کد خبر: ۲۲۱۹۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۳
در 40 سال اخير تحولاتي در منطقه رخ داده که کشورهاي زيادي از آن تأثير گرفته‌اند. عراق به دامان ميليتاريسم صدام هل داده شد و هنوز هم بعد از سقوط او، کمر راست نکرده است و مصر ديگر کشور تأثيرگذار خاورميانه نيست.
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم سيدحسين مرعشي . معاون دولت اصلاحات نوشت:

ديدارهاي مقام معظم رهبري با دولت‌ها عموما برنامه‌ريزي‌شده و منظم است. اين ديدارها در هفته دولت، ماه مبارک رمضان و آغاز کار دولت‌ها انجام مي‌شود که در مورد دولت دکتر روحاني نيز همين روال رعايت شده است. اما گاهي نيز متناسب با شرايط کشور ديدارهاي غير‌برنامه‌ريزي شده به درخواست دولت يا صلاحديد مقام معظم رهبري صورت مي‌گيرد که امري طبيعي در يک نظام پوياست. به دليل جايگاهي که رهبري در نظام جمهوري اسلامي بر عهده دارند و اعمال قوه مجريه مانند ساير قوا با هماهنگي ايشان بر اساس نص قانون اساسي انجام مي‌شود، رايزني‌هاي مرتب علني و غيرعلني، يکي از رويکردهايي است که کارگزاران دولت از گذشته تا به امروز، آن را مشاهده کرده‌اند. شرايط روز ايران، مسئوليت سنگين مصاف با فشارهاي بي‌امان خارجي و مسائل انباشته‌شده داخلي را بر دوش دولت قرار داده است. رئيس‌جمهور و اعضاي کابينه براي اينکه بتوانند با همه کمبودها و نارسايي‌هايي که در اداره کشور با آن مواجه هستند، از تنگناهاي فعلي عبور کنند، طبيعي است به دليل مسئوليت مهمي که مقام معظم رهبري براي حفظ ايران و هدايت مديريت کشور برعهده دارند، ديدارهاي بيشتري با ايشان داشته باشند يا اينکه رهبر انقلاب، دولت را دعوت کنند تا ضمن اعلام پشتيباني از دولت، رهنمودهاي لازم را براي ادامه حرکت دولت ارائه کنند. بايد واقعيت تلخي را يادآور شوم؛ منتقدان دولت که سال‌هاست موفق به کسب رأي مردم در انتخابات‌های مختلف نشده‌اند تا دولت را در اختيار بگيرند، در يک سال و اندي اخير که از تشکيل دولت دوم دکتر روحاني مي‌گذرد، از همه تريبون‌ها و امکانات براي سياه‌نمايي شرايط کشور و زيرسؤال‌بردن سياست‌هاي دولت بهره‌گيري کرده‌اند.

 آنان در تخريب دولت تا جايي پيش رفتند که اساسا مرزهاي دولت و نظام را هم درنورديدند و مي‌توان گفت خط قرمزهاي نظام را زير پا گذاشتند که در پاره‌اي از موارد با واکنش جدي مقامات عالی نيز مواجه شده‌اند. چنين رفتاري از سوي رقيب نيرومند و قدرتمندي که دولت با آن مواجه است، در شرايط بسيار حساس فعلي قابل دوام نيست و حتما زمان مناسبي بود که مقام معظم رهبري با دعوت از دولت ضمن راهنمايي و تأکيد بر نقش‌آفريني، تحرک و جديت بيشتر در پيشبرد امور، با حمايت واضح و روشن از مجموعه حرکت کشور، نيروهاي وفادار به نظام را براي شکل‌گيري فضاي مثبت در جامعه راهنمايي کنند. به باور نگارنده، اين برنامه روشن براي جلسه روز يکشنبه بود که خروجي مشخصي داشت. در زمینه ديدارهاي مقام معظم رهبري که عمومي و علني نيست و با نهادهاي مختلف برگزار مي‌شود، مهم‌ترين سندي که براي قضاوت درباره محتواي اين نوع جلسات در اختيار ماست، خبري است که پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري با صلاحديد ايشان منتشر مي‌کند. با نگاهي به خبر جلسه مذکور، جنبه‌هاي مثبت آن براي دولت، کاملا روشن است. ايشان همگان را به حمايت از دولت فراخواندند و به دولت توصيه کردند براي حل مشکلات مردم با همه توان وارد ميدان شود؛ نوعي تهييج و انرژي‌بخشي به ارکان دولت. نکته سوم پيام روشني بود که همراه با تأکيد دريافت تضامين لازم از اروپا براي ادامه برجام دادند که نمي‌توان اقتصاد ايران را معطل بسته پيشنهادي اروپا کرد اما از تصميم قاطع ايران براي ادامه برجام با 4+1 خبر دادند و چهارم، از صداوسيما خواستند اقدامات دولت را به‌درستي به اطلاع مردم برساند. مشخص نيست با وجود اين پيام‌هاي روشن، چرا مخالفان دولت تلاش دارند همچنان به فضا‌سازي منفي عليه رئيس‌جمهور و اين ديدار مهم ادامه دهند؟ اگر کسي امروز ملي بينديشد، منافع ملي ايران و مردم را در نظر بگيرد يا حتي فقط خود را متعهد به نظام به‌عنوان دستاورد بزرگ انقلاب بداند و مدعي علاقه‌مندي به سرافرازی آن باشد، بايد از ايجاد فضايي براي خدمت حداکثري به مردم و واردشدن حداقل هزينه‌ها به آنان استقبال کند و دست از فضاسازي‌هاي کاذب بردارد. امروز زمان کنارگذاشتن اختلافات و منافع شخصي و گروهي و پايان‌دادن به کينه‌ها و بغض‌هاي سياسي است. در يک کلام روز همکاري است. ايران امروز با يک مشکل واقعي مواجه است؛ دولتي که در دنيا تصور مي‌شد قاعده‌مند رفتار مي‌کند و به پيمان‌هاي بين‌المللي خود پايند است، ماهيت قانون‌شکني و عهد‌شکني خود را بروز داده و با دشمنان منطقه‌اي ايران نظير اسرائيل و عربستان به پايه‌ريزي اقدامات شومي دست زده و کمر به نابودي ايران بسته است. آنان خوب مي‌دانند منطقه خاورميانه منطقه‌اي نيست که بدون مشارکت ايران بتوان آن را اداره کرد اما نمي‌توانند اين نقش را تحمل کنند.

 در 40 سال اخير تحولاتي در منطقه رخ داده که کشورهاي زيادي از آن تأثير گرفته‌اند. عراق به دامان ميليتاريسم صدام هل داده شد و هنوز هم بعد از سقوط او، کمر راست نکرده است و مصر ديگر کشور تأثيرگذار خاورميانه نيست. امروز بعد از 20 سال از حضور ناتو در افغانستان طالبان صحنه افغانستان را با حضور پررنگ در بيش از نيمي از آن تحت تأثير قرار داده است. پاکستان تحت تأثير مشکلات شديد داخلي سياسي و فساد است. در اين شرايط ايران است که به دليل داشتن قدرت اقتصادي و سياسي در حال حرکت به سمت جلو است. در‌عين‌حال با فضاي مثبت و سازنده‌اي که برجام ايجاد کرده بود، ظرفيت‌هاي بين‌المللي مناسبي براي پيشرفت صنعتي کشور و نوسازي ناوگان توليد فراهم شده بود. بدخواهان ايران مي‌دانند کشور ما با نيروي انساني آموزش‌ديده، وسعت، موقعيت جغرافيايي و ظرفيت‌هايي بالفعل‌نشده اگر بتواند رشد اقتصادي بالاي هشت درصد را تجربه کرده و در آرامش، توسعه خود را دنبال کند، به‌عنوان کشوري که تحت تأثير سياست‌هاي شرق يا غرب نيست، مي‌تواند قدرت نوظهور اقتصادي لقب بگيرد. هر کسي که دوستدار ايران، مردم و نظام است، بايد به دولت روحاني، به‌عنوان مسئول اداره کشور براي گذر از تله‌هاي خطرناک مقابل پيشرفت ايران، کمک کند. اکنون زمان وحدت، همکاري و کنارگذاشتن تريبون و رسانه‌هاي نيشدار است. کساني که خود را ارادتمند مقام معظم رهبري مي‌دانند، بهتر است پيام ديدار روز يکشنبه را بشنوند نه اينکه همچنان بر طبل اختلاف، جدايي و تخريب بکوبند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین