|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۲
کد خبر: ۲۴۱۸۸۱
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۹
ریاض از آغاز ۲۰۱۷ تاکنون برای لابی‌گری در واشنگتن بیش از ۲۶ میلیون دلار هزینه کرده است.
 ریاض از آغاز ۲۰۱۷ تاکنون برای لابی‌گری در واشنگتن بیش از ۲۶ میلیون دلار هزینه کرده است.

به گزارش ایسنا، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد، عربستان برای اینکه سیاست‌های آمریکا و افکار عمومی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد ظرف دو سال اخیر بیش از ۲۶ میلیون دلار هزینه کرده است.

طبق اعلام روزنامه القدس العربی، میزان هدایای شرکت‌های عربستان به سیاستمداران آمریکایی در سال ۲۰۱۸ به مناسبت انتخابات میان‌دوره‌ کنگره، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلار بوده است.

به گفته یک سازمان دیده‌بان آمریکایی که اموال گروه‌های لابی در این کشور را زیر نظر دارد، این رقم با توجه به سرمایه‌هایی که شرکت‌ها و طرف‌های مدافع منافع عربستان در واشنگتن هزینه‌می‌کنند،‌ در مقایسه با گذشته بسیار ناچیز است.

بیانیه‌های وزارت دادگستری آمریکا حاکی از آن است که عربستان در سال ۲۰۱۸ برای گروه‌های لابی‌گر آمریکا بیش از هشت میلیون دلار هزینه کرده که اکثر آن را دولت ریاض و بخشی را طرف‌های غیردولتی پرداخته‌اند.

بارزترین طرف‌های عربستانی که به لابی‌گرها در آمریکا پول داده‌اند در مرحله نخست خود دولت ریاض با شش میلیون و ۷۵۱ هزار دلار است و پس از آن شرکت "المملکه ۵ کی آر" متعلق به میلیاردر عدنان خاشقجی با یک میلیون و ۱۲۵ هزار دلار، دانشگاه علوم و فناوری ملک عبدالله با ۱۳۲ هزار دلار و ائتلاف بین‌المللی مبارزه با تروریسم با ۳۳ هزار و ۷۵۰ دلار قرار دارد.

عربستان در سال گذشته بیش از ۱۸ میلیون دلار به لابی‌های آمریکا پرداخت کرده بود که ۱۳.۸ میلیون آن را دولت ریاض و باقی را طرف‌های غیردولتی پرداخته بودند.

بارزترین طرف‌هایی که موسسه‌های لابی‌گر آمریکا را برای تحت تاثیر گذاشتن تصمیم‌گیرندگان واشنگتن و نیز افکار عمومی ایالات متحده در سال ۲۰۱۷ تامین مالی کردند، دولت عربستان با ۱۳.۸ میلیون دلار، کمیته روابط عمومی عربستان-آمریکا با ۲.۶ میلیون دلار، شرکت "المملکه ۵ کی آر" با ۷۵۰ هزار دلار، شرکت ملی نفت آرامکو با ۵۴۹ هزار دلار، شرکت تعیین ناظران بر بورس عربستان و هیئت اوراق بهادار عربستان با ۱۹۲ هزار دلار است.

پیشتر خبرگزاری بلومبرگ آمریکا اعلام کرده بود که ریاض همه تلاش خود را برای تغییر چهره خود در آمریکا به کار می‌بندد و عربستان به منظور تلاش برای نزدیک شدن به شخصیت‌های سیاسی آمریکا و تحت تاثیر گذاشتن آنها پول بسیاری هزینه کرده است، از چهره‌های جدید آمریکا و عربستان و دنیای لابی استفاده می‌کند.

پس از اینکه در قتل خاشقجی انگشت اتهامات به سمت مقامات عربستان دراز شده است و تعدادی از شرکت‌های روابط عمومی آمریکا روابط خود را با دولت سعودی قطع کرده‌اند.

گفتنی است موضع دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص مساله خاشقجی به ویژه درباره متهم شدن محمد بن سلمان،‌ ولیعهد عربستان بارها دچار تحولاتی شده است. با وجودی که سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) می‌گوید قتل خاشقجی به دستور بن سلمان صورت گرفته اما ترامپ تاکید دارد که ولیعهد سعودی ارتباطی به قتل این روزنامه نگار عربستانی ندارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین