|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۴
کد خبر: ۲۴۱۱۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۶
در عین حال نمی توان بسیاری از زیرساخت‌ها و امکانات را که طی چندین دهه قبل بدون توجه به توانیابان ساخته شده، طی مدت چند سال تغییر داد اما تمام تلاش خود را در این زمینه خواهیم کرد.
 یک عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر ضرورت توجه به توانیابان برای حضور در فضاهای شهر و استفاده برابر از امکانات شهر گفت :باید شهر تهران از شهری خودرو محور به شهری انسان‌محور بدل شود.

 حجت نظری در مراسم افتتاح بوستان مناسب‌سازی شده برای توانیابان در منطقه ۱۴ شهرداری تهران گفت: واقعیت این است که ما برای توانیابان خیلی بیشتر از مناسب سازی یک پارک یا معابر باید زحمت بکشیم. جامعه توانیابان به امکاناتی بیشتر از یک پارک مناسب سازی شده و نظایر آن نیاز دارند و البته این نباید سبب شود تا از زحمات شهرداری منطقه ۱۴ قدردانی نکنیم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که متاسفانه امروز بسیاری توانیابان ما برای حضور در جامعه و تردد در سطح معابر شهر دچار مشکل هستند و این مساله‌ای است که نیاز است در تهران دنبال شود و بتوانیم مشکل را حل کنیم. ما در مدیریت شهری و دوره پنجم شورای شهر تهران هم در این زمینه برنامه جدی داریم و خوشبختانه دکتر حناچی - شهردارتهران- هم که با شعار تحقق عدالت در شهر و شهر همه روی کار آمدند در این زمینه برنامه‌های خوبی دارند ومطمئن هستم که در دو سال و نیم آینده شاهد اقدامات شگرفی در سطح شهر تهران خواهیم بود.

این عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به حواشی انتخاب شهردار برای تهران گفت: متاسفانه بخشی از فرصت را به دلیل مسائلی که به ما در شورای شهر بار شد از دست دادیم. من می پذیریم که تا امروز شاید مدیریت شهری تهران نتوانسته آنطور که باید به جامعه توانیابان خدمت کند و حقیقتا اقدامات زیادی می توان انجام داد که امیدوارم در دوسال و نیم آینده در این زمینه بتوانیم اقدامات موثری را انجام دهیم.

نظری افزود: در عین حال نمی توان بسیاری از زیرساخت‌ها و امکانات را که طی چندین دهه قبل بدون توجه به توانیابان ساخته شده، طی مدت چند سال تغییر داد اما تمام تلاش خود را در این زمینه خواهیم کرد.

وی پیشنهاد داد: در سینماهای کشور برای توانیابانی که مشکل شنوایی دارند، سانس‌هایی را در نظر گرفته شود که که فیلم با زیرنویس اکران شود همچنین در فروشگاه‌ها نیز امکان درج نام و قیمت محصولات با خط بریل فراهم شود. امکانات شهری نظیر ساختمان‌های عمومی، خیابان‌ها و پل‌های عابر پیاده هم برای توانیابان مناسب‌سازی شود.

نظری با تاکید بر اینکه لازم است شهر تهران از شهر خودرو محور به شهری انسان محور تبدیل شود، گفت: متاسفانه اقدام خوبی که در چهارراه ولیعصر در حال انجام بود و این فرصت فراهم شده بود تا شهروندان بتوانند از عرض خیابان عبور کنند، اما در کمال تاسف چهارراه ولیعصر دوباره بسته شد و همه مجبورند از زیرگذر عبور کنند. سوال اینجاست که چطور یک معلول حرکتی با ویلچر می تواند از این محل عبور کند و چرا ما باید برای تردد خودرو انسان را به زحمت بیندازیم. متاسفانه این اتفاق نه فقط در چهارراه ولیعصر بلکه در بسیاری از نقاط شهر تهران در حال رخ دادن است که باید آن را اصلاح کنیم. در همین خصوص نیز لازم است معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با همکاری پلیس راهور این معابر را بازکند.

این عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران اضافه کرد: لازم است ستاد مناسب سازی معابر در سطح شهر تهران اقدامات خود را جدی پیگیری کند چرا که به رغم گذشت یکسال اقدام مناسبی انجام نشده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از اقدامات صداوسیما و دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغاتی در قبال توانیابان نیز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در صداوسیما و تولیدات فرهنگی ما با کج سلیقگی در مواجهه با معلولان روبه رو هستیم و طوری در فیلم‌ها و سایر تولیدات بصری به مخاطب القا می شود که گویا خوشبختی تنها  در سلامت کامل جسمی است و اگر فردی دچار معلولیت باشد دیگر خوشبخت نیست، درحالی که چنین چیزی به هیچ عنوان درست نیست.

بنا براعلام روابط عمومی شورای شهر، نظری در پایان اظهارکرد: ما باید به جایی برسیم که یک همکاری بین بخشی بین قوا و مدیریت شهری نیز ایجاد شود و با هم این را پیگیری کنیم. باید تمام ارکان پای کار بیایند و اتفاقا در حوزه پیشگیری نیز وارد عمل شوند. بسیاری از افرادی که دچار معلولیت شده‌اند، در طول زندگی و عمدتا بر اثر سوانح  رانندگی دچار این مشکل شده‌اند که از این رو لازم است دستگاه قضایی با جدیت با تخلفات در این حوزه برخورد کند و دیگر نهادها نیز برای پیشگیری از معلولیت اقدام کنند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین