|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۲
کد خبر: ۲۶۶۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۹
وزیر امور خارجه آلمان در دیدار با دکتر روحانی گفت: اگر کسی با تاریخ ایران آشنا باشد به خوبی می‌داند که استراتژی فشار حداکثری علیه ملت ایران هرگز جواب نمی‌دهد و بر همین اساس اتحادیه اروپا به دنبال تلاش همه جانبه برای حفظ برجام است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام جز تأثیرات منفی در تعامل کشورها و امنیت منطقه حاصلی نداشته است، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز با اعمال تحریم و فشار در بن‌بست قرار نگرفته و نخواهد گرفت و اگر کشورهای اروپایی، معتقدند که برجام به نفع مناسبات ایران و اتحادیه اروپا و توسعه صلح، ثبات و امنیت منطقه است؛ باید سریعتر برای حفظ آن تلاش کرده و اقدامات عملی و جدی داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»؛حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر روز دوشنبه در دیدار «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به روابط دوستانه، صمیمانه و تاریخی ایران و آلمان، گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای اتحادیه اروپا بویژه آلمان است.

دکتر روحانی با اشاره به تلاش‌های ایران برای برقراری ثبات و مبارزه با تروریسم در منطقه و بویژه افغانستان، ‌عراق و سوریه، اظهار داشت: ایران همواره در توسعه و تقویت ثبات و امنیت منطقه، تأثیرگذار بوده و نقش‌آفرینی مثبتی داشته و امنیت امروز منطقه مرهون تلاش‌های ایران است.

رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه ثبات و امنیت در منطقه یکی از آثار برجام به عنوان توافقی است که پس از 12 سال تلاش، کوشش و مذاکرات متعدد، حاصل شده، خاطر نشان کرد: آمریکا با خروج یکجانبه از برجام توافقات 7 کشور مذاکره‌کننده و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را زیر پا گذاشت و اقدامات تروریستی را در منطقه آغاز کرد، اما متأسفانه در این راستا شاهد عکس‌العمل مسوولانه و مناسبی از سوی اروپا در قبال آمریکا نبودیم.

دکتر روحانی افزود: آمریکا با تحریم های ظالمانه در مسیر تروریسم اقتصادی حرکت می‌کند و بخصوص معتقدیم که باید در برابر کسانی که دارو و غذا را به روی مردم می‌بندند، ایستادگی کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به وعده‌های صریح سران سه کشور اروپایی در یکسال گذشته مبنی بر پایبندی بر تعهد خود و تلاش برای انجام اقداماتی در راستای جبران خروج آمریکا از برجام در مهلت مقرر تعیین شده، گفت: در طول یکسال گذشته علیرغم مواضع نسبتا مناسب سیاسی، در مقام عمل شاهد هیچ اقدام جدی از سوی اروپا، نبودیم و اکنون باید به گونه‌ای تصمیم‌گیری و اقدام کنیم که به نفع ما، شما و همه کشورها و منطقه باشد.

دکتر روحانی تصریح کرد: جنگی که آمریکا یک سال است علیه ایران آغاز کرده، هرگز به نفع هیچ کس نخواهد بود و ملت ایران هم در این مدت ثابت کرده که در برابر فشارها و زورگویی‌ها مقاومت خواهد کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران علیرغم آنکه می‌توانست پس از خروج آمریکا از برجام براساس ماده 36 این توافق عکس‌العمل نشان دهد، اما یکسال صبر کرد، گفت: از اروپا انتظار داریم تا در برابر تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران ایستادگی و مقاومت کرده و به تعهدات خود در برجام عمل کند.

دکتر روحانی با بیان اینکه اقدام آمریکا در جلوگیری از واردات مواد غذایی و دارویی به ایران برای اعمال فشار بر مردم و در راستای تصمیم آنها برای ایجاد ناامنی در منطقه است، تأکید کرد: امنیت منطقه هرگز با اعمال فشار و تحریم ملت ایران حاصل نخواهد شد.

رئیس جمهور افزود: ابتدا باید مبدأ تنش‌ها در منطقه به طور دقیق مشخص شود تا بتوانیم به راه‌حلی مناسب برای رفع مشکلات منطقه دست پیدا کنیم.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: برجام گامی مهم در جهت توسعه ثبات و امنیت منطقه بود، اما هنگامی که آمریکا از این توافق خارج شده و دیگر مذاکره‌کنندگان نیز به تعهدات خود عمل نمی‌کنند، چطور می‌توانیم در مسیر توسعه امنیت در منطقه گام برداریم.

رئیس جمهور تأکید کرد: امروز برجام که می‌توانست و می تواند پایه‌ای برای گفتگو و دیپلماسی در جهان باشد، به دلیل اقدامات یکجانبه آمریکا و بدعهدی‌های صورت گرفته به عاملی برای بدبینی به اصل مذاکره تبدیل شده است.

دکتر روحانی با بیان اینکه مسیر اشتباهی که آمریکا در تحریم ملت ایران انتخاب کرد، امروز بسیاری از کشورهای دیگر را هم با مشکل مواجه کرده است، ادامه داد: امروز ارکان کشور و ملت ایران قطعاً از یکسال گذشته متحدتر و منسجم‌تر است و مطمئناً تصمیمات آمریکا هیچ نفعی برای آنها و دیگر کشورها از جمله اتحادیه اروپا نداشته است.

رئیس جمهور افزود: برای اداره کشورمان در هر شرایطی برنامه‌ریزی کرده‌ایم، اما معتقدیم هنوز فرصت نجات این توافق وجود دارد و اتحادیه اروپا می‌تواند در این مسیر نقش‌آفرینی مثبتی داشته باشد.

دکتر روحانی مطرح کردن این ادعا که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است را از اساس، نادرست دانست و گفت: وقتی کشوری طبق 15 گزارش اخیر آژانس به مقررات پادمان متعهد بوده و مهم‌تر از آن براساس فتوای رهبری ساخت سلاح هسته‌ای را حرام می‌داند، این ادعا هرگز نمی‌تواند، درست باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد تا براساس مقررات بین‌المللی قطعنامه 2231 و توافق برجام به درستی اجرا شود، اظهار امیدواری کرد: کشورهای عضو اتحادیه اروپا بویژه آلمان بتوانند در این راستا نقش سازنده خود را به خوبی ایفا کنند.

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان نیز در این دیدار روابط ایران و آلمان را دیرینه و دوستانه دانست و بر ضرورت تلاش در راستای افزایش دوستی‌ها و مناسبات دو کشور تأکید کرد.

وزیر امور خارجه آلمان با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه به واسطه تحرکات خارج از منطقه، گفت: ما و اتحادیه اروپا به دنبال کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

هایکو ماس خروج یکجانبه آمریکا از برجام را اقدامی اشتباه و نادرست قلمداد کرد و افزود: آلمان با سیاست‌های آمریکا علیه ایران اختلاف‌نظرهای زیادی دارد و تلاش می‌کند تا با همکاری دیگر کشورهای اروپایی بویژه فرانسه و انگلیس برجام را حفظ کرده و تعهدات خود را عملیاتی کند.

وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به تلاش اروپا برای راه‌اندازی ساز و کاری مالی با ایران «اینستکس»، گفت: اتحادیه اروپا به طور متحد در حال تلاش برای حفظ و توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران است.

هایکو ماس خاطر نشان کرد: پایبندی ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای پس از یکسال از خروج آمریکا از برجام نشان از رهبری هوشمندانه و سیاستمدارانه این کشور در عرصه بین‌المللی است.

وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرد: اگر کسی با تاریخ ایران آشنا باشد به خوبی می‌داند که استراتژی فشار حداکثری علیه ملت ایران هرگز جواب نمی‌دهد و بر همین اساس اتحادیه اروپا به دنبال تلاش همه جانبه برای حفظ برجام است.

هایکو ماس ادامه داد: معتقدیم اگر برجام به پایان برسد، کسانی که به دنبال افزایش تنش‌ها در منطقه هستند، از آن سوء استفاده خواهند کرد و بر این اساس اطمینان می‌دهم که آلمان با همکاری نزدیک شرکای اروپایی خود به دنبال حل و فصل مسایل و حفظ برجام است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین