کد خبر: ۲۷۱۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۹
تحلیل‌های ما این است که اگر ترامپ دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند، انتخابات را باخته است. بنابراین ایالات متحده آمریکا تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به هیچ عنوان وارد جنگ و درگیری نظامی نخواهد شد. آنها می‌دانند که در صورت دست زدن به چنین اقدامی بازنده انتخابات خواهند بود، چون مردم آمریکا جنگ نمی‌خواهند.
 «تحلیل‌های ما این است که اگر ترامپ دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند، انتخابات را باخته است. بنابراین ایالات متحده آمریکا تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به هیچ عنوان وارد جنگ و درگیری نظامی نخواهد شد. آنها می‌دانند که در صورت دست زدن به چنین اقدامی بازنده انتخابات خواهند بود، چون مردم آمریکا جنگ نمی‌خواهند.»

 روزنامه آرمان امروز نوشت: «خبرگزاری آسوشیتدپرس با تفسیری اشتباه از مصاحبه محمدجواد ظریف با NBC از آمادگی ایران برای مذاکره بر سر قدرت دفاعی مشروع خود خبر داده بود؛ خبری کذب که موجب واکنش مایک پمپئو و دونالد ترامپ شد. سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل در این باره گفت: «تفسیری که آسوشیتدپرس از مصاحبه دکتر ظریف با ان‌بی‌سی‌نیوز درباره آمادگی برای مذاکره در خصوص برنامه موشکی ایران داشته به‌طور کامل اشتباه است. این جمله که اگر ایالات متحده می‌خواهد درباره موشک صحبت کند، باید فروش انواع سلاح به کشورهای منطقه شامل فروش موشک را متوقف کند، به هیچ عنوان به این معنی نیست که ایران مایل است درباره برخی جنبه‌های توان موشکی خود مذاکره کند. توان موشکی ایران به‌طور مطلق و تحت هر شرایطی قابل مذاکره با هیچ شخص یا کشوری نیست.»

به همین منظور «آرمان» گفت‌وگویی را با اکبر ترکان، وزیر اسبق دفاع ترتیب داده که گزیده آن را در ادامه می‌خوانید.

- هنوز از خاطر نبرده‌ایم موشک‌هایی را که شرق و غرب در اختیار عراق قرار داده بودند. در دوران جنگ تحمیلی شوروی سابق موشک‌های اسکاد و فرانسه موشک‌های اگزوست را در اختیار عراق قرار دادند و به وسیله همین موشک‌ها عراق بنادر، کشتی‌ها و تأسیسات زیربنایی کشور را هدف قرار دادند. بنابراین ملتی که چنین تجربه‌ای را دارد آیا خود را خلع سلاح خواهد کرد؟

- ملت ایران حق دارد که قدرت دفاعی داشته و از خود دفاع کند لذا در این مورد با هیچکس گفت‌وگو نمی‌کنیم.

- به اندازه تجربیاتی که در دفاع داشته‌ام می‌توانم با صراحت بگویم موضوعات و محورهای دفاعی در دنیا تغییر کرده است. کسانی که متوجه این تغییرات نباشند از زمان عقب می‌مانند.

- تحلیل‌های ما این است که اگر ترامپ دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند، انتخابات را باخته است. بنابراین ایالات متحده آمریکا تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به هیچ عنوان وارد جنگ و درگیری نظامی نخواهد شد. آنها می‌دانند که در صورت دست زدن به چنین اقدامی بازنده انتخابات خواهند بود، چون مردم آمریکا جنگ نمی‌خواهند.

- به طور طبیعی وقتی مردم آمریکا جنگ نمی‌خواهند در دور اول ترامپ بدون شک وارد جنگ نخواهند شد. لذا دیگر بریتانیا مطرح نیست که وارد جنگ بشود یا نشود.

- بریتانیا برای آن که بتواند دنباله‌روی آمریکا باشد و بتواند خود را در جناح آمریکا تعریف کند، برگزیت را انجام داد. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا برای آن است که به آمریکا اعلام دارد که لندن در کنار واشنگتن است.

- بریتانیا نمی‌تواند از اقدام تنبیهی ناشی از توقیف کشتی ایرانی خود را مبرا کند. بریتانیا در زمان مقتضی پاسخ مقتضی را دریافت خواهد کرد.

- به نظر می‌رسد پاریس اقدامات دیپلماتیک سازنده و عاقلانه‌ای را تعقیب می‌کند. تهران از هر نوع کوشش سازنده و عاقلانه برای آن که خطر را از منطقه دور کند، استقبال می‌کند.

- مقام معظم رهبری صراحتاً مطرح داشته‌اند که جنگ نخواهد شد و آمریکایی‌ها هم نشان داده‌اند که سیاست آنها این نیست که به آسانی وارد جنگی ناخواسته شوند.

- برای شکست دادن دلار، اگر چه با مبلغ کم اما می‌بایستی از آن (اینستکس) استقبال کرد. این مساله مکانیسمی است که می‌تواند در معاملات میان ایران و اروپا جایگزین دلار شود. کشورهای دیگر نیز باید به آن بپیوندند. هر چند ممکن است میزان تبادلات در حال حاضر اندک باشد.

- دلار بعد از سال ۱۹۷۲ پول مسلط جهانی شده است. در حال حاضر اروپا فرصتی یافته تا خود را از چنگ دلار آزاد کرده و تحت نام معاملات ایران بستری بدون دلار فراهم کند و باید از این مساله استقبال کرد. با گشایش این پنجره، دیگران نیز به آن می‌پیوندند. لذا ابزار غیر دلاری ایجاد می‌شود تا از سلطه دلار بکاهد.

- مایک پمپئو و همکارانش به این نتیجه رسیده‌اند که اگر ظریف سخن بگوید هر روز آنها را با چالش جدیدی مواجه خواهد کرد. بنابراین آمریکایی‌ها در پی آن هستند که منطق وزیر امور خارجه به گوش دنیا نرسد.

- در حال حاضر جریانی بدون دلار در حال شکل‌گیری است. در روابط ایران و چین جریان غیر دلاری شکل گرفته است. در روابط ایران و روس‌ها و ایران و اروپا نیز جریان غیر دلاری شکل می‌گیرد. لذا این مساله نشان‌دهنده شکست هیمنه دلار در عرصه جهانی است.

- این که توافق هسته‌ای مورد خشم ایالات متحده و ترامپ قرار گرفته، نشان‌دهنده اهمیت برجام است. ایران می‌بایستی برجام را به‌عنوان یک توافق بین‌المللی حفظ کند.

- باید منتظر رفتار ترامپ در انتخابات دور دومش باشیم.

- واشنگتن بر این تصور اشتباه بود که ایران با تحریم‌های به اصطلاح فلج‌کننده تسلیم می‌شود. اما فهمیده‌اند که این اتفاق نمی‌افتد و دنبال آن هستند که روش خودشان را تغییر داده و آبرومندانه از این مهلکه خارج شوند. دکتر ظریف صراحتاً مطرح داشت که ما به آنها کمک می‌کنیم تا آبرومندانه از مهلکه خارج شوند.

- ما به آمریکا کار نداریم. بنابراین تهران تصمیم دارد تا برجام را حفظ کند. لذا توافق هسته‌ای را حفظ خواهیم کرد.

- خروج از برجام خواسته ترامپ و نه خواسته ایران است. برجام توافقی بین‌المللی است بر اساس آن قطعنامه‌های سازمان ملل لغو و تحریم‌های دو‌جانبه برداشته شد.

- این گونه نظرات و تحلیل‌ها خواب و خیال بوده که آمریکایی‌ها فکر می‌کنند می‌توانند با ایرانی‌ها رابطه داشته باشند که قبل از انقلاب با آن رابطه داشتند. هیچ‌گاه ایران به آن دوره باز نمی‌گردد.

- ایران عزتمند هیچ‌گاه به دوره پیش از انقلاب بازنمی‌گردد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین