|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵
کد خبر: ۲۶۲۵۰
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
براساس شمارش سریع 97 درصد از حوزه‌های رای‌گیری توسط شرکت نظرسنجی ایپسوس، مورالس 60 درصد از آراء را کسب کرده و در مقام دوم نیز ساموئل دوریا مدینا، رقیب انتخاباتی وی توانست 25 درصد آراء را کسب کند.
"اوو مورالس" با پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری روز یکشنبه بولیوی برای سومین بار رئیس‌جمهوری این کشور شد.

 به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اوو مورالس که از سال 2006 تاکنون دو دور ریاست‌جمهوری بولیوی را تجربه کرده توانست با اتکا بر دستاورد خود در زمینه ثبات سیاسی و اقتصادی در این کشور بار دیگر به ریاست‌جمهوری برسد.

براساس شمارش سریع 97 درصد از حوزه‌های رای‌گیری توسط شرکت نظرسنجی ایپسوس، مورالس 60 درصد از آراء را کسب کرده و در مقام دوم نیز ساموئل دوریا مدینا، رقیب انتخاباتی وی توانست 25 درصد آراء را کسب کند.

مدینا توانست بیشترین میزان آراء را در مجموعه چهار رقیب مخالف مورالس در این انتخابات را به دست آورد.

ساموئل دوریا مدینا اواخر روز یکشنبه در یک سخنرانی شکست انتخاباتی خود را پذیرفت و وعده داد برای بهتر کردن وضعیت کشورش به تلاش ادامه دهد.

به دنبال این نتیجه هواداران مورالس برای جشن پیروزی انتخابات به خیابان‌های شهر لاپاز پایتخت بولیوی ریختند.

مورالس در سخنرانی خود به مناسبت پیروزی در انتخابات که از محل بالکن کاخ ریاست‌جمهوری ایراد کرد، گفت که پیروزی خود را تقدیم به فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا و همچنین هوگو چاوز، رئیس‌جمهوری فقید ونزوئلا می‌کند.

مورالس گفت: این پیروزی، پیروزی مخالفان استعمارگران و ضدامپریالیست‌ها است. ما به بالندگی ادامه خواهیم داد و فرآیند آزادسازی اقتصادی را ادامه می‌دهیم.

براساس اعلام شرکت ایپسوس، مورالس توانسته در هشت ایالت در مجموعه 9 ایالت بولیوی از جمله ایالت سانتاکوروز که پایگاه سنتی مخالفان بوده، پیروز شود.

بدین ترتیب مورالس توانسته جایگزین آندرس دسانتا کوروز در مقام طولانی‌ترین رهبر حاکم در بولیوی شود.

مارشال آندرس دسانتاکوروز در قرن نوزدهم جمهوری بولیوی بنیان گذاشت و از سال 1829 تا 1839 در قدرت بود.

مورالس 55 ساله که در عرصه بین‌الملل به دلیل اظهارات سوسیالیستی و ضد امپرایالیستی شناخته شده است، در داخل کشورش به دلیل مدیریت اقتصادی مناسب که موجب توزیع ثروت‌های گاز طبیعی و معادن در میان توده‌های مردم شده، محبوب است.

در سال‌های اخیر رشد اقتصادی بولیوی به طور متوسط پنج درصد بوده که بالاتر از میانگین رشد اقتصادی منطقه‌ای بوده است. از زمانی که مورالس در سال 2006 برای نخستین بار رئیس‌جمهور بولیوی شد تاکنون بالغ بر نیم میلیون بولیویایی توانسته‌اند از فقر خارج شوند.

از جمله دیگر دستاوردهای مورالس پروژه‌های عمومی ازجمله ماهواره‌ای که برای سرویس‌دهی اینترنتی به مدارس روستایی طراحی شد، بوده است.

جدیدترین وعده مورالس تأمین برق شهر لاپاز با استفاده از انرژی هسته‌ای است.

مورالس به دنبال آن بود تا انتخابات ریاست‌جمهوری روز یکشنبه بیشترین میزان آراء خود را که مربوط به آراء 64 درصدی سال 2009 است، ارتقاء دهد و همچنین اکثریت دو سومی در مجلس سنا و مجمع بولیوی را حفظ کند.

این مسئله به مورالس اجازه می‌دهد تا قانون اساسی را که روسای جمهور را مجاز به دو دوره متوالی پنج ساله کرده تغییر دهد و مجدداً کاندیدای انتخابات شود. با این حال مورالس اظهار نکرد که قصد چهارمین دور ریاست‌جمهوری را دارد و تنها گفته است که به قانون اساسی احترام می‌گذارد.

وی پس از آن توانست برای سومین‌بار کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شود که دادگاهی در بولیوی سال گذشته حکم داد که دور نخست ریاست‌جمهوری مورالس به دلیل آنکه پیش از بازنویسی قانون اساسی بوده لحاظ نخواهد شد.

همچنین در انتخابات پارلمانی بولیوی نیز همه کرسی‌های مجلس سنا شامل 36 کرسی و همچنین مجلس سفلای پارلمان شامل 130 کرسی در معرض رقابت قرار داشتند.

نتایج انتخابات پارلمانی بولیوی هنوز اعلام نشده است. 

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین