|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۲۵۹۹۷۵
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۲
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس گفت که کشورهای منطقه آینده‌ای را برای خود با گرایش به سمت آمریکا نمی‌بینند و به همین دلیل به سمت ایران می‌آیند، اما تهران هم باید راهبردی بر همین اساس تدوین کند، البته قبل از آن باید اعتقاد دیپلماتیک به آن داشته و همکاری با کشورهای همسایه و همجوار را ایجاد کنیم.
 رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس گفت که کشورهای منطقه آینده‌ای را برای خود با گرایش به سمت آمریکا نمی‌بینند و به همین دلیل به سمت ایران می‌آیند، اما تهران هم باید راهبردی بر همین اساس تدوین کند، البته قبل از آن باید اعتقاد دیپلماتیک به آن داشته و همکاری با کشورهای همسایه و همجوار را ایجاد کنیم.

حشمت الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگویی، با اشاره به سفر عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان به ایران و سفر 2 هفته پیش عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق گفت: سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در حال نتیجه دادن است، این در حالی است که مدتی به دلیل وجود برجام در مناسبات با کشورهای همسایه و همجوار کوتاهی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه ایران دارای 40 همسایه و همجوار در اطراف خاک خود است افزود: باید راهبرد همکاری‌های منطقه‌ای را تقویت کنیم چرا که توسعه این همکاری‌ها باعث تحریم‌ناپذیری کشورمان شده و درنهایت منجر به افزایش قدرتمان خواهد شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اغلب کشورهای همسایه و همجوار ما از رویکرد ضدایرانی آمریکا نگران هستند، چرا که آن نقش ثبات‌ساز جمهوری اسلامی در منطقه را باور کرده‌اند و می‌دانند که اگر ایران نبود، داعش ناامنی مستقر و به عبارتی دیگر، سرطان مستقر در منطقه بود که می‌توانست هر کشوری را تهدید کند، ولی جمهوری اسلامی ایران از توان و عمق استراتژیک خود استفاده کرده و داعش را شکست داد.

فلاحت‌پیشه اظهار داشت: کشورهای غرب آسیا به دنبال حفظ روابط و توسعه مناسبات مشارکت‌جویانه با جمهوری اسلامی ایران هستند و در حقیقت این کار آنها، مخالفت تلویحی با سیاست‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت: در دنیای امروز، کشورها در قالب راهبرد نومنطقه‌گرایی یا منطقه‌گرایی نو در حال تجمیع هستند که براساس این راهبرد، ادعای جهانی شدن، نه قدرت، نه امنیت و نه منافع اقتصادی‌شان را حفظ خواهد کرد، لذا گرایشات جدی به سمت نومنطقه‌گرایی وجود دارد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد:‌ عراقی که زمانی کانون بحران بود، هم‌اکنون از مجالس کشورهای همسایه برای حضور در بغداد دعوت کرده است تا براساس رویکرد تنش‌زدایی و میانجی‌گرایانه نشان دهد که این موضوع در دستورکارش است، همچنین کشورهای دیگر هم سعی می‌کنند به ایران نزدیک شوند تا راهکار منطقه‌ای و افزایش مشارکت‌ها شکل بگیرد.

وی افزود:‌ جمهوری اسلامی ایران باید برای دوران استقرار نومنطقه‌ای، راهبرد مشخصی داشته باشد.

فلاحت‌پیشه تأکید کرد: تجربه روابط با کشورهای اروپایی نشان داده است که حرف و ابراز امیدواری‌های بدون عمل تحویل داده شده آنها فایده ندارد، این در حالی است که مناسبات با کشورهای منطقه براساس اعداد و ارقام کاملاً قابل دفاع است، برای مثال؛ هم‌اکنون مبادلات ایران با عراق در سال جاری ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده است که چند برابر مبادلات غیرنفتی با اتحادیه اروپاست، ضمن اینکه پیش‌بینی مناسبات تجاری بین ایران و افغانستان هم بیش از ۵ میلیارد دلار در آینده نزدیک است. همچنین پیش‌بینی افزایش مناسبات تجاری با ترکیه در گام اول هم ۳۰ میلیارد دلار برآورد شده است، البته برخی از کشورها مانند تاجیکستان و ترکمنستان هم که در قدیم‌الایام چالش‌هایی با ایران داشتند، وارد فاز تنش‌زدایی با تهران شده‌اند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:‌ باید کاری کنیم که هم‌زمان با توسعه مبادلات همه‌جانبه، سیاست تنش‌زدایی را با کشورهای منطقه پیش بگیریم.

فلاحت‌پیشه گفت:‌نوع رفتار آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه راهبرد صحیح جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با کشورهای منطقه را تقویت می‌کند، به طوری که آمریکایی‌ها آشکارا از لایه‌های بحران‌ساز رژیم صهیونیستی مانند الحاق بلندی‌های جولان، پایتختی بیت‌المقدس و انضمام کرانه باختری رود اردن حمایت می‌کند.

وی در پایان تصریح کرد: کشورهای منطقه آینده‌ای را برای خود با گرایش به سمت آمریکا نمی‌بینند و به همین دلیل به سمت ایران می‌آیند، اما تهران هم باید راهبردی بر همین اساس تدوین کند، البته قبل از آن باید اعتقاد دیپلماتیک به آن داشته و همکاری با کشورهای همسایه و همجوار را ایجاد کنیم.
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین