کد خبر: ۲۴۶۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۰
‌مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌ جمشید گفت: وضعیت این سایت به لحاظ پدیده فرونشست، بحرانی نیست و نسبت به پنج سال قبل، تغییرات زیادی مشاهده نشده است.
 ‌مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌ جمشید گفت: وضعیت این سایت به لحاظ پدیده فرونشست، بحرانی نیست و نسبت به پنج سال قبل، تغییرات زیادی مشاهده نشده است.

‌حمید فدایی در گفت و گو با ایسنا‌ گفت: امیدوار هستیم که با اتمام دوران خشکسالی، محدوده‌هایی از این سایت که دچار مشکل شده، اصلاح و بازسازی شود.

وی با تاکید براینکه تحقیقات انجام شده، خشکسالی یک دهه اخیر را عامل اصلی فرونشست دشت مرودشت و سایر دشت‌های فارس معرفی می‌کند، گفت: پدیده فرونشست در برخی نقاط استان فارس وجود دارد اما سایت تخت جمشید به دلیل ابعاد میراثی و جهانی آن، اهمیت ویژه‌ای دارد و بیشتر مطرح شده است.

فدایی گفت: در کنار خشکسالی باید به مدیریت نشدن منابع آبی و حفر چاه‌های غیرمجاز در نقاط مختلف خصوصا دشت مرودشت و محدوده سایت تخت جمشید و نقش رستم را از عوامل مهم موثر بر فرونشت دانست.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بهینه شدن الگوی کشت را از مهمترین اقدماتی برشمرد که با انجام آن می‌توان تا حدود زیادی از ایجاد و توسعه ترک‌‌های زمینی اراضی مجاور سایت تخت جمشید و سایر آثار باستانی واقع در محدوده دشت مرودشت، جلوگیری کرد.

فدایی با ابراز تاسف از اینکه هنوز در بعضی از نقاط دشت مرودشت علی‌رغم خشکسالی و کمبود آب، کاشت شلتوک انجام می‌شود، عنوان کرد: علائمی از وجود ترک در نقش رستم و محدوده‌هایی از اراضی تخت ‎ جمشید در سطح زمین مشاهده و اطلاع رسانی گسترده در این باره هم انجام شده است‌.

وی ادامه داد: با همکاری دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه شیراز و مؤسسه زمین شناسی شعبه استان فارس تحقیقاتی انجام و متعاقب این تحقیق دو ایستگاه در حوالی نقش رستم و تخت جشمید برای پایش این موضوع فعال شد که براساس آن اندازه گیری علمی و شناسایی دقیق مسئله در دستور کار قرار گرفت‌.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید خاطرنشان کرد:‌ با تشکیل کارگروهی در استانداری فارس تلاش کرده‌ایم تا با رایزنی و تعامل با ادارات مربوطه هم مدیریت منابع آب به دلیل وسعت زیاد این شهر تاریخی در دستور کار قرار گیرد و هم روند صدور محوز بهره‌برداری از چاه‌ها منطقی شود‌.

فدایی با بیان اینکه صدور مجوز حفر چاه‌ها در این محدوده قطع نشده اما کمتر شده است، گفت: اصلاح مدیریت کشت در این محدوده با تشکیل کارگروهی در دستور کار قرار گرفته است‌.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تاکید کرد که مدیریت میراث متعلق به همگان است و تنها اداره‌کل میراث فرهنگی فارس متولی آن نیست‌.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین