که این ظرفیت‌ها هم از نظر نیروی انسانی، صنعتی و تکنولوژی کاملا مشهود است.
توفیقی تصریح‌کرد: جا دارد در این سفر با ظرفیت‌های منطقه در بخش نفت و گاز آشنا شویم و آن‌ها را بیشتر بشناسیم و از موانع کار مطلع شویم.

 وی عنوان‌کرد: در کل فلسفه وجودی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری این است که مسیر را هموار کند تا صنایع مختلف کشور به سمت توانمندی‌های تکنولوژیکی، تحقیقی، توسعه‌ای و دانشی حرکت کنند. طبیعت صنعت نفت و گاز نیز در این راستا به دلیل مزیت‌های اقتصادی در اولویت است.
مسئول کارگروه مشترک وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان‌ این‌که بالاخره با کمی تاخیر ستادی در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تحت عنوان ستاد توسعه و فناوری نفت و گاز تشکیل شد، خاطرنشان‌کرد: ظرفیت شرکت‌های نفت و گاز منطقه، تسلط بر مهندسی معکوس، قطعه‌سازی و رقابت با برندهای معروف جهانی نشان می‌دهد که در خوزستان نقش آفرینان صنعت نفت و گاز در مسیر خوبی در حال حرکت هستند و لذا بزرگترین مزیت رقابتی ما در صنعت نفت و گاز باید توانمندی‌های دانشی و تکنولوژیک باشد.

توفیقی ادامه‌داد: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی جهت کشور مشخص شده است؛ به این معنی که اقتصاد کشور باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان برود. اقتصاد دانش‌بنیان یعنی اقتصادی که ارزش‌افزوده خود را از طریق دانش و فناوری به دست می‌آورد و طبیعتا اینجا صنعت نفت و گاز بزرگترین نقش را دارند.
وی اظهارکرد: در مجموع سیاست معاونت علمی و فناوری رییس‌جمهور، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بخش‌خصوصی است و بنابراین ما باید برای تکنولوژی‌های توسعه یافته در داخل بازارسازی کنیم و از مرحله مهندسی معکوس به مرحله نوآوری‌های تکنولوژیک برویم.

توفیقی گفت: در کشور این آگاهی به دست آمده است که تا دانش تجاری نشود و به تکنولوژی تبدیل نشود، اقتصاد ما نمی‌تواند اقتصاد پویا و دانش‌بنیانی باشد.
وی افزود: معتقدیم توانمندی‌های تکنولوژیک می‌تواند مواضع سیاسی کشور را نیز تقویت کند؛ به عنوان مثال هم‌اکنون پر بودن دست ما در مذاکرات هسته‌ای به این دلیل است که در تکنولوژی صنعت هسته‌ای قوی شده‌ایم.

مسئول کارگروه مشترک وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان‌کرد: اگر در صنعت نفت، ظرفیت‌سازی تکنولوژیکی نداشته باشیم، این امر می‌تواند برای ما یک تهدید باشد.
وی تصریح‌کرد: در حال حاضر ما به دلیل ضعف تکنولوژیکی از 20 تا 25 درصد از مخازن خود نفت برداشت می‌کنیم در حالی که بسیاری از کشوهای نفتی میزان برداشت به 60 تا 70 درصد نیز می‌رسد.

توفیقی عنوان‌کرد: مقام معظم رهبری به صراحت تأکید کرده‌اند که کاری کنید که تمام نیاز صنعت نفت به تجهیزات در داخل تولید شود. بالاخره سازندگان داخل باید به برندهای معروف ملی و جهانی تبدیل شوند تا بازار صنعت نفت در اختیارشان قرار گیرد.
وی اظهارکرد: ما معتقدیم یکی از دلایل مهاجرت نخبگان کشور این است که بازار فعالی در حوزه علم و فناوری نداریم. شرکت‌ها باید از توان مهندسی معکوس به سمت توانایی طراحی و نوآوری تکنولوژیکی بروند و ما از این مساله حمایت می‌کنیم زیرا مهندسی معکوس کافی نیست.

در ادامه این نشست علی کرانی، رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان اظهارکرد: تفاهم‌نامه‌ای با ستاد توسعه نفت و گاز منعقد شده است که در خوزستان منطقه ویژه نفت و گاز ایجاد و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز، حفاری و پتروشیمی در استان ساخته شود.
وی افزود: هدف از ایجاد منطقه ویژه این است که تجهیزات در یک جایی متمرکز باشد، یعنی در کنار شرکت‌های بزرگ نفت، حفاری و پتروشیمی، تجهیزات مورد نیاز نیز ساخته شود که کاهش هزینه و ارتباط نزدیک سفارش دهنده با تولید‌کننده از مزیت‌های ایجاد این منطقه ویژه است.

 کرانی تصریح‌کرد: بنابراین انتظار داریم شرکت‌هایی همچون شرکت شهرک‌های صنعتی، سازمان صنعت و تجارت و به‌ویژه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب پای کار باشند.
وی عنوان‌کرد: در هر صورت تلاش ما این است که این کار در استان شکل بگیرد و در حال حاضر معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و ستاد توسعه نفت و گاز با این موضوع موافقت کرده است.

 کرانی گفت: این همه صنعتگر در استان وجود دارد و این همه سرمایه‌گذاری شده و بهترین کار این است که از توان و ظرفیت این صنعتگران برای استان استفاده شود.
وی افزود: ما علاقه داریم که قدمی برداشته شود تا به پربارتر شدن صنایع استانی بیانجامد و حیف است ما در مجاورت کشور عراق هستیم اما صادرات ما در حد هندوانه و خربزه باشد و تولیدات و تجهیزات ما به این کشور صادر نشود.

 قرار است مسئول کارگروه مشترک وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز از چند واحد تولیدکننده صنایع نفت و گاز در شهرک صنعتی شماره سه اهواز بازدید کند.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین